Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.522
    Допаѓања:
    8.512
    Водење бременост реков не за пораѓај.
    Еве мојов доктор само води бременост не пораѓа. Да пораѓаше би го одбрала него.
    Секаде има доктори што разбираат повеќе а и помалку, не само овде. Мене ме нервира тоа као чим е од Македонија ништо не знае. А може да е постручен од тој доктор во странство. Тоа нема врска.
    И во Македонија има стварно искусни доктори, може поголемиот дел се заминати во странство. Ама сепак сеуште има добри доктори.
    Не дека немаме никакви доктори.
    И во државна има и такви случаеви каде се дерат ама има и доста добри доктори, е после третманот од страна на сестрите условите и хигиената си се друга работа.
    Затоа ако имаш можност ќе платиш приватно и ќе добиеш подобар третман.

На Alexandrite и fana им се допаѓа ова.
  2. Калатеа

Калатеа Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2021
    Пораки:
    2.552
    Допаѓања:
    8.458
    Во секоја продавница можеш да се консултираш со која количка каков транспортер пасува.

Пример за летните колички на Chicco што се исто 0+, има соодветен транспортер, само адаптери се купуваат плус.

Зависи од каде ќе земеш количка и каква сакаш, колку ти е буџетот. Ќе ти објаснат, ама на непрашано не купувај распар, нема да одговара.
    Ефтини комплети има во Локо Кроко и во Чарли бејби во Тетово, околу 12.000 да речеме.

Едит: Сега читам дека ќе имаш близначиња. Нс знам колку ќе ги возиш на количка баш во транспортери нив, реално повеќе ти треба за пренос од болница или негде ако одите, инаку за прошетка и било што друго доволно ти е само да се седиштата односно леглото 0+.
    Така да може и ќе ти се исплати само транспортери да купиш, размисли си како би ги користела.

На AugusTina! му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.434
    Допаѓања:
    183.400
    Никој не рече дека во Македонија нема добри доктори. Секако дека има. Има апсолутно добри доктори ама тие се малцинство. Проблемот е во тоа што не научија нас низ годиниве дека за се нешто треба терапија. Проблемот е што не се санкционира лекарска грешка. Ете го последниот случај со родилката во Тетово, докторката сеуште си работи. Не дека нема лекарски грешки никаде, ама се санкционираат, па луѓето имаат доверба во системот. Последно време и нашите доктори научија дека не е се за антибиотик. Ама народот никако да научи. Нема да му верува на доктор што 10 години го учел тоа кога ќе рече дека нема потреба од нешто, па ќе си праи испитувања на своја рака. Ама и недовербата ја разбирам. Доктори кај нас имаат и доста штета напраено. Ќерка ми прв пат крв испита на 12-13 месеци. Во Македонија крв се испитува пред секоја вакцина. Крене температура не се носи дете на лекар, се носи на крвна слика. Самите сме доктори. Самите даваме терапии. И после во странство ни смета што не можеме истото да го правиме. Немало терапии. Епа нема за се што ќе ти текне терапија.

Работата не е да платиш приватно за да добиеш бољи третман. Истото го искусив во грција. Болницата кај што живеев беше најлоша во земјата, другарка ми рече на пораѓај буквално можела узото што го пиел докторот што ја пораѓал да го намириса. Видов не видов, си платив на приватна клиника за да ме гледаат ко нормално битие. Работата е државното да е еднакво за сите и сите да ги третира со почит, пошто не можат сите приватно да си дозволат.

На hello-kitty.90, Coco31, Pajace77 и 2 други им се допаѓа ова.
  4. Joraa

Joraa Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2021
    Пораки:
    791
    Допаѓања:
    1.015
    Devojki da ve prasam za predlog korito za novorodencinja kakvi koristite? Mislev nekoja da e po specialna da mozam da e legnam tuka dur go iskapa oti sama sum baram nekoja prakticna

На Cecko85 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.434
    Допаѓања:
    183.400
    Не ти треба никакво специјално. Во коритце најмалку се вложува. Земи си најобично ќе ти заврши работа. На почеток секако ќе мораш да го држиш бебето со едната рака на пупаче за да не му се водени додека го бањаш. После ќе си ставиш некоја тетра и ќе го легнуваш. Можеш да купиш коритце со сталак, ја коритцето на маса го ставав и немав потреба од сталак. Една кофичка за вода на крај да го исплакнеш бебе. Уште поубаво ако можеш во туш кабина да го намонтираш коритцето, да не мораш да го тегнеш до некоја соба.

На ZlatnoRipce, fana и Bebulleee им се допаѓа ова.
  6. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.261
    Обично користев и за првото и сега исто. Не ми се вложува за коритце 3000/4000ден.

7. Pajace77

Pajace77 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 декември 2016
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    109
    Jas sum vo Germanija I ima razlika kakva ti e bremnosta, ako imas rizicna bremenost normalno sè ke ti ispitaat, Jas imav dve bremenosti demek mi bea normalni I vo 22 nedela gi izgubiv bebinjata I so tretata bremenost mislam deka od hormoni koi preovladuvaat dali X Y, dali krvta e dobra, bakterii infekcii, Se sto mozese da Se ispita ispitaa za da mozam do kraj da go iznosam bebeto, predlozija cerklaz go napraviv pred nego piev antibiotici bidejki imav bakterija I nesakaa ni da pomislat da mi go pravat ako Imam bakterija, pak ke kazam Se zavisi kakva ti e bremenosta

На Yowannty, Coco31, eli25 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. AAN

AAN Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јануари 2022
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    189
    Девојки нешто против комарци смее да се користи трудница крема или спреј. Ако не смее нешто замена за да ги снема, дека изгледа ме чекаат на кревет комарците секоја вечер.

9. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    3.113
    Допаѓања:
    6.650
    И јас во Швајцарија сметам дека овде е правилно здравството. Прво и најбитно нешто е да имаш поверение во доктор. Јас до пред крварењето не правев кој знае какви испитувања, кога крварењето ми продолжи цел месец ме испратија да испитам се и сешто и тоа без да платам ниту денар. Пиев и антибиотик за инфекција. Докторот си знае кога треба да даде терапија, само што доколку се е океј не зборуваат премногу за можни компликации.

На Coco31, Kate Rina 93 и Pajace77 им се допаѓа ова.
  10. Bebce ❤️❤️❤️

Bebce ❤️❤️❤️ Истакнат член

Се зачлени на:
    12 ноември 2021
    Пораки:
    1.076
    Допаѓања:
    1.543
    Screenshot_2022-05-29-22-07-10-381_com.android.chrome.jpg Screenshot_2022-05-29-22-09-45-866_com.android.chrome.jpg
    Сега барав и ми излезе овој спреј дека е дозволен за трудници

На AAN му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    И јас исто, носам пола број поголем после пораѓајот, ми се рашири стапалото.
    Мислев единствена сум бидејќи сите се чудат коа ќе спомнам.

Последниве денови ме боли цела карлица, ама претежно делот кај задникот. Одам ко раштрафена.
    Коа ќе седнам не можам да станам, се укочувам.
    Како да му кажам на телово дека царски ќе се пораѓам, нека не се спрема џабе за природно.

На le.soleil, Mateas, hello-kitty.90 и 10 други им се допаѓа ова.
  12. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.168
    Допаѓања:
    118.335
    :rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:
    Ќумрам

На Bebulleee, Kate Rina 93, JuLleE и 2 други им се допаѓа ова.
  13. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Хахаха па џабе ме боли долнава со денови. :rofl::rofl::rofl::rofl:
    Не можам појќе. :rofl::rofl::rofl:

На Bebulleee, Kate Rina 93, JuLleE и 2 други им се допаѓа ова.
  14. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    @Yowannty ќе ги препознаеш болките, не се секирај, не е некоја наична фантастика.
    Јас па се плашам да не ме фатат пред време болки за природно, докторката ми е тек од 1ви август тука.
    Полесно ми е царски затоа што знам веќе како оди сето тоа, неколку операции сум имала.
    Јас да лежам друг да работи. :rofl::rofl::rofl:

На mal.ecka, Mateas, JuLleE и 3 други им се допаѓа ова.
  15. Neda997

Neda997 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2020
    Пораки:
    1.999
    Допаѓања:
    17.439
    Фана, јас ја имав бактеријата повторно на самиот пораѓај, на бокс бев, излезе на брис бактеријата, во исти момент ми дадоа венски антибиотик и се беше ок со бебето.

На emche05 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. V.N.

V.N. Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2020
    Пораки:
    3.287
    Допаѓања:
    15.147
    Хахаха и јас рачунам на веќе видено да одам. Прошлиот пат бев убедена дека природно ќе го родам за 15 мин, ама од ко се измачив квалитетно и завршив под нож сега сакам лезетски ко на филм, нашминкана, дотерана да одам на пораѓај
    Маж напиња како убава дата си имам за краен термин, важна за нас и како сеа јас ќе сум решела кога да се роди,ама ко ќе раѓа он ндка тера како сака

На Coco31, Mateas, Калатеа и 4 други им се допаѓа ова.
  17. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    И јас бев спремна за природно, ама после 12 саати џабе мачење завршив на царски. Мислам нејќам 2 во 1 искуство повторно, фала не треба. :rofl:

На Coco31, Bebulleee, V.N. и 3 други им се допаѓа ова.
  18. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.178
    Допаѓања:
    124.646
    @Eli23 леле како јас да се читам :D
    Вчера и денес имав многу Бракстон Хикс и у нервоза и се “ развикав “на матката : не се спремај толку ма, царски ќе се пораѓам :rofl:
    Сега се смеам на глас , ама прееска ме фати ептен нервоза :envy:

На Coco31, mal.ecka, Bebulleee и 3 други им се допаѓа ова.
  19. Joraa

Joraa Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2021
    Пораки:
    791
    Допаѓања:
    1.015
    Devojki pak jas , imat tocno edna nedela od koga gi primav inekciite za zreenje ama bebeto mi e mnoguu malku aktivno od toj den,prethodno bese mnogu aktivna instomakot e primetuvav koga ke mi se deformirase a bese pomala neli sega pogolemka jas mnoguu retko e osekam da mrdnit i toa ne nekoe golemo nesto tuku skros nekoe malo dvizenje ne ni se primetuvat so raka koga ke se potrudam da najdam mestoto kaj sto se dvizit. Bas sum zagrizena a imam probano sve i blago i muzika i da go tresam stomaceto i pak nisto :(

На Cecko85 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Калатеа

Калатеа Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2021
    Пораки:
    2.552
    Допаѓања:
    8.458
    Терајќи ги последните денови од бременоста мислам дека срцев удар ќе добијам од страв.

Не допира до мене ништо емотивно како фактот дека ќе се гушкам со бебе, стварно не знам како ќе се справам, секоја болка или грч се тресам.

Дури размислувам за царски веќе...

Околу испитувања, јас сум баш љубопитна личност и би одела да ме испитуваат секој ден - се додека тоа не е многу болно.:D

На Indi96, emche05, eli25 и 2 други им се допаѓа ова.