Не осетно ете се отворив 3цм со минимална болка, се чудам дури. Прва бременост, па може и тоа има врска, еве не знам. Денес ни болка ни ништо, ама си викам д-р знае што кажува, и верувам. Освен ако не ѕирни главче не очекувано
Ја немав ич болки од како почнаа болките се породив за 9 часа исто првородка. Ќе си биде се без болки неможеш да се породиш
Абе кај мене е активно фала богу уште тоа фали и бардовци да фатам. Мислам дека преку папок ќе ми излета, ама се нервирам бе неможам да се мрднам, башка и ме боли доле кај јајниците некаде, вајда натежнува веќе, се шири матка ли којзнае што, а времево од што е тешко неможам ни саглам да дишам
Јас мислам дека не е така. Кога ќе бидеш 9та тогаш ќе бидеш трет. 8+ си полна осма и неколку дена. По бројката напред се водам јас. Инаку вака да рачунаа тогаш и на боледувањава за патолошка така ќе пишуваа.
Девојќи едно прашање претходно пиев имрил и метил фолат од витамини и имав многу цврсти убави нокти сега ми сменија феминион 2 метил фолат од 1000 и Б12 од 1000 и ноктите почнаа многу да ми се кршат и лупат дали има некоја вакво искуство дали може да е од многу витамини
@shz @AngelOfArh на странски форми пишува дека Autan® Active или Autan® Family се безбедни во бременост и време на доење, поточно сите со активна компонента икаридин. Од природни алтернативи, за заштита или третман масла од еукалиптус, кокосово, лавандер, од нане, цимет и лимон, во случај да не сте алегични, разредени во кокосово ако е неопходно.
Јас ќе се породам и уште не се научив. Утре сум 30 та точно, значи 30 полна во 31 ва. И од наредна сабота во 8 ми месец.
Кај мојот матичен 3 пати е задолжително, еднаш 12-13 недела, следно со втор скрининг 22-23 и пред породување.
Zedov denes dinja kasnav edno zalace i imase vkus na aceton, ova prv pat mi se slucuva so dinja, ja goltnav tecnosta i odma go pluknav drugoto… neznam dali naprajv belja si toa sto tecnosta od sto dvakav ja goltnav, se uplasiv da ne se napravi nesto na bebevo iako bese mnogu malku?
Mene mi dozvolija po dva paracetamoli na 4 saati, koga imav bolki a ne bea porodilni, od bolnica taka mi rekoa
Mene vo 37-mA nedela vo bolnica za bolki sto imav mi dadoa brufen I mi rekoa paracetamoli dva na 4 saati, Ama Jas bev veke vlezena vo 9-ti mesec neznam toa dali ima neso vrska