1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Ljubica87

Ljubica87 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 март 2018
    Пораки:
    394
    Допаѓања:
    564
    Зошто толку ми е измачувачки испитувањето на скриен шеќер :sweat: Испив чашата, на излегување надвор повратив но малку, она што ми беше се' уште во уста. Им реков, ајде ме боцнаа по втор пат па ќе видиме. На излегување од врата ми се стемни, ни слушав ни гледав. Дефинитивно во прва бременост бев појака. Какви ќе бидат резултатите којзнае

На fana му/ѝ се допаѓа ова.
  2. ZlatnoRipce

ZlatnoRipce Активен член

Се зачлени на:
    15 април 2022
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    232
    Јас кога испитував шеќер ми рекоа ако ја повратам гликозата да не се враќам да одам другата ден

3. Ljubica87

Ljubica87 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 март 2018
    Пораки:
    394
    Допаѓања:
    564
    се двоумеа, ама не повратив целосно дека ептен малку и ајде ќе сме виделе
    друг ден не се враќам пак ова измачување :x:x:x

4. ZlatnoRipce

ZlatnoRipce Активен член

Се зачлени на:
    15 април 2022
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    232
    И јас едвај издржав само се молев да не повратам за да не го минам истото премногу ми беше гадно :)

5. GoldenFrida

GoldenFrida Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2021
    Пораки:
    1.034
    Допаѓања:
    1.551
    Муабетот беше дека најмногу толку може бидејќи телото на бремена жена исфрла вода само ако добива чиста вода, не секој ден ама да се конзумира течност многу например два литра чај разладен, два литра вода, кафе, супи течности, сокови.Лошо се изразив дневната доза на течност да биде одприлике таа а не само два литри за да не дехидрира телото, исто мнооогу овошје и зеленчук што содржи вода, кога ќе видите дневно внесувате 10литри вода ќе го избришам корниот пост за да не се збуни некој :)

Последна измена: 27 мај 2022
  6. Alexandrite

Alexandrite Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2022
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    6.239
    На извештајот само тоа пишува дека е втор степен и нормално количество на плодова вода. Инаку ми кажа дека се е во ред.

7. GoldenFrida

Се зачлени на:
    25 декември 2021
    Пораки:
    1.034
    Допаѓања:
    1.551
    Најтешко нешто до сега минбеше ова испитување на скриен шеќер. Најтешко скроз те разбирам.

8. Alexandrite

Се зачлени на:
    11 март 2022
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    6.239
    Да не ја пиеш многу брзо. Зачудувачки мене убаво ми дојде, дури се заблажив, ама јас сум фанатик по благо. Убаво е и вода да си пиеш додека си таму.

9. GoldenFrida

Се зачлени на:
    25 декември 2021
    Пораки:
    1.034
    Допаѓања:
    1.551
    Погрешно се изразив генерално сите течности да бидат зголемени, чај, вода, сокови. Да се пие во текот на целиот ден за да не дојде до дехидрација. Овошје и зеленчук што содржи вода, генерално вкупниот внес дневен на течност ни е толку на нас ако земено пиеме 3 литри вода

На kristina.k му/ѝ се допаѓа ова.
  10. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.620
    Допаѓања:
    109.002
    Не смееш вода додека си таму, дур се испитува ништо не смее да се јаде пие, дури ни движење некое големо не е дозволено. Јас досега имам 4 пати испитувано, и во и надвор од бременост. Ми дозволија еднаш зорле да исплакнам уста само, не да пивнам, ќе пукнев од нервоза.

11. Alexandrite

Се зачлени на:
    11 март 2022
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    6.239
    Мене ништо не ми рекоа, самите ми дадоа вода, дури и ако нешто ми дојде тешко да одам да си побарам. Претпоставувам да не се налеваш. А за движење да, ќе седиш и ќе чекаш.

