1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Grateful

Grateful Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2020
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    544
    Да исто и мене ми се случува,ама чудно ми е зошто само во истото место го чуствувам тоа затегање,иначе има многу моменти кога знам дека е бебето,ама тоа што исто чуство на исто место многу пати на ден го имам тоа ме секира дали е нормално

2. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.524
    Допаѓања:
    38.738
    Нормални се лажните контракции, се дури не се болни и на ист интервал како вистинските. Зголеми магнезиум ако не пиеш доволно. Јас сум 26та недела, и јас имам контракции често, а мислам во трето тромесечие ќе имаме уште повеќе.

На Grateful му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Pajace77

Pajace77 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 декември 2016
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    109
    Ova so molovi I kafici me potseti, taze Mama sum, bebeto vtor den u samata bolnica ima kafic i so bebe I Race si Se simnavme so maz mi kafe si pievme, tuka u Germanija odma gi iznesuvaat decata na sonce I setaat od vtor den, Pa fala nogu se Zivi I zdravi

На emche05 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Pajace77

Pajace77 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 декември 2016
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    109
    Jas nemam takva sreka nekoj da mi go cuva, posle vtorata godina ke si pocne gradinka a do togas ke si go cuvam sama, Sega majkami e dojdena na mesec dena, posle ke mi dojde majkamu na Mm, Ama I ona Samo Eden mesec, taka da mene nemoze nikoj da mi prefrli Deka mi go iscuvale i slicno, a iskreno I na kraj kraeva I nekoj toa da mi go kaze ne me dodira, bidejki Jas si ja Znam vistinata a tolku sum samouverena sto nemoze nikoj da me izrevoltira sto I da kaze :D toa Samo u makedonija mislam takvi prefrlanja ima nikade na drugo mesto, koj kolku I kako gi iscuval.

На Cecko85 и simplegirll им се допаѓа ова.
  5. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.520
    Допаѓања:
    8.511
    Јас го користам од 4,5 месец на почетокот не толку редовно.
    Сега сум 7ми месец и гледам барем секој ден по еднаш да мачкам.
    За сега немам стрии.

На Алек*** му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Saf

Saf Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2018
    Пораки:
    1.259
    Допаѓања:
    1.611
    Реков не се жалам ама ова е неиздржливо, ова чешање ми е потешко од цела бременост. Со ноќи немам спиено ;( мислам дека немам више место на телово без осип. Puppp не е играчка и на никој не му посакувам ваков хорор..

На Cecko85 и Eli23 им се допаѓа ова.
  7. Mari-Li

Mari-Li Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2011
    Пораки:
    1.338
    Допаѓања:
    2.920
    Па изнесување на сонце и шетање не е исто со седење у кафуле па уште и во болница:) Ама секој си знае, како си мисли дека е правилно така нека си тера(fingers)

Како сте со пролетни алергии? Јас многу, многу лошо. Кашлам не можам да дишам. Ми дадоа зелено светло за Аериус:doh:

8. Pajace77

Pajace77 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 декември 2016
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    109
    Tocno taka, Jas smetam deka Sekade Jas kaj sto odam treba i bebe da doaga so mene, znaci ednostavno toa treba na nas da se navikne ne nie na nego :D a i plus ic ne mi e gajle koj sto kako misli :D

На GoldenFrida му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Joraa

Joraa Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2021
    Пораки:
    791
    Допаѓања:
    1.015
    Mesinja kaj imat mekii ubavj postelnini za kreveti ? Gledam mnogu po internet poevtini ama kako grupi mi se a sakav dve da kupam a da se dobri

10. TheBluePhoenix

TheBluePhoenix Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2021
    Пораки:
    173
    Допаѓања:
    251
    И јас сум ужас со алергијата и мислам сега ми е полошо од претходно. Матичниот рече не за таблети само Флуксоназе прскам по два пати. :?:

Дали некој знае каде можам да најдам купаќи за трудници или пак да предложи некои модели што се растегливи за мешето. И кои мислите дека подобро изгледаат едноделни или дводелни?

