Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Bebce ❤️❤️❤️

Bebce ❤️❤️❤️ Истакнат член

Се зачлени на:
    12 ноември 2021
    Пораки:
    1.105
    Допаѓања:
    1.563
    Па бебчето си е заштитено зависи и каков е бил ударот ако сакаш да не ти е на мисла можеш да идеш на Гак пак за во секој случај да те видат ама сепак мислам дека на бебчето не му е ништо

2. Joraa

Joraa Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2021
    Пораки:
    792
    Допаѓања:
    1.016
    Znaci ne sum samo jas, deka lezam celo vreme i odam nekogas kaj movie po 2-3 dena oti blisku sme 2-3 min so kola, leleee odam tamu placam oti gomostavam maz mi sam, se vrakam vamu placam oti mi falat movie
    Leleee poludev ama nemam kazano nikde mislev ke vikat zbudalela ova

На Bebulleee, Iris-1234, Indi96 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.589
    Допаѓања:
    8.607
    Хахаха и јас сум иста со недостигањево :rofl:

4. Калатеа

Калатеа Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2021
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    8.976
    За мене не беа воопшто лесни за употреба, прво не се склопува во било која позиција кога е седиштето, туку мора да се сврти или извади.

Второ, "оптимално" користење простор подразбира да ги расклопиш рамот и седиштето и така да ги поставиш во кола, што за мене сама е незамисливо.
    Како најлесна за склопување и употреба ми ја понудија Леона, ама ќе требаше да чекам 3 недели да ја видам во живо, а јас сакав побрзо да купам.

Таа што ја земав, Joie Finiti Signature беше неспоредлива со Макси Кози. Спушташ на копче, во било каква позиција, 11 и нешто кг тежи, и исто се крева на еден клик.

На le.dentiste му/ѝ се допаѓа ова.
  5. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.413
    Допаѓања:
    260.148
    Joie имаат добри коментари, ги гледав и јас. Јас некако Maxi Coxi не би, освен за седиште, знам имаат високи оценки.
    Се уште Cybex ми е прв избор. Да побрзам со одлуката, немам многу време за размислување.

На Калатеа му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Bibi_23

Bibi_23 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2022
    Пораки:
    781
    Допаѓања:
    1.174
    Кога сме кај количките ме буни она за новороденче корпа/базен. Јас гледав на Nuna и Cybex и тој ич не ми се свиѓа. Car seat знам обавезно треба, ама ме интересира дали оние седишта што се и за повозрасно бебе а можат да се легнат се ок за новороденче да не мора да земам и од таа корпата зашто ми е грда искрено. Ги нудат како такви, ваљда знаат ама јас и вас да ве прашам зашто за да продадат може свашта да ми кажат а ја врска немам прво бебе.

7. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.215
    Допаѓања:
    124.931
    Синоќа спиев катастрофа.
    Срамната коска ужасно ме боли. Кога ќе станам да се раздвижам , се подсмирува.
    Неможам ни да се вртам веќе :(
    На секое вртење ми се стврднуваше стомакот по неколку пати.
    Веќе ни тие но спа не помагаат:( Откако заврна вчера попладнето не престанаа bracxton hicks:envy:
    Цела бременост ме измачија :envy:
    Веќе не ги ни бројам, ни интервали, ни колку во саат :@

На Yowannty, mal.ecka, JuLleE и 5 други им се допаѓа ова.
  8. V.N.

V.N. Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2020
    Пораки:
    3.393
    Допаѓања:
    15.895
    Синоќа мислам дека сите бевме крш.
    Јас до сабајле пред разденување спиев седејќи, мене па главата ќе ми експлодираше. За фаќање добра позиција за спиење веќе незнам ни дали вреди да се трудам, незнам дали постои воопшто.
    Ајде тебе поблиску ти се гледа крајот па се ќе заборавиш ;)

На JuLleE, Kate Rina 93, le.dentiste и 3 други им се допаѓа ова.
  9. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.239
    Допаѓања:
    111.539
    А како поинаку бебе ако не во корпа? Првите 6м мора легнато да е, а корпата за тоа е идеална. Транспортер поише од 2ч не може, рачунај на секое излагање треба да пазиш, па да го изнесеш, исправиш... мене корпа ми е предобра работа за бебе, измислена, рамно, комотно, да не се замараш дали му дува или не, заштитено...

Туку, бебе се прошета на концерт, и тоа ни повеќе ни помалку на Дип Париз. Па едно шубе коа ми дојде, викам да не биде некоја беља... Женското име што го имаме одбрано ептен ќе одговара со името на фронтменот на групата :D Ќе има уште една причина да се вика така, не дека тоа е на татко ми омиленото име, онака. Јас се поише си мислам дека е женско, не знам... Сега станав од спиење и сонот ми дојде на ум, докторка ме гледа на ехо и ми вика Курето не се дига... јас одговарам Значи женско е? И ми се насмеа. Опседната сум, не дека нема да го сакаме ако е машко, исто ко синко, ама за ова сум некако сигурна дека ќе биде женско.

За спиење уште не сум ја активирала перницата, рано ми е. Имам од тие најстарите од Стружанка, потковиците, мада е доста сплескана и не знам дали ќе биде практична ама ќе пробам, колку да имам нешто меѓу нозе да не се вртам толку.

