Mene cela bremenost mi e taka pogolema... Eve ova dole e bebceto, stomaceto a gore placentava vidi ja kolkava e, si ja bacnuva bebco duri...
Кај мене е заден. ова 20 беше. Ама тогаш не беше дебела...или тој доктор барем не констатира. 2 недели покасно испадна дебела.
Vi go pokazuva liceto, nasevo ni se krie, samo pola lice mu se gleda poradi postelkata, edni obrazi sto ima debeli doktorkata vika abe ne se debeli, bebeski se hahah
Nemaj gajle mila sigurno e od toa, eve jas od iskustvo )) Denes bev na kontrola i fala bogu se e dobro, vcera so ne mrdase mnogu deneska se iznamrda na eho nemozese da mu meri ubavo hehe heh inaku dovolno plodova, placentata so kalcifikati ali taman sprema nedelata i grloto dovolno dolgo 32, mi rece ne treba vise utrogestan....inaku sinceto mashala stanalo 2.450 i vika mashala napredno ke bide ako teram do kraj, hehe kako saka neka e samo zdravo i zivo da se rodi, inaku @mariz kako istata doktorka da ni e maticna isto mi rece deka i da se rodi sega da nemam gajle sve e oformeno isto i za folnata da si ja pijam uste hehe inaku mashala i za tvoeto bebce so ubavo da si isterame site i nejke da ni pokaze lice samo se krie so racinja Inaku za bolkite mi rece siguno ne bile kontrakcii so takvo grlo na matka, sigurno mi se bolki od kicmata sto gi imam i kolkovte pa se sirat napred nakaj stomakot, veli si vlece bebceto se siri si raste i mi zede bris samo za streptokoka pa ke vidime naredna nedela sto e kako e.....
Женичκи! Κаκо лечите главоболκа Ве молам да ми κажете. Дуρи од κρевет не станувам денес, толκу што ме боли главата. mariz мила. И нашето само еден обρаз ни поκажува, едвај... Едвај се завρте и тој да му го видиме. Инаетчија ќе биде... Нема на κого
Супер што се е во ред, мило ми е @mariz, @Ivanushkaa да си бидете добри до крај.Значи немора ова што се ме забочува да се контракции, може и од тежина на бебето....а колку убаво што ви рекле дека и сега да се родат,се е оформено,моме да се опуштите.....а за мрдањето, ноќеска само еден саат сум спиена, леле во стомаков имав журка, како и да се наместам, мрткаше бебчево ама клоца,клоца,
Девојки, сакав да ве прашам за мислење: денес бев на вториот скрининг (21недела) кај матичната. Прегледот траеше доста долго, околу 75 минути и повеќе, детално ги прегледа и разгледа и измери сите параметри и органи предвидени со овој преглед и беше презадоволна, рече дека не остава простор за никакви забелешки, се е супер. Да напоменам дека го гледаше и на 4D. И после ова ми рече обавезно да побарам второ мислење, односно до крај на 22ра недела да го повторам овој скрининг кај друг лекар, таква и била нејзе практиката. Дали вие двапати го правевте овој преглед, и дали постои реална потреба за такво нешто? Штом така ми рече знам дека душава нема да ми додржи да отидам до Ремедика пак да го видиме синко, а се утепав месецов давајќи пари за секакви прегледи
Јас само кај мојот доктор си одам и тој не ме праќа на друго место....во Систина немаат таква практика.
Ajde i ti ke bides dobra i site nie gospod e so nas Inaku i mene me bolese cela nok stomak i kicma i kolkovi ama ete izgleda od bebceto sto raste e toa i si zazema pozicii, mi rece stom e dolgo grloto i so baagi plodova voda nema sansi da se kontrakcii, pa valjda e taka a pred da me gleda i vikam vcera slabo go osekav bebeto, da vidite kaj mu e papocnata vrvca- i mi vika OOO boze boze so ne ke vi tekne hehe ama ipak vide i mu se motkase kaj ocite i celoto...... Inaku mi vika sve poveke ke ne podboluva dolu deka ke se spusti uste podolu bebeto nakaj kanalot...