11. Freckles.

Freckles. Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2020
    Пораки:
    1.870
    Допаѓања:
    4.824
    Jas od Lisca zemav pogolem broj dolen del eve vleguvam vo nego, samo nema na odmor da idam:D
    A dvodelni ti se poprakticni zasto koga ke se kapes odma se sushi meshko. So ednodelnite mislam deka ke mi smrzne stomakot.

12. Tiny Love

Tiny Love Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2021
    Пораки:
    4.203
    Допаѓања:
    5.758
    Двете бремености носев купачи што ги имав од претходно, не купував специјални труднички. Дводелни. А ако се чувствуваш покомотно во едноделни, една другарка имаше од Лиска но тоа пред 5-6 години.

13. Lili4e

Lili4e Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2021
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.555
    @Redmoon не ти ја препорачувам Надица од лично искуство. Подетално ако те интересира пиши ми лп.

@AngelOfArh
    Има ново? Случајно влегов во темава, те прочитав, знам дека чекаше и сакаше. Која недела? Со лесно со убаво :)

На mal.ecka и AngelOfArh им се допаѓа ова.
  14. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.174
    Допаѓања:
    124.637
    Од Тач мајка ми ми купила 2100 ден .розевка со Бамби.Сеуште не сум ја видела материјалот каков е.
    Ама сакам и една со оградица комплет , па ако некој има идеја, нека сподели. Во Памук Пале имало по 1100 ден. убави памучни и убави дезени имаше.
    Јас за синко земав од Икеа и од Енци менци комплет со оградица но сега некако оградиците не ми се допаѓаат баш , истите се од тогаш.
    Гледам и Тила нудат, Локо Кроко, Стружанка , само Стружанка една имав за синко никаков квалитет беше, крута. Разгледај :)

На Joraa му/ѝ се допаѓа ова.
  15. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.208
    Допаѓања:
    258.567
    Сега го читам резултатот, има и бактерии во урина кои припаѓаат во група. Повеќе епителни.
    Вредноста е од 12-15.
    Ама јас имав симптоми, го опишав исцедокот, зелен и мирисаше.
    Ставав вагиналети и ми помогнаа. Сега немам.

@Doktor F не ми текнува како се викаа, ама не сум во Мк, знам ми ги стави електронски на картицата, ги зедов и толку. Знам не ни плаќав.

Немам повторно правено урина, освен што пред преглед ми прегледуваат само дали имам протеини. Некни давав со скриениот шеќер, па еве ќе видеме дали е во ред кога ќе идам на контрола. Ама штом не ме побараа, не е итно.

На Doktor F му/ѝ се допаѓа ова.
  16. le.dentiste

le.dentiste Истакнат член

Се зачлени на:
    8 септември 2013
    Пораки:
    424
    Допаѓања:
    545
    Јас зедов комплет оградица со постелнина,тенко јорганче,перниче од baby center. Таму ми беа оградиците најдебели, на други места што гледав многу ми беа тенки. Дополнително си зедов само долни чаршафи со ластик за менување.

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Secret.women

Secret.women Истакнат член

Се зачлени на:
    13 септември 2020
    Пораки:
    791
    Допаѓања:
    1.532
    Од ситник. Преубава е

18. pikabu5

pikabu5 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2020
    Пораки:
    682
    Допаѓања:
    1.056
    Мешиња, знам дека е индивидуално.. но сепак, што мислите кога е најдобро да почнам со купување, 18та недела сум..
    Гледав тука за прво купување неопходни работи, па дополнително нешто да не треба? https://www.encimenci.com.mk/prvo-kupuvanje

19. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.174
    Допаѓања:
    124.637
    Може линк?
    И јас сакам убава оградица :)

@le.dentiste еве сега гледам, оградиците се само во два дела како на пример оваа?
    Ако е така јас сакам целосна :(
    74090A12-F769-4B9B-BC6D-3705148866B1.png

20. le.dentiste

le.dentiste Истакнат член

Се зачлени на:
    8 септември 2013
    Пораки:
    424
    Допаѓања:
    545
    Ја барав ама ја немаат на страната, мојата е во три дела. Најдобро да видиш во продавницата имаше неколку што на сајтот ги нема.