На mal.ecka и Marie86 им се допаѓа ова.
  10. Калатеа

Калатеа Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2021
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    8.976
    Не мора да е корпа, има колички од 0+, скроз се легнуваат и имаат додаток едно како сунѓерче анатомско.
    Корпата многу малку се користи според мене, а и многу простор зафаќа.

На Bibi_23, Coco31 и eli25 им се допаѓа ова.
  11. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.215
    Допаѓања:
    124.931
    Според мене на почеток, подобро е транспортер. Таман си е ушушкано во него. Во корпата се губи.
    Ние тогаш не земавме адаптер за нашава количка за да се намести транспортерот, затоа сега купивме, па на почеток ќе се возиме во него:)
    После корпа активираме.

На Coco31, fana, JuLleE и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.239
    Допаѓања:
    111.539
    Ама во транспортер не може подолго од 2ч, исто ко и во седиште. Бебе треба да е легнато, не стуткано. Јас сум скроз за транспортер и користен ми е ептен, ама секогаш сум гледала да е тоа на кратко пола саат саат, а за подолги релации сум зимала корпа. Што знам, во корпа и да го легнеш, покриеш, да се рашири... особено летни бебиња, во корпа кога ќе ги видам опружени со раце нагоре, милина, во транспортер многу ми се стуткани. Ама кој како му одговара нели.

На mal.ecka, Marie86, Arababy и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    Не си сама... :yawn:

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Alexandrite

Alexandrite Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2022
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    6.239
    Би сакала да прашам. За количките три во едно што се. Дали едниот дел може да се користи како транспортер или тоа дополнително треба да се купи. Бидејќи ми изгледа како да е транспортер,ама што си е сигурно да си прашам:)
    И да се надоврзам. Дали е подобро од тие три во едно да се купи или единечни без додатоци? Дали 20 илјади се солидна сума за количка, или ако сакам нешто поквалитетно да гледам над 30.

Последна измена: 29 мај 2022
  15. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    Транспортер е.

На eli25 и Alexandrite им се допаѓа ова.
  16. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.215
    Допаѓања:
    124.931
    За низ населба , кратки прошетки сосем доволно. Јас 40 дена нема да седам дома :D
    После 2ч. ќе му се пријаде , ќе го подржиш во раце , па опет назад:)
    Исто и за патување нели сме правеле .
    паузи после 2ч.
    Ќе менуваме зависно од потребите :)

На Yowannty, stsmua05, Калатеа и 4 други им се допаѓа ова.
  17. januari19

januari19 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2019
    Пораки:
    777
    Допаѓања:
    1.762
    По совет на поискусните другарки земав 2/1.
    Имам транспортер и тој дел што се прави и корпа и за после кога ќе биде поголемо да може да седи.
    За цена сама ќе си одлучиш дел ме советуваа да не давам многу пари што ако не сака да се вози во количка па џабе ќе даваш пари, до совет да си купам по квалитетна и да не жалам пари.
    Јас ја земав на maxi cozy Lila со транспортер 30.000 мкд, повеќе не би дала за количка тој ми беше и лимитот.

На eli25, Vincent и Alexandrite им се допаѓа ова.
  18. Bebce ❤️❤️❤️

Bebce ❤️❤️❤️ Истакнат член

Се зачлени на:
    12 ноември 2021
    Пораки:
    1.105
    Допаѓања:
    1.563
    И јас бев спремна за женско и цело време си го викав со веке измисленото име и на крај ке излезе машко хаха а за машко име не сум ни размислувала сега тоа ке треба да мислам.
    Инаку околу количките Anex дефинитивно најубана количка мојот избор е тај сега имаам и 15 % попуст имаам и корпа лежачки дел и летен дел и потоа зимен дел значи дефинитивно најубави

На eli25 и JuLleE им се допаѓа ова.
  19. Kate Rina 93

Kate Rina 93 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2018
    Пораки:
    3.615
    Допаѓања:
    53.116
    И јас мака со препонов и срамната коска, ме има удрено филм да не ми се крати грлото на матката вака што ме боли(facepalm)
    За раздвижување со мало дете дома, раздвижена ипол сум,плус обавезно навечер прошетка низ парк со ќере.
    Пијам магнезиум од 400мг ама не ми помага нешто многу.
    На контрола сум тек кај 10 јуни,да го прашам докторот што ми е:D

Почна и стврднување на стомакот, сабајле додека лежев мислам газето се оцрта на стомак:inlove:
    А го почнувам 6ти месец.

На Yowannty, mal.ecka, Coco31 и 5 други им се допаѓа ова.
  20. Marie86

Marie86 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2020
    Пораки:
    365
    Допаѓања:
    661
    Женски,
    Help... Вчера вечер ми се појави болка во долен дел од кичма, на самиот задник, малку погоре од крстот , од лева страна ... на движење, станување еве и утрово ја имам ... ама утрово плус како сечење во јајниците, како за пред добивање ... и веќе паника ме фати ... (ми застуди од синоќешните дождови ??)) Или ова нешто треба да значи ...
    Кичма долна зона, јајниците...
    Инаку денес му почна 28ма недела ...
    Шо да правам?