Ко прво да ни е ама сериозно вакви болки мислам немав, или заборавив. Ќе се смириш ко ќе се видите утре со бебуш.
Како ги третирате вашите мешиња и дали ви се појавија стрии? можно ли е некако да се стопираат? Јас сум 28+ користам Mustela Stretch Marks Oils ама гледам дека и покрај тоа почнале да се појавуваат.. Ваши мислења што да променам или дополнително да земам?
Колкава сум отечена во нозете ни глужд ни ништо не се знае Како илјада игли во секунда да ме боцкаат. Не сум седната цел ден и душа немам.
Jas so Hipp puterot protiv strii, no sepak na odredeni mesta okolu papokot mi se pojavija mali 3 , 4 strii..taka da i jas mislam deka e genetika..
Денес сум цел ден утоп во гаќите не знам дали е испотено или евентуално водењак. Е сега прашањето ми е дали е можно ако е плодова вода, нели би добила и болки за пораѓај, пошто нели пукнат водењак? Си правам филмови сега, читав дека можело да се случи да е пукнат водењак ама по полека да си тече. 38++ чекам секој момент и сега еве за ова се стресирам.
Jas mackav navecer od weleda za trudnici I preku den od Nivea oil Ona sto e za bebinja posle banjanje epten mrsno. Mene Samo dve tri mi se pojavija dole od levata strana Ama Bas tamu nemozev da se dofatam da se namackam dodeka bev trudna I mislam deka I zatoa mi izlegoa. Inaku ne se ni zdebeliv epten nesto mnogu bea nekoj si 8 do 10 kila, I eve posle dve nedeli pak sum na kilazata sto ja imav pred bremenosta
I da e plodova voda I ako tolku sporo tece ke ti trebaat Minimum dve nedeli za da pocnat potodilni bolki, barem kaj mene bese taka vo vtorata bremenost
Од првиот ден кога дознав дека сум бремена до последен ден до пораѓај секоја вечер мачкав кокосово масло на стомакот, бутовите и градите, немам ниту една стриа, но се поправив само 10кг може и тоа да има влијание. Ако речам дека е генетика мајка ми нема ниту една но на сестра ми и се појавија доста во бременоста.
Исто, во нозете сум огромна. И тоа кај глуждовите. А тек уште 2 топли месеци не чекаат. Некои денови заборавам да се напијам магнезиум, абе лудница. Времево хаос, седам и се потам. Не можам да земам воздух а седам поголемиот дел од денот.
Vo sigurna nedela si, mozes da si napravis pregled I da ti kazat Samo dali imas dovolno plodova voda, no obicno koga snemuva pocnuvaat porodilnite bolki, ne Se voznemiruvaj no pojdi si neka ti napravat test dali e voopsto plodova voda I neka proverat do kade e. Bebe e veke golemo I dovolno razvieno
Мене нозеве ми се како балони и тоа осеќам трнење и болка, можеби ќе треба да намалам активност 30+4 и често клечам, некогаш си викам ќе се породам вака клечејќи дека сум ненормална…
Ist slucajot e i kaj mene, majkami ic nema nitu edna strija a ima dve bremnosti, a sestrami e lom cela, a jas eve isto Samo 2-3 mi se pojavija kolku da ne bide bez ic. Moze da e i genetika
Почна жешково До август ќе се весла јако, а и апропо муабетот за вадење бебе од болница во јули и август. Сега веќе појасно ќе ни станува зашто да купуваме фустанчиња на кратки.
Ништо, се имам заборавено, баш се. За синко од одма се осеќав трудно мислам, а немав вакви мачнини како со ова.
И јас мислам дека е генетика, ако ти е кожата склона на стрии што и да мачкаш ќе се појават. Со првото ништо не мачкав, не можев да трпам ме чешаше, ме потеше што и да ставев, не ми се појави ниту една стрија. Еве и сега исто ништо не мачкам и сеуште немам, ма да уште е рано до крај може ќе се појави некоја. Мајка ми 3 деца има родено нема ниту една стрија.