12. Ljubica87

Ljubica87 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 март 2018
    Пораки:
    394
    Допаѓања:
    564
    Да, бргу ја испив за што побрзо надвор да одам. Во прва бременост не ми беше ова тортура, но до сега ми е полошо од земање брисеви, дека го мразам И тој момент :DПатем, немам јадено од синоќа 20:30, а јадев на секој час и пиев многу, многу сок. Ми рекоа вода ако сакам само да исплакнам уста, а седам пред врата веќе скоро 2 часа

13. Saf

Saf Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2018
    Пораки:
    1.259
    Допаѓања:
    1.611
    Отоците се јавуваат од задршка на течности во организмот. При таква состојба и не е баш паметно да се внесува толкаво количество на вода или било која течност. Не викам да не пиеме да дехидрираме ама во граници на нормала. Јас фала богу и од тоа сум оперирана 39та недела ни прст не ми отекол.

На Coco31, le.dentiste, fana и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Alexandrite

Се зачлени на:
    11 март 2022
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    6.239
    Ти и на екс испиј го растворот, два саати сакала не сакала ќе си седиш. Минута ипол ни мереа за да се испие. Веројатно баш за да не ти се слоши, голтка по голтка полека. Верувам дека на повеќето им е лошо искуство, ама не би ми претставувало проблем пак да одам. Удобни фотељите во Авицена, уште телевизор да имаше пред мене, нека ми мерат и 5 саати:), не ми се стануваше на крај.

На Ljubica87 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.153
    Допаѓања:
    118.243
    Tи си баш среќлија. Ама баш.

На le.soleil му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Еве сум истата, ме буди ќерка ми, јас кома. Рацете и нозете, поточно кај прстите делот го чувствувам чудно дебел. 8-|:rofl:
    Стигнав 29+2.

Со спекулум или без?
    Тоа спекулумот ми е ноќна мора. :wasntme:

На Erika.greeneyes, JuLleE и fana им се допаѓа ова.
  17. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.153
    Допаѓања:
    118.243
    Колкава е отстапката на мерките во 28 недела?
    Пример колку може да е +/-?
    Пример. Главче, стомаче, нога поголемо/помало за колку се толерира?

18. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.168
    Допаѓања:
    124.628
    Кај мене сега последно нозете беа повеќе за 2ипол недели. Викам да не е многу вика ќе има долги нозе. Стомачето исто две недели плус. Јас се извадив од памет , она рече крупно бебе.
    Знам дека за две недели ако е поназад тогаш даваат дополнителни испитувања.
    Според грамажа е една недела понапред.

@Eli23 со спекулум :(

На Eli23 и fana им се допаѓа ова.
  19. Alexandrite

Се зачлени на:
    11 март 2022
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    6.239
    Се мислам што да правам. Последниот пат на крвната слика со урина, имав еден плус кај бактериите. Грешка направив што таму земав примерок. Инаку пред тоа цело време од дома според сите правила во стерилна чашка си носев и немаше ништо. И додека научам како соодветно се зема примерок, со години си имав по еден плус на тие резултати. Симптоми никакви немам, а не сум ни имала. Дали се работи за контаминација од моја страна не можам да бидам сигурна. Е сега не знам дали да правам уринокултура или да направам пак крвна слика и од дома да си носам урина. Претходно не сум се замарала за тој еден плус,а и никогаш матичната не ми рекла земи испитај се или антибиотик да земам. Со оглед дека сега сум бремена, не можам веќе да гледам само мене како ми одговара. Да поновам пак или директно да правам уринокултура?

20. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.153
    Допаѓања:
    118.243
    Е добро значи има некоја толеранција... Мислев баш строго е.
    Кај мене главчето така е понапред и баш сешто се изначитав, а не ми рече ништо дека е загрижувачки, а убаво ја прашав дали е полошо да се мерките помали или поголеми рече во секој случај генерално полошо е мерките да се помали.
    Фала ти ели :hug:

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.