Цтг не ти треба во овој период на бременост ако со бебе се гледа дека е се ОК на ехо. За другово не се плаши, мирувај и ќе одиш на прегледи како што ти кажуваат. Само не паничи и не се плаши зашто паниката знае само штета да донесе, ќе трчаш од доктор на доктор и поголема беља. Инаку можда треба да се консултираш и телефонски со докторите серклажот што ти го правеа да видиш што ќе ти кажат по ова што те виделе денес.
Ne se grizii za funelingot, jas so ogromen funeling i so slag sum od 22 nedela ama Ko ti vika ogromen veruvaj cel monitor toa samo go fakat, pa eve 30 teram taka, isto i jas pred edna nedela bev na kontrola so istiot funeling sto veke dopirase bas na konec i 14 mm cerviks, aj imame serklaz pokrieni sme do nekde, mene za cerviksot osven utreogestan mindadoa vo remedika i kapsuli FERONA , dr Simonida mi rece deka mnogu pomagale Ovie da ne se do skratuvat uste, pij mnogu magnezium i odmori sve ke bidit vo red
Не се плаши, секако имаш серклаж и си колку толку заштитена (максимално заштитена ), повеќе лежење и одмарање, редовни контроли препорачана терапија и слушај ги докторите.. Помалку паника и ќе биде се во ред.
Jas sto dobiv sovet koga bebeto e mnogu aktivno da mu se pusti muzika primer klasicna, ti odberi si koja, Jas betoven I mocard mu pustav I se smiruvase, bidejki kaj mene vo Eden dva posle polnok pocnuvase da zbesnuva I nemozev nikako da spijam. Ova mi go kaza Doktor sto mi pravese skrining, mene iskreno mi pomogna
Jas bev so cerklaz od 15-ta nedela Se do 37-mA nedela mene na sekoj 2-3 nedeli me proveruvaa vaginalno, sekako oni znaat I vnimavaat, nemoj da se plasis od vaginalen pregled, samo dadi na znaenje deka imas cerklaz I oni si znaat sto treba da pravat
Devojki koga pocnavte da gi perete alistata za bebusot ? Jas sum 8mi mesec .. za prvoto vikav se ima vreme i nespremna me fati sega sakam malce po rano da se fatam za rabota
Денес го осеќав стомакот како да имав врзан корсет од 16ти век на најјако. Не знам дали е нормално, од јадење ли е, од гасови, бебе ли нагло расте? Почеток на 7ми месец сум, да се навикнувам дека ќе сум како у оклоп или ќе помине? Немам голем стомак, до вчера ми го коментираа сите како супер изгледам како не знам што, ко да ме пререкоа денес мислам дека ми фалат 10цм у обем.
@cherry89 аку чек е подобро. И со првото мерев со тоа. И мене ме зезнаа во аптека На тоа нејадење што добивав високи вредности, беше нелогично. Можеби со тие вредности треба боцкање. Мене ми беа пониски и затоа ми дадоа апчиња. Сепак мислам до апаратот е ако се придржуваш до диетата
Ели колку пати неделно е дозволено повисока вредност на шеќер? Во сабота јадев бурек и после еден час ми беше 9.2 или 9.1,вчера јадев протеински мус и после 1 час беше 8.1. Знам дека имаше некоја толеранција... И да протеинскиот пудинг ок вредности ми дава, а мусот покачена.
Во темата за пумпи видов баш дека многу ја фалеа ефна електрична од локо кроко 2500 единечна. Јас планирам да земам, не пред пород ами во првите дена за да опипам ситуација прво. Криво ми е што првото дете не го доев, а со рачна извлекував едвај 30мл
Во 23та недела мислам дека цтг не може да регистрира ништо, контракциите се мерат со специјални сонди,се ставаат на стомак- моја братучетка правеше серклаж во 24-та недела во Систина и првин така и проверија да не има случајно контракции (ако имаше,немаше да и прават серклаж) @Freckles. @macalavica се надевам се е ок...
Јас 8 месеци не можев да ја тргнам, се можно користев. На крај ми помогнаа бетадин вагиналети. Само ќе прашаш гинеколог дали може во бременост да користиш бетадин.
Јас секако кога пазам еден час после јадење ми е највисоко до 6.9 мислам. За бурекот свесно се почастив, а за мусот не очекував дека ќе покаже толку. Со пудингот ми покажа 6,нешто не ми текнува колку точно. Ама во мусот има фруктоза.