Auu ke poludam od kosmari i od tolku glupi sonovi lelee kaj sto ne mozam da zaspijam vo 6 sabajle tamam ke zatvoram oci ete idat naj uzasnite sonosita
Samo jas li nemam strav i edvaj cekam da iskoci bebevo veke ke mi bide vtor carski, prviot pred 14 meseci i eeeedvaj cekam veke posto ne mozam da se podnesam. Sitno brojam, denes 36+5, okolu 38ma ke me poragjaat ama pa broenive denovi najtesko minuvaat
И јас немам страв, штом влегло,некако мора да излезе.. А и се тешам штом првото лесно го родив,ова може дома само ќе излезе Поздрав за вас што броите ситно
Со првото имав доза страв зашто не знаев што ме очекува ама бев смирена зашто знаев имам опција епидурална, царски не ми беше ни на крај памет. Сега ми е повеќе страв зашто најверојатно пак царски ќе бидам и језа ме фаќа од целиот процес ама само нека летне времето, ќе издржам. Вчера ве читав за испитувањата дека биле премногу. Освен скриен шеќер и Д димери, што друго испитувате тие со нормална бременост? Брисевите ми се нормална работа, 9 месеци ги носиме и вака така и нетрудна ќе ти се фати да ги направиш.
И јас сега немам страв и само викам нека излезе побрзо, ама кога ќе ме фатат болки знам дека ќе се онесвестам од паника. Таков паничар сум што ме чуди и толку што сум смирена последниве денови.
+ Крвна слика и урина секој месец. Тоа би било тоа. Во странство не ги испитуваат работиве што ги наброја, д димери, скриен шеќер и брисеви, така барем пишуваа членките претходниве страни.
Добро јас кс и урина не правам секој месец, претерано ми е. А инаку со првата бременост правев Д димери и скриен шеќер без никакви индикации и искочија лоши резултати, среќа што докторката инсистираше.
29та недела сум, досега имам испитано TORCH, микробиолошки, скриен шеќер, плус крвна слика со урина секој месец, а Д-димери немам испитувано, тројца лекари досега ми рекоа дека нема потреба да ги правам.
Јас се онесвестив денес на скриен шеќер со @Bebulleee бевме во исто време, ама само јас циркузи кај стигнам правам. Не знам што ми се случи, и се има на друга вака случено на ова испитување?
Јас кс и урина на почеток не правев нон стоп прв пат во 11 недела направив па во 18та. И од тогаш правам секој месец. Освен кс и урина, уринокултура, д димери и хемостаза, брисеви во 12та и 23та правев и после во 35 уште еднаш ќе правам. Тоа е тоа мислам. Едит:И торч имам правено.
Здраво да се приклучам и јас во темава страв од порагјај влегов во 36та недела веќе не ни спијам од страв сакам во Чаир да се порагјам ама не даваат епидурал , дали има некоја искуство во државна како е и дали таму даваат
Така ми дојде на твојот ком да реплицирам, не е поврзано со тебе. Во Америка одат на 4 недели на контрола, испитуваат се исто што испитуваме и ние и пијат исто витамини ко и ние. Не е дека само ние на цел свет сме најпаметни. Ќе се повторам, јас сметам дека подобро да се испита отколку да не се испита. Ништо не кошта еден брис да се направи, а штетата е голема во спротивно. НО! Ако твојот матичен е на став да не испитуваш тоа е што е, зошто на крај кога ќе му одиш со резултати ќе ти рече кој ти рече да испитуваш тој терапија нека ти даде, докторите се страшни егоисти. И не се слагам дека во светот има подобри гинеколози од кај нас, кај нас какви експерти има, доктори од странство ги препорачуваат. На наши блиски кума од Австралија и кажале ова овде е прескапо, а квалитет исти како Илиевски во Систина, одете си таму и еве ги имаат дечко од 2г а жената со 100% стерилитет таму ја дијагностицирале. Во Германија од кажувањата на членки и мои блиски не ми се свиѓа системот. Јас колку што разбрав во Чаир давале а на ГАК не.
Во државните колку што знам не даваат епидурална за спонтан пораѓај ни со врски. Наводно немале анестезиолози, бил по 1-2 на смена.