Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.222
    Допаѓања:
    258.671
    Не се плаши, ако не може сега, кога ќе може.
    Не би продолжувала со муабетов за здравство и доктори, малку сум овде, ама скроз позитивно изненадена.
    Се чека, нема непотребни испитувања, ама лечат според симптоми и во итни случаи реагираат веднаш. Знаат да препознаат симптоми.
    Во Македонија да, има доктори, ама да бидеме реални, малку се. Услугите никакви, резултатите катастрофа.
    Затоа еве јас бидејќи се работи за трудници нема да продолжам, ама пак, не ми фалете и величите мк здравство.
    Инаку, веројатно и јас ќе испитував се оти не сум сигурна во нашето здравство.

Скриен шеќер и овде се проверува. На 4 недели ехо, сега плус урина.
    Крвна слика до сега два пати, првата беше обемна, и Кумбухов тест, и рх фактор, и торч, спи, се што на почеток кај нас испитуваат. Брисеви немав, да, имав мака, ми ја решија со терапија, симптоматски.
    Доколку имам ризична, проблеми во бременоста, ќе реагираат и те следат подетално.
    За нормална бременост, не оптеретуваат.
    Димери биле нормални да се покачени, без индикации не проверуваат.
    Имам попуштено вени, докторот ме прегледа, виде какви ми се нозете. Не те оставаат на немилост, на среќа.
    Следат и бебе и трудници.
    Витамини има што пијат, и овде има реклами, гинеколози што препорачуваат. Мојот смета дека не треба и јас одбрав да му верувам.
    Во болницата е чисто, врски не ми требаат, кога прокрварив бев примена одма.
    Тоа е генерално и јас сум задоволна.
    Се надевам така ќе биде и до крај.
    Инаку, еве сега следен преглед ми го закажа на 3 недели.

На Pajace77, MeowMeow, Doktor F и 7 други им се допаѓа ова.
  2. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Апсолутно ќе ме чекаат и ме поддржуваат ако се одлучам да пробам. Ама лично мислење на докторката беше дека ако на првиот пораѓај било до мене (што така и беше, јас не успеав да се отворам повеќе од 1цм) дека големи се шансите и сега телото да не соработува. Ми вика најверојатно пак ќе се мачиш и исто би завршило. Провокации и слично не доаѓаат во обзир заради првиот царски, значи би пробале само ако природно тргне работата. Во превод, оди си на царски не се мачи :D

На Yowannty, eli25, Rtulka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.524
    Допаѓања:
    38.738
    Фала ти :hug: ми беше мисла дека од толку рано. Не е во чвор ми ја покажа, оди од кај рамото назад на врат, па накај напред и се крева нагоре како што е во плацента.

На MikicaBt му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Beatris

Beatris Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2011
    Пораки:
    1.048
    Допаѓања:
    2.364
    Здраво мешиња. Ми беше страв да се приклучам на темава, се додека не слушнам како чукаат две мали, а толку силни срценца. Денес бев на ехо, инаку со ивф сум и ќе имаме близначиња. Но, не би била тоа јас ако се е како што треба, па затоа видовме и субхоријален хематом 12×10мм, кој претпоставував дека е таму, зошто пред една недела прокрварев. Имав чиста крв вечерта, а сега така по малку кафеав исцедок, се надевам ќе се среди, па да можеме на раат да се радуваме. Ако некоја има искуство, нека сподели во лп. Со лесно и со среќа на тие што се блиску до пораѓај. :l::l:

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, Ivanaahhh, juice_ и 24 други им се допаѓа ова.
  5. MikicaBt

MikicaBt Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2019
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    1.460
    На секоја контрола со доплер ги проверуваше протоците во тој дел од папочната врвца и имаше убав проток.

На kristina.k му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Alexandrite

Alexandrite Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2022
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    6.239
    Јас сум задоволна од нашите доктори. Матичната ми е топ, стручна е, ми зборува цело време, ми дава совети, ми ги слуша глупавите прашања и трпеливо одговара, не чекам повеќе од 5 минути за преглед. Премногу е посветена на мене кога ме прегледува, се детално објаснува.
    Кај и да влегов во бременоста, брзо завршував работа, освен што по протокол мораш два саати да дремеш за скриен шеќер. Разочарана сум од тестирањата на државно, како брисеви што може да ги чекаш со недели, па и месеци. Вака добро проаѓам. Да не испадне многу го фалам нашето здравство, али ете позитивно изненадена сум.
    Еднаш завршив во болница во една европска метропола, влегов со високи очекувања, бетер од нас се. Уште малку што шатор не постелив додека дојдов на ред, а ќе речеш итна служба. Секаде државно здравство е поникакво од приватното. Ама пари ретко и кој има цело време на приватно да иде.
    За крај, не е дека цело време не клукаат со разни лекови. Општата матична само со бабини деветини ме лечи, што дури и некогаш ме нервира, сакам брзо решение, ама ете таков и пристапот и на крај пак ќе те оправи. Плус што кога имав корона, секој ден по два пати ми ѕвонеше и ниту еднаш не ми рече не доаѓај.
    Верувам дека се ретки. Ама сепак ги има и такви што работат за пациентите, а не колку да не седат дома.