Mesinja i mene mi e postelkata na preden zid ama toa ne e precka za da go vidime bebusot. Nemam jas slika od 4D oti nemaat hartija vo boja. I da imav dodusa malku sum skepticna za stavanje slika od bebinja..Koga ke mi tekne kako redat po Fb sliki od bebcinja samo sto se rodile,ne mi se dopagaat tie raboti. Sakam da gledam bebcinja ama od aspekt za niv toa ne mi se dopaga. Toa siroto uste vozduhce ne zelo so se vika. No sekoj za sebe i za svoite si znae najdobro.Ne osuduvam,samo si kazuvam mislenje. Mene bebus od dosega sto go imam videno mi e cel na mm.Ceeeel.. Gledam deka toa nego epten go raduva a so samoto toa i mene uste poveke.Samo da bide zivo i zdravo.
@Ivanushkaa a odluci kade kje se poragjas? Mozebi sum te prasala neznam inace tuka sme i dvete, slicno se i kilazata na bebco i toa deka placentata e so kalcifikati, ajde uste malkuuu imame, leelee
Odluciv za Remedika zdravje, idam tamu od pocetok i prethodno sto se veli, pa samo zdravje se ubavo da ispadne kaj i da sme so doktorkata tamu sto me vodi treba da se vidam naredna nedela i najverovatno da bide se kako sto treba ke idam 1 nedelno a za ctg topraa ke prasam od koga ke pravime.... inaku lele @mariz me faka nekoja trema, vozbuda sekoj den se poveke hehe
A da ve prasam mene nekako mi se grci stomakot kako bebus da se tegne i dobiva nekoja cudna forma ko da e ispaknat nekako i posle 10 sekundi mi se olabavuva, da ne se lazni kontrakcii? I da prasam dali vozite, zosto jas uste vozam? I mene me faka vozbida strav i bas so mm vikame uste ne sme svesni sto ne ceka sega za sega samo stomak kojznae kolku site ke se raduvame na bebusite
Za istovo menelele denes prasav, velam mi se grci stomakot nad papokot i od strana, kako nekoi topki, taka nekade 10 sekundi i se pusta, mi rece bebeto bilo sigurno si faka nekoi polozbi se tegne od edna na druga strana te so gaze te so noze jas prestanav da vozam nekade 3 mesec, potocno mazmi ne me ostavase dan sum se iznerviala nesto ili ne daj boze drugo nesto.... poleka poleka si proagaat denovite i nikako nemozam da zamislam kako ke izgleda momentot koga ke go drzam bebceto vo race kuznae kakvo e toa cuvstvo i celata ponatamosna griza okolu nego ajde so lesno i ponatamu da terame
Јас сега ги добив резултатите од крвна слика.Железото ми е 17. 6, Шеќер 3.48, Хемоглобин 12.9, Лимфоцити 9.7, е тие ме загрижуваат....ама ќе видиме во понеделник на контрола.
Mene mi se 18 limfocitite, granicite im se od 25-40, kaj tebe kakvi granici ima? Ova drugoto ti e odlicno, mene hemoglobinot mi e 10 :/
Јас денес си ја видов мојата цуцка, срце мамино. Сме напреднале 1600 гр сме и имаме ножиња од 6 см хеххехехе Веројатно на мама ќе е долгонога Ме искара докторката- не сум јадела доволно. Од утре режим на двојна исхрана. Јас до 30 недела сум плус 10 кг. Што е нормално? Плус 20 кг да сум??? Да ве прашам, мамички- Пиете ли вие рибино масло, не капсули туку баш масло? (задолжително да се пие- со напомена, од мојата докторка)
Јас претежно лежам ако станам за до вц или да прошетам до негде кратко.Вечерва бевме да пазариме нешто со мојот и се изгубив,втор пат повраќам,колабирав...свашта.Јас кога му викам немам сили уште,дека не ми е добро.Ама пак не смеам да се жалам,трча околу мене за се.Јадам мед,цвекло,лимони цели,портокали,бадеми,индиски ореви,сува брусница,шумливи таблети пијам витамински...незнам што уште треба а многу се губам кога ќе станувам за до негде или кога ќе поодам повеќе. Инаку ми се кочи и мене половината многу,особено последната коска од рбетот или како му доаѓа тоа незнам. Само да е се во ред со бебето,од понеделник влегуваме во 11недела.
Па и кај мене се од 25 граница, ама минатиот пат беа 14 и докторот рече ок е во бременоста да се намалени, ама сега уште повеќе се намалени,ќе видиме што ќе каже....