Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Јас не пијам рибино масло ни капсули, ни масло....

На makedonkamak му/ѝ се допаѓа ова.
  2. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.937
    Допаѓања:
    327.019
    И мене нонстоп ме караше докторката за килажата.Се поправив вкупно 14 кг.Јадев колку што ми се јадеше ,неможев со сила да бутам во уста.
    Рибино не пиев.Но пиев фемибион 2 .Нели во нив се две капсули.Едната е со омега 3 масни киселини како желатин е..Тоа мислам исто доага ко и рибиното.Или не?:^)

На makedonkamak му/ѝ се допаѓа ова.
  3. m.i.g

m.i.g Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.085
    Допаѓања:
    5.798
    Бев на гинеколог, се е во ред се гледа само една мала точкичка засега:P, а на контрола треба да појдам по 2 недели. Сега ми рече да пијам само фолна,па после ќе видиме ;)

На kukla21, mariz, espana и 7 други им се допаѓа ова.
  4. Maceto123

Maceto123 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    612
    Допаѓања:
    960
    Јас да ти кажам искрено и мене матичната ме прати на второ мислење и кажа дека за тој предлед сите ги праќа на второ мислење а и мене поубаво мо дојде на душата кога си отидов на второ мислење.Инаку јас имам уште три пријателки кои се бремени и сите сме кај различен матичен и на сите и кажаа матичните за второ мислење.Така да уживај си закажи си и ќе си го видиш пак бебушот,само не очекувај дека некој ќе те гледа 75мин ниту на ГАК ниту Систина од искуство.Чекаме да пишеш како си поминала :*

На *цветче* му/ѝ се допаѓа ова.
  5. makedonkamak

makedonkamak Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    27.001
    Јас Фенибионот 2 го пијам и плус по 2 лажици рибино масло. Пред тоа пиев капсули рибино масло, но ете различни као биле. Читав на интернет баш за рибиново масло, читкам и тука на форумов никој не употребува како додаток плус, зошто не било дозволено внес на повеќе количини витамин А И Д , штетеле на плодот. Од тогаш престанав со капсулите, но еве вчера повторно за рибиното масло тема на разговор. Ме искара докторката како не сум пиела, сум морала, не сум водела грижа, не била задоволна итн. Чуда. Другава недела сум во Скопје на преглед, во вторник закажано имам и барем да се прегледа бебево како сите други. Не, колку само преглед да се рачуна, по редот да помине.

6. Maceto123

Maceto123 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    612
    Допаѓања:
    960
    Јас главооболка имав само два пати до сега и ја лечев со турско кафе и лимон цеден во него и замисли ми помина :*

На SpangeBob му/ѝ се допаѓа ова.
  7. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    И јас главоболката ја лечам само со турско кафенце ,до сега има ефект :)
    Него,кажете ми дали некоја се нашла во слична ситуација, два три дена имам течна столица, дури се случува по секое јадење на одам во тоалет....дали има стомачен вирус или да не е нешто за загрижување?

8. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.163
    Допаѓања:
    10.941
    Espana pred mesec dena imav isto tecna stolica me drzese okolu nedela dena,i stomakot go osekav taka premien,me sosecuvase,mi bese nezgodno od doma da izlezam mi bese strav da ne napravam nekoja belja:rofl:,mi pomina taka bez nisto,samo kafe izbegnuvav,mislam deka nebese virus a i imam citano deka stolicata se menuva vo bremenosta

На espana му/ѝ се допаѓа ова.
  9. *цветче*

*цветче* Популарен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2015
    Пораки:
    322
    Допаѓања:
    1.254
    Да ти кажам искрено секогаш е огромно задоволството да се види бебе, ама прегледот ниту сакам пак да трае 75 мин! Се здрвив цела, ми отрпнаа раце нозе, и гладна плус, а докторката како да нема друга работа цел ден. Добро, и на нас не може да ни се погоди баш: ако гледаат подолго- зошто гледаат, ако не гледаат-зошто не... :) туку во план сум кај Котларова до Ремедика да одам, еднаш бев на преглед и многу ми се допадна како работи жената. Самата уште тогаш се понуди да ми го направи скринингот во 22 :) Ќе почекам да поминат уште десетина дена и таман со полна 22ра ќе ми се фати да одам, па ќе ви пишам :*

На Maceto123 и Ivanushkaa им се допаѓа ова.
  10. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.937
    Допаѓања:
    327.019
    75 мин те гледаше на ехо :o
    Зар тоа не е мн зрачење за плодот?

На *цветче* му/ѝ се допаѓа ова.
  11. *цветче*

*цветче* Популарен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2015
    Пораки:
    322
    Допаѓања:
    1.254
    Џој, ваков преглед првпат ми се случува откако сум бремена. Првиот скрининг ми траеше 40тина минути горе доле сосе брисевите кои тогаш ми ги зеде. Ама сега некако како да се подзаборави па го сликаше, го сликаше...за на крај ни една слика да не излезе разбирлива за нас, си сликала таму некоиси нејзини параметри. Па вика: ај стани прошетај пет минути да се размрда малку бебето, да видиме се што може :D па пак ме легна, и уште пола саат лежев. Маж ми заспа на столчето:yawn::yawn::yawn:. Цел ден ме болеше стомакот на допир од тоа притисокот со сондата... ама неможев да и кажам: доволно е докторке, јас сега ќе си одам :x :D

На Maceto123 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Е токму како што пиша,ме сече и стомакот, а и половинава ме боли....леле како минува времево јас мислев полесно ќе биде,а тоа потешко :)

13. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.163
    Допаѓања:
    10.941
    E mene od denes nozete ne da me bolat edvaj stojam na niv nemozam 10 min da izdrzam da ne sednam,a gledam i oteceni mi se dolu kaj zglobovite,i nonstop go teram mm da me izmasira,ama toa e,mora da izdrzime,

На espana му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Ivanushkaa

Ivanushkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2014
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    357
    I jas gi pravev dvata skrininzi kaj Kotlarova, prekrasen ginekolog, detalna e i se sto treba vide:) i za se drugo mnogu mi pomogna od terapija i cela bremenost za se sto treba i se javuvam...epten strucna nema da zgresis....;) so lesno i ubavi vesti da ni pises :*

15. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.605
    Допаѓања:
    48.968
    Девојки, на страната на Бебе магазин прочитав дека и првото тромесечие треба да се избегнува секаква хемикалија. Што мислите, вклучува ли тоа лак за нокти? Некако криза ме фати за улепшавање на нокти (hollest)

16. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.937
    Допаѓања:
    327.019
    Јас се лакирав цела бременост.

На Maceto123 и Eli23 им се допаѓа ова.
  17. makedonkamak

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    27.001
    LAK za nokti sekako smees, sminka da i se normalno voobicaeno sto si pravela pred toa. Ako fatime za sitnici ima i nebanjati da odime. Izbegnuvaj samo farbanje na kosata, ne se preporacuva do tret mesec, drugo se normalno.

На SpangeBob и Eli23 им се допаѓа ова.
  18. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.363
    Допаѓања:
    21.350
    Јас сум 25 недела и сум 9 кила поправена и се чудам од каде кога јадам дури помалку и поздраво него пред да бидам трудна. И матичната мене ми пререче и јас убаво и образложив што ми е доручек, што јадам за ручек и вечера, овошје, зеленчук, житарки, семки секојдневн. Дека мрсно, пржено, вештачки и газирани сокови во уста не сум ставила. Един грев ми е тук таму малку благо, што неможе да биде причина за моите +килограми. Инаку килограмите ми се во стомакот и градите, нозете, задникот не ми се ништо проширени, ниту пак имам отоци сега за сега :) сеуште ја носам старата гардероба, единствено тоа што се закопчува не ме збира па си подзакуте жената.
    Инаку и јас земам фемибион 2 и незнам зошто ти рекла дополнително рибино масло.

На joy1 и makedonkamak им се допаѓа ова.
  19. makedonkamak

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    27.001
    @irena.1
    Да, но јас имам уште повеќе од 2 месеци до породувањето што значи дека бебето ќе си напредува за два месеци интензивно. Плус 10кг не е баш малку иако земем во предвид дека кај нормалана бремност најмногу до 12 кг треба да си поправен.
    Килограмите кај мене не се ни гледаат дека се 10, никој не ми верува кога им кажувам дека сум плус 10. Јас сум висока и слабичка и веројатно поради тоа не се гледа некое екстрено и видливо дебелење. Стомакот ми е нормален и не е многу голем , како топка само напред:D:D:D:D сега така интензивно како да се менува, бебушот расте.
    Јас не знам што беше прекорот од докторката:(кога се е нормално.
    Јас јадам се што ми носи душата, ништо претерано. Сега морам секој ден по 2 јајца и 200 грама месо да јадам зошто тоа било задолжително за секоја бремена жена. Месо и пред да останам бремена не јадев, ми беше заменето со риба и сега мака мачам кога треба да јадамм месо. Уште не можам да го поднесам, со сила морам да јадам. Овошје и зеленчук во многу јадам и многу течност пијам, испод 2л вода не сум.
    Рибиното масло најверојатно за коските од бебето ми го дава. Не знам...

На irena.1 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Jas piev folna kiselina od pred zabremenuvanje pa se do krajot koga se porodiv + prodolziv uste 2 meseci da ja pijam zatoa sto doev ;)

На galapce му/ѝ се допаѓа ова.