На le.dentiste, Rtulka, simplegirll и 7 други им се допаѓа ова.
  7. idontwannabeyou

idontwannabeyou Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2022
    Пораки:
    178
    Допаѓања:
    170
    Дали брисевите во државна се бесплатни?

8. Nela_21

Nela_21 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2021
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    849
    A bas mislev deka drveno krevetce mi e podobar izbor, vakvoto montazno mi deluvase nestabilno koga go gledav niz prodavnici, ama stom i za vtoro dete ke ti sluzi, znaci vredi da se kupi :)

На Doktor F и fana им се допаѓа ова.
  9. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.177
    Допаѓања:
    118.388
    По мое искуство алал да им се парите.
    А искрено скапо и гломазно е дрвено детско креветче според мене. Плус оградици па мисли го дали ќе чукне раче главче во спиење ....
    Шо знам.... :|
    Кај моите имам јас и дрвено, ама ова не го давам :D

На MeowMeow, Rtulka, JuLleE и 3 други им се допаѓа ова.
  10. velesanka

velesanka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2009
    Пораки:
    2.639
    Допаѓања:
    2.474
    Каде го има ова да се купи?

11. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.261
    Презадоволна сум и јас од монтажното. Иако само само 1.5г спиеше во него, сепак супер е склопи го и не фаќа простор.

На Rtulka, eli25, Alexandrite и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.177
    Допаѓања:
    118.388
    Моето е од пред 4 и пол години, од алф кидс продавница за бебешка опрема во Прилеп.
    Има на повеќе места локо кроко, енци менци...

На Rtulka, eli25 и velesanka им се допаѓа ова.
  13. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.179
    Допаѓања:
    124.649
    Јас имам и монтажно за во дневна и дрвено, ама не е тоа тврдо дрво па да расчука глава :D Дрвеното ми е поубаво и полично, мене монтажното нестабилно ми е , ама ни се најде за во дневна и за летен одмор сме го носеле, практично е за носење:)
    Тогаш таа генерација изнакупувме од Енци Менци дрвено, со мече, со гратис душек околу 10.000 а гледам и сега е толку.
    Монтажното околу 4.000 ки го зедовме :)

На Rtulka, Srcka28, simplegirll и 4 други им се допаѓа ова.
  14. Bebce ❤️❤️❤️

Bebce ❤️❤️❤️ Истакнат член

Се зачлени на:
    12 ноември 2021
    Пораки:
    1.084
    Допаѓања:
    1.547
    Да бесплатни се

На Rtulka и idontwannabeyou им се допаѓа ова.
  15. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.675
    Допаѓања:
    76.957
    Назад да можам да бирам, монтажно ќе изберам. Дрвено па додека го намонтираш, па неможеш да го мрднеш и преместуваш лесно. Плус што мал милион пати бебе со вриштење најстрашно на свет ме будело (заглавена рака и нога и ја влечат со сила од паника и тоа боли...). Монтажно рај, нека се врти колку сака, нема опасност. Ми спиеле во апармани по одмори во монтажни од таму, многу поубаво спиење имале..

На Rtulka, Nela_21, hello-kitty.90 и 2 други им се допаѓа ова.
  16. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.439
    Допаѓања:
    183.433
    И јас меѓу другото не се отворив повеќе од 4 прста. И многу истражував околу ова, и со доктори се консултирав сите ми рекоа секоја бременост е различна и ништо не мора да значи. Обично, најчесто цезареа се прави од причини или компликации кои настануваат во текот на раѓањето и затоа не значи дека истото ќе се повтори. А демек кога индикации за царски настануваат предходно тогаш се поголеми шансите пак да треба царски. Секако до крај ниеден доктор не може да гарантира со каков пораѓај ќе завршиш. Да сме здрави и живи само.

На Rtulka и Jana06 им се допаѓа ова.
  17. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.524
    Допаѓања:
    8.516
    Другарки имам болки во стомаков над папокот од десна страна и го чепнав стомаков ми е цел стврднат.
    30 недела сум. Прв пат ми се случува ова.
    Се загрижив.

18. Mari-Li

Mari-Li Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2011
    Пораки:
    1.338
    Допаѓања:
    2.920
    Масажа на трудници каде прават? Препорачајте:inlove:

19. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.179
    Допаѓања:
    124.649
    Да се консултираш со лекар.
    Кога бев сеа на цтг др.ми го пипкаше стомакот и рече уште е мек а искрено не прашав што значи.
    Не паничи но утре прашај лекар.

На Erika.greeneyes му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Mari-Li

Mari-Li Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2011
    Пораки:
    1.338
    Допаѓања:
    2.920
    Да не се Braxton Hicks? Не се плаши, одмори и земи магнезиум

На Erika.greeneyes и eli25 им се допаѓа ова.