Јас сум 3кг рамно родена. Се надевам моево нема да е многу поголемо. Јас земав Бекутан течен детергент и омекнувач за перење.
Мамички 38 недела и 1 ден сум бебе се извртело во чудна позиција еве во ваква со главчето е горе го измерија 3500 дали има шанси да се намести или тешка работа ќе мора царез?
Јас пред да се породам оти мојава беше поситна малку ме прашаа колку се имам родено и ми кажаа дека имало врска родилна тежина на мајка со таа на бебето. Е медицински зашо, не знам
Имам едно малку глупаво прашање, ама можеби некој ќе знае Има ли некаква врска апсорпцијата на магнезиум директ ако го пијам со вода наместо да оставам да се растопи на јазик? Ќе го има ли истиот ефект? Пробав разни марки и од сите прашоци неверојатно ми се гади, а веќе имам кутии и кутии дома, па не ни експериментирала више да купувам нови :/
Во Државна бев. Овие се апчиња, така? Не се боцкавте? И ви кажаа дека се безбедни за трудници? На мисла ме стави докторката зашто не ми даде друга опција освен боцкањето, уште со тоа ми фали да се замарам више стварно Ако можам да поминам со апчиња ќе барам некој друг што ќе може/сака да ми ги препише
Јас перев без омекнувач за првото бидејќи се исфрли од омекнувачот. Завршивме на дежурен од паника. Сега ќе земам прашок некој и без омекнувач ќе перам за двете деца исто. Се мислам дало имаше Фрош убав детски прашок.
Доживеав огромен шок и страв, мајка ми падна, аин ми истрча на улица, истрчав по нив, ама ме пресече силна болка во стомак, нозе ми се одсекоа, почна многу да ме боли, уште и паничен напад ми се случи почнав да се гушам, едвај се смирив, ама грчеви имам уште, цел сромак ме боли и долу во вагината имам болки и бодежи, се напив 2 мг, б6, утрогестан и лежам. Страв ми е да одам на лекар да не ме прегледуваат вагинално или со спекулум па уште повише да не направат компликации. Бебе го осеќам мрда ама болки имам постојани, цел стомак ми е згрчен. Прават ли цтг во 23 недела? Дали да се напијам нешто за болка и дијазепам се мислам.
Насабајле после доручек ми е повисок, претежно 9, а после ручек и вечера ми е 7/8, понекогаш и 9 ама поретко.