Zdravo, Sto znaci Aptt da e nisko (19.9) sekoj vtor den primam aspirin i sekoj den po 1 clexane, sega mi ja zgolemija dozata na 2 kleksani na den 6 dena. Dali e nesto strasno deka mi e nisko?
Еве ваков, ама тој е за ако го носиш пониско. Прашај прво доктор, зашто во друг случај мислам дека нема да ти помогне
Јас примам метформин од 750 од почеток на бременост до сега,и сигурно до крај ке треба да примам,еден гинеколог ми рече ти препорачувам до 32 недела да примам поради вирилизација дека ми е машко ама ендокринологот лај што одам јас ми рече нема врска.. иначе 28 недела сум уште примам
Каде беше? Јас прво кога отидов во Ремедика ми рече, ако 5 дена имаш повисоки вредности ќе ти дадам сиофор. Со првото пиев сиофор , тогаш во 33та недела иткрив и немаше време да се делува . а сега бев и на уште две мислења и кај Адамова на клиника и кај Проф.Богоев и они ми рекоа прво со исхрана и еве имав ок вредности па сега еве 35та недела се опуштив малку
Jas prvata I vtorata bremenost gubev plodova voda I mozam da ti kazam deka, toa si tece postojano, znaci kiga ke stanes od spienje so stanuvanjeto ke vidis na uloskata Ili na dolniot veš ke imas kako fleki zolti od vodata, I preku celiot den ke imas kako kapki kapki, Ama moj sovet ne se potresuvaj pred kraj si sto I da bide nemas gajle <3
Јас се разбирам, емоции, плачење, ама дека ќе плачам на изведба на Едерлези на Буба Мара, е не ми се веруваше. Липам... Со синко имав само една ваква приказна, ме скара шефот на неправдина и плачев точно 4 саата без престан, ко сеа памтам, низ влада одам да мерам нешто и липам, не можам да застанам... Свашта! На 8ми иаме завршна на детево во градинка, па јас ќе цркнам од плачење, да понесам од големине котури хартија за раце што е, мош ќе ми стигне.
Денес ја видовме буцка Др.барем рече така ќе биде, ама ќе видиме на крај. Пак е понапред, а мерките на стомаче, главче, нозе се различни сите ,не одговаат на неделата, знам стомачето 2 нед.понапред ми рече, нозете 2ипол, јас малку испаничив , она рече дека е крупно бебе и нема ништо лошо тука. Ваљда е ОК Ми зимаше и брисеви последни, само бактериски цервикс и вагина и гбс, и кога ги земаше го виде грлото и рече дека е затворено. Плодова и постелка ок, на буцка и ги видовме само обравчињата, очињата и носето, устето го скри со рачето
И јас да се пријавам во групава. Сите ме праќаат на пораѓај. А тоа стомакот кај голем, па и високо . Гинеколгот ми вика сум личела бар за 8ми, а јас 7ми. 29 точно сум денес.
Капак на се, ја прележав цела бременост и денес одам кај општата матична и ми вика веќе почнал да ти се спушта стомакот. Викам какво спуштање, рано е тек сум 7 месец. Ауу оди дома легнувај и не мрдај никако движење, ни чистење, ни ручек ни ништо. Не дека правев нешто од ова до сега, ама баш сакав да се олабавам и ме тресна од земја. Сега следнава недела ќе си одам на гинеколог да мери све живо и диво на мене
Општата матична нема ни ехо и не може ни да те прегледа па да кажува мислење. Додека не слушнеш такво мислење од матичен гинеколог ме обрнувај внимание на вакви коментари.
Ова е таква глупост кажано од доктор, немам зборови. Мене секој ден ми е различен стомакот. Еднаш е долу и мава долу на бешика, еднаш ќе се качи до дијафрагма дури. Врска нема спуштен стомак со спуштено бебе во канал.
Јас сум 23 недела а бебе цело време ме клоца долу ниско кај раната од царски, таму мрда, болки постојани имам,во половина,крст,препони, едвај станувам,и раната ме пече од царски.
Јас сериозно пак сум загрижена што веќе сум 30 недела, а луѓето не ме познаваат дека сум трудна. Вчера на родителска, спомнав трудна сум, ме гледаат бледо, велам добро не се познава, па помислиле малку сум поправена. Сериозно е ова веќе. @AngelOfArh колку плачев и јас на Бубамарата Нешто деновиве сум нервозна, жешкото плус, не знам што ми е, некој хаос во мене.
Здраво мислење за резултативе? Нефрологот не ми е во амбуланта да ги однесам па затоа сакав да прашам. Иначе сум со прееклампсија..