Многу е важно вгнездувањето на ембрионот да биде во матката, за да се елиминира вонматерична бременост. Мој совет отиди си, види си ја точката таму каде што треба да биде...а потоа за две недели и срцевата реакција.
Pa kasno e.. kje treba da vidi ginekologot dali e se vo red, kade e postaven plodot, ako nemas praveno pap vo skoro, kje treba i toa da ti napravi, da ti prepise vitamini...
Женски ,како сте?Не сум прашала ,како сте во врска со половината?Мене денес мн.ме заболува....сте имале таков проблем?
Јас бев недела дена откако ми каснеше и можеше да се види убаво. Рано е за срцева реакција, ама нешто на монитор сигурно ќе видиш
И јас тоа сакав денес да се пожалам. Се ме боли, а доста рано е кај мене, на почеток на 8 недела сум, а ме боли кичмата, ме боли стомак, се во тој дел потпочно ме боли. Некако тапо, без везе. Незнам дали е нормално или јас си умислувам работи
Мене веќе 3 дена ме боли ниско кај половината само од левата страна, тапи јаки болки. Ме боли кога се наведнувам и потоа да се исправам, па полека се наведнувам и полека се исправам. Вчера на работа бев у брзање и нагло се наведнав па кога си викнав од болка, среќа немаше никој
Zenicki tockata ne se gleda vo prvata nedela koga ti kasni.Moze da se vidi samo bremenost.Taka da najdobro da odi posle desetina dena odkako i kasni. @m.i.g cestitki i na tebe i na site novi mesinja.So lesno so ubavo da bide.
Во полна петта недела кај мене се виде кесата од околу 5мм и плус цистата од која треба да се храни плодот. Што во таа фаза и најбитно ми беше... кесата да е сместена во матката. Повеќе не ни очекував. Срцева реакција kaj мене беше недела покасно, полна шеста. Aма многу посмирено си го чекав терминот знаејќи дека барем до тогаш се е во ред. @Eli23 нормални се болките на старт. Јaс како тепана се бидев од спиење цела прва третина. Плус и многу спиев.
Se zavisi i dali mesntruacijata bila redovna ili ne.Znaci i od denot na oploduvanje.Cestito neka i e.
of ne da me boli, 10 min na noze samo abe mislam kje se skrsam na pola, toa bas ovie denovi najvekje pocna da me boli... i kukovite epten mi se kocat...
Zenicki bebus moj e 2400, 35+6 sum, taman bebence inace doktorkata rece imam klasifikacii na postelkata i deka mi e mnogu zrela, sto znaci ova? mi dade bolnicki upat bidejki vazi 30 dena, a sig kje se porodam za pomalku od 30 si se odluciv za Cair
Супер женска, право бебче, ајде уште малку ќе се олесниш...јас пукнав со кичмава ме боли, изгледа од стомакот што ми натежнува...па ме заболува и стомак некоја тапа болка.....едвај чекам понеделник, за контрола...
Koлку што знам калцификатите ја намалуваат пропустливоста на плацентата, но не е опасно, псоебно на крајот од бременоста.
Dosta mi e i zrela, doktorkava rece vtor stepen mislam. A bebus od postelkata ne go vidovme ni ednas na 4D, deka mi e na preden zid, a i mn mi e golema, gore ima nekoi linii :/ Ona rece nemora da znaci nisto ova, moze kje si isteras do 40 nedela, a i da ne isteras oformeno si e bebceto, zdravo i sea da se porodis nisto nema da mu bide
Баш поради тоа што си на крајот, односно бебчето си ги има оформено сите органи, си има солидна тежина не игра голема улога. Девојки со истава дијагноза и на старт од бременост терале до крај, ти си секако во одмината. Така да нема простор за грижи. И мене ми рече дека плацентата ми е многу дебела минатиот преглед пред две недели. Можеби затоа и ми закажа за две недели, односно понедленик, а на како обично на 4. Рече дека дебела плацента е добро, добар проток...ама претпостаавувам му треба простор и на бебчето да расте. Па ќе видам понеделник што ќе ми каже.