Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. oblace1

oblace1 Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2013
    Пораки:
    2.423
    Допаѓања:
    8.590
    Женски под голем стрес сум моментално, дали смеам да се напијам дијазепам? Никогаш во живот немам пиено. Испив два магнезијума, ама џабе.

2. Arababy

Arababy Истакнат член

Се зачлени на:
    13 октомври 2021
    Пораки:
    1.115
    Допаѓања:
    2.022
    И јас се секирам за ќерката. Како ке бидам разделена тие денови во болница. За се ке ја мислам дали е јадена, дали плаче по мене, дали и недостигам, дали е наспана....

На Rtulka и Jana06 им се допаѓа ова.
  3. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Можеш. Дозволен е во бременост, барем мојата матична така ми кажа.

4. oblace1

oblace1 Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2013
    Пораки:
    2.423
    Допаѓања:
    8.590
    Страв ми е да пијам, ама уште повеќе ми е страв што се тресам вака и што го трпам овој стрес.

5. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    @eli25 ако отпереш, кажи.
    Да знам дали да се мачам и јас хаха. :D

На Jana06, eli25 и Erika.greeneyes им се допаѓа ова.
  6. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.390
    Не применувај од форум совети за таков тип лекарства.
    Да, генерално е дозволен, ама зелено светло дека можеш да пиеш може само доктор да ти даде во зависност од твојата целокупна состојба, од бременоста и некои други фактори.
    Ако не можеш да го контактираш докторот твој дека е касно, јас на брза помош би се јавила да прашам, нема да те одбијат, можеби ќе те потпрашаат неколку прашања и ќе ти дадат насоки.

На JuLleE и oblace1 им се допаѓа ова.
  7. oblace1

oblace1 Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2013
    Пораки:
    2.423
    Допаѓања:
    8.590
    Не испив страв ми е. Ке испијам подобро уште еден магнезиум.
    А магнезиум до колку грама е дозволен знае некој?

Последна измена: 31 мај 2022
  8. simplegirll

simplegirll Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2018
    Пораки:
    306
    Допаѓања:
    250
    i jas sum so carski i sega za vtoroto doktorive mi sugerirat nakaj carski. Jas pa se ke dadam id sebe za prirodno, ima epidural, od carskiot se ezam koga ke mi tekne spinalnata pa i kakva panika me fati deka stomak secen jas budna:D pa i poveke iskrvarev, katetar….

9. simplegirll

simplegirll Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2018
    Пораки:
    306
    Допаѓања:
    250
    Mk ima dobri doktori ali ednostavno ne im se raboti ova vo drzavnite,ali eden kup nasi doktori se vo germanskite kliniki znaci gi biva, davaat twrapuja kako j tuka samo sto tamu rabotat a tuka treba vrski da si fatis. E zatoa ke si otides na privatno.
    Koga stanuva zbor za ginikolozi realno dobri ni se i obrnuvaat vnimanie, treba da privatno da se odi najcesto. Nie sme narod koj sme pobolni, poneaktivni, vo poodmunati godini ragame( najcesto cekajki da se sredime), nemozime da se sporeduvame primer so skandinavcite koj se prilicno zdrava nacija, celo vreme na tocaci, bez stresovi, disat cist vozduh i gi sledi babica i eho tek vo 18 nedela( mene ova voopsto ne mi e vi red).Moze drzavara ne ni ja biva, zdravstvoto ni e 0 ali ginikolozite ne gi ocenuvam so 0 bidejki realno si ja vrsat rabotata… podobro bris da pravam otkolku da izgubam bebe, vitamini sigurni nemozam site da gi ispituvam poedinecno, a znam deka bebe se si zema jas nemozam tolku da vnesam preku hrana za mene pa zatoa i gi zemam…Neznam ni kolku skrininzi pravat nadvor ali isto j tie se vazni mnogu.
    Sekoja mama saka najdobro za beblakot kade i da e vo svetot:l:, i sekoe zdravstvo si e prilagodena spored zdravjeto i prirodata na narodot..

Последна измена: 31 мај 2022
    На Pajace77, hello-kitty.90 и Erika.greeneyes им се допаѓа ова.
  10. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Јас кога искрварив отидов испаничена кај матичната и под страшен стрес. Тогаш ми кажа дека при таков стрес дозволено е да испијам дијазепам од 2мг за да се смирам бидејќи стресот мноху негативно влијае врз плодот. Така да за друг пат, консултирај си лекар ако ти е страв да пиеш.

На oblace1 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. V.N.

V.N. Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2020
    Пораки:
    3.317
    Допаѓања:
    15.436
    @Eli23 @eli25 јас исто извадив од вакум кеси бебешки алишта пола беа пожолтени од стоење. Земав ги исправ со савекс на 40 степени се си излезе па планирам здравје ко ќе стигнам 9 месец да ги преперам со бебешки прашок ли поима немам со што и да го стокмам за бебушка :)
    Инаку за ќерка ми од раѓање ја перев со ариел, ама со дупло плакнење. Сега неколку години наназад перам со савекс и бело и шарено и црно зошто ариелот ми го направија тапа. На мисла сум сега ова со кој прашок да го перам

На Coco31, Eli23, JuLleE и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Grungie

Grungie Популарен член

Се зачлени на:
    6 септември 2013
    Пораки:
    1.160
    Допаѓања:
    2.243
    Да, од 2mg можеш слободно да се напиеш,мојот гинеколог ми ги препиша за моменти кога имам јака несоница...

13. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    И јас од ова се плашам, страв ми е да ги отворам ќесите. Ајде пиши со што ќе ги извадиш.

На Coco31 и eli25 им се допаѓа ова.
  14. jelo

jelo Популарен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    2.246
    24+4 сум и бебенцето се појако го осеќам кога удира, ми се треси цел стомак, нормално е ова така? И сакав да ве прашам дали