Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.165
    Допаѓања:
    124.616
    Ако е така висок , можеби сепак ќе треба терапија. Не се плаши тоа е за ваше добро.

Да не мериш со она кинеското medisign?
    Мене ми даваше високи вредности па дури 11,12 , па си земав на рош аку чек и беше ок.

На cherry89 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Saf

Saf Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2018
    Пораки:
    1.259
    Допаѓања:
    1.611
    После колку време мериш откако ќе јадеш?

На cherry89 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Слободно напиј се дијазепам, матичната мене ми кажа дека при вознемиреност подобро е дијазепам да се напиеш отколку да останеш вознемирен, повеќе штета правиш. Секако дека не треба на секое да го пиеш дијазепамот ама во вакви ситуации треба.

На macalavica му/ѝ се допаѓа ова.
  4. macalavica

macalavica Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.260
    Допаѓања:
    4.924
    Дали прават цтг во 23 недела,страв ми е да не ме прегледуваат вагинално,обично до сега кога идам на дежурен секогаш ме прегледувале вагинално и со спекулум и со рака,сега имам серклаж и страв ми е да не ме отворат.се нспив и дијазепам од 2.цел стомск ми е цврст,бебе ме клоца постојано го осеќам ама и болка имам баш долу во вагината како да клоцал некој меѓу нозе.

5. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    @macalavica пробај да се смириш некако. Знам дека е тешко ама мораш да пробаш. Не се грижи, ќе биде сè во ред, само позитивни мисли, тоа што било поминало:inlove:

На macalavica му/ѝ се допаѓа ова.
  6. cherry89

cherry89 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2020
    Пораки:
    183
    Допаѓања:
    390
    Ако нека ми дадат терапија, мене ми е зошто да се замарам со боцкање сега секој ден, ако има полесен начин со пиење апчиња :?: Веќе со премногу работи се испозамарав сите овие месеци и стварно сакам да си олеснам :smirk: Инаку да, со Medisign мерам, во аптека ми ги препорачаа и ова и Аку чек, ама го одбрав првото зашто беа поевтини лентите. Не ми спомнаа дека имаат некоја разлика во квалитет, а баш прашав. И сега кое од двете апаратчиња е поточно? :wasntme: Да не испадне дека Аку чек покажува пониски вредности, а уствари реално се повисоки? :| Се надевам не е така ама не знам веќе, секако се ова со шеќерот и мерењето ми е ново па само размислувам што како :nod:

Ми рекоа да мерам 1 час откако сум почнала да јадам. Значи ако почнам во 10, во колку и да завршам со јадење јас треба да мерам во 11.

7. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.884
    Допаѓања:
    12.006
    Според мене совет, најдобро да не ставаш омекнувач, тој сепак е за мирис, и може да реагира кожичето. Барем првата година.

@Jana06 како помина на скрининг, како е бебенце? :inlove:

8. elenaklasik

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.884
    Допаѓања:
    12.006
    Да пробаш на сите 4 да се поставиш како мачка поза. Побарај на гугл имаше и други пози за вртење на бебе наодолу, можеби ќе помогнат.

На Sandra Stojanova му/ѝ се допаѓа ова.
  9. AugusTina!

AugusTina! Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2022
    Пораки:
    329
    Допаѓања:
    1.416
    Почнаа вени на стомак и на гради да ми се познаваат и тоа ептен. Стрии до сега фала богу немам, ама вените онолкави...

Сега се бањав и од памет се извадив кога се миев под пазуви, и под едната и под другата пазува топчиња. Сега нема да спијам цела вечер, уште тоа ми фалеше. Што ли може да е сега и тоа, дај утешете ме дека е нормално нешто во бременоста, дека ќе помине, апла на допир се познаваат не мора ни да ги барам...

10. Iva Mitrevski

Iva Mitrevski Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2020
    Пораки:
    1.350
    Допаѓања:
    7.242
    Eve ja ti se pridruzuvam so bolki u peta, i toa samo ednata…. Tvrda gjon dodeka ne se istiska ubavo ne pominuva, 36ta sum ja

На Mari-Li му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Калатеа

Калатеа Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2021
    Пораки:
    2.546
    Допаѓања:
    8.389
    Шанси да се намести или измести се до последен момент, јас мојава ја гледам буквално секој саат е различно наместена.
    Се случува на ехо кај матичен да е ужас, на ехо на приватен нареден ден да е супер наместена.
    Има еден куп видеа на јутјуб, how to turn a breech baby, пробај некое од тие.

На Sandra Stojanova му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.520
    Допаѓања:
    8.511
    За вените и мене ми се познаваат многу сега. Претпоставувам дека и ти имаш бел тен.
    А за топчињата би ти препорачала да одиш на лекар.
    На братучедката од другарка ми вака и се појави ама не беше бремена и рекоа дека и било од нон стоп прскање део спреј и кпга треба и кога не треба. Треба само после туширање да се става. Исто мислам и со ленти дека се поминуваше под пазуви па и рекоа не требало со ленти. Сепак ова беше многу одамна. И не ми текнува како и се тргна топчево.

На AugusTina! му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Joraa

Joraa Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2021
    Пораки:
    791
    Допаѓања:
    1.015
    Devojki ne deka dojdvo do tamu ama da sobera po nesto , dali mislite deka ke mi trebit pumpa za molzenje i koja bi mi e preporacale?

14. Vincent

Vincent Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2020
    Пораки:
    608
    Допаѓања:
    298
    I jas sakam iskustvo i preporaka za dobra pumpa

15. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.623
    Допаѓања:
    40.110
    Може ќе ти треба, може не.
    Јас се мислев пред да се породам, за малку купив.
    Арномшто не земав бидејќи имам јас млеко, но не вадам многу со пумпа. Немам потреба од неа.

Убаво е да ги разгледаш, да одлучиш која ја сакаш, па во случај да ти затреба ќе пратиш да ти купат

16. elenaklasik

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.884
    Допаѓања:
    12.006
    Се мрдаат топчињата? Те болат?
    Некогаш кај мене се појавува како масно ткиво, си се движат на допир и ги снемува. Еднаш така и на лице случајно над долната вилица ми се појавило внатрешно и се изгуби.
    Утре види кај матичен доктор секако, ама штом и вените ти се познаваат, од бременоста ќе да е.
    Ајде види на доктор и кажи утре.

На AugusTina! му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Јас со првата бременост мнпгу пати се спасив од мастит.
    Исто така кога не бев сигурна дали бебе цица доволно млеко молзев и гледав колку има.

Јас на секоја мајка би препорачала да си земе пумпа, мислам е далеку по потребна од пример подлога за повивање, гнездо или друго нешто.
    Јас користев рачна пумпа на Чико, Натурал Филинг и сум презадоволма.
    Пумпите се разликуваат зависно од големината на градата и брадавицата, има со поголеми и со помали инки.
    Оваа на Чико мислам одговара за помали пупки/гради.
    Оваа година се спремив со двојна електрична пумпа на Ланишол и рачна на Чико, а пример би заштедила на други работи.

Исто да напоменам, и молзењето со пумпа има своја техника. Градата треба да се намести, потстисне за да се испразни секаде убаво. Не може само пумпата да си ја наместиш и да чекаш да си заврши се сама. Ама еднаш коа ќе влезеш у шема, олеснување ќе ти биде, во смисла ќе нема грутки во гради, температура итн.
    Сметам нема жена шо не може да се одмолзи со пумпа, само жена шо не ја погодила пумпата.

18. Joraa

Joraa Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2021
    Пораки:
    791
    Допаѓања:
    1.015
    Koja mi e preporacuvas od elektricnite? Jas bas zaradi toa bi sakala da mozam da vidam kolku piet osobeno prvite 2-3 meseci deka e naj kriticno,

На Eli23 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Не можам да препорачам од електричните, сега купив за второво, до сега само рачна користев.
    И јас ќе видам како е електричната сега.
    Може да ти препорача електрична @AngelOfArh доста познавање и искуство има.

На AngelOfArh му/ѝ се допаѓа ова.
  20. macalavica

macalavica Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.260
    Допаѓања:
    4.924
    Бев на дежурен,цервиксот ми се скратил на 20мм и има мал фунелинг.Ме рече да испијам уште 2 дијазепами од 2мг, и да напавам брисеви и да ми го следат грлото на 2 недели.Сега сум уште повеќе преплашена, само ан ехо ме гледаше, цтг не ми направија.