Еднаш веќе ми е сечена матката и не сакам пак. Од друга страна пак, нејќев ни првиот пат, ама бебе не сакаше поинаку да излага. Што биде биде, само сама себе се чудам овој пат ми е повеќе страв од првиот. Првиот пат бев возбудена и многу поспремна. Сега не знам што ми се дешава. Туку како ќе се спие ноќва. Ме дават киселини само што ќе се поднавалам. Пак треба седната да преседам. Налет. Од 3 навака не сум ништо јадена, кај ми се донајдоа овие ужасни киселини да ми е да знам…
Да не пиеш газирани или густи сокови? Јас вака се давев во киселини не можев исто да јадам, подуена бев. Потоа приметив од соковите дека ми е. Сега не пијам сокови. И еве од тогаш сум без киселини
А јас па сакам да помине времето побрзо и да родам, а тек 24+ сум во среда сум за скриен шекер се надевам нормално ќе е па да продолжам да си јадам чоколади со кокос
Не пијам ништо сем вода. Бебе со двете нозе стиска на желудник и јадела не јадела, пиела не пиела исто ми се фаќа. Скроз исто ми беше и првиот пат. Само што долго трае и више ми станува многу мачно..
Имаа и претходно коментирано членки дека бебињата поише им спиеле после инекцијата за зреење. Као им кажале на лекар дека е последица на убрзаниот развој-зреењето. Исто, сега ми е повеќе страв. За киселините, се давам секој ден у нив. Ништо нит да каснам нит да пивнам.
Исто. Прееска дури бев на ЦТГ си викам леле ако рече качувај се на царски Па и уште си викам ни името не договоривме Станав мокра од цтг-то од куп мисли.
Јас па мислев само јас се плашам од пораѓај Познанички сега што се породија викаа немаат страв. И јас си викам или они ме лажат или ја нешто не сум у ред. Толку паники ме фаќаат кога ми текнува дека околу 2 месеци останаа. И знам дека времево брзо ќе летне. Знам дека бебево мора некако да излезе. Ама кога ми текнува каква паничарка сум дека тогаш почнува да ми се оди во вц, да се препотувам, да ми се снеарнува... викам уште у несвест фали да им паднам таму Не верувам дека некоја повеќе од мене се плаши
Какво спиење од тоа инекциите, и јас примав со синко, па машала он остај што не спиеше ви меше, продолжи да не спие и кога се роди. И се така докај 3 години . Ама затоа сега на сестра му цуцла ќе купел, а на него слушалки за на уши, да можел да спие. Туку тие лажните контракции како изгледаат? Ми се стега и пушта стомакот. Тоа ли е?
Јас сум во Франција, тука е задолжително правење тест за токсоплазма и уринокултура секој месец. Наредна недела ќе сум полни 36, и ќе прават брисеви за стрептокока зошто одам на природно. Препорачуваат да се пијат витамини, и правев крвна слика и шеќер во второ тромесечје. Носев близнаци на почеток, и зошто едното престана со развој, правеа дополнителни испитувања преку крв за трисомии. Се’ на товар на државата.
Да, тие се. Јас одам на психолог еднаш неделно за стравот, така да можите да замислите колку се плашам.
Devojki navecer primetuvam koga legnuvam kako da mi snemuvz vozduh, se vryam i na leva i dsna strana ama pak isto, kako da nemam dovolno vozfuh za disenje 38 nedela sum
Не, со Гешталт терапија сме, техники за соочување со стравот. Во краен случај деметрин ми е дозволено од психијатарот, ама издржав до сега. Кај мене се панични напади баш, мора барем малку до пораѓај да се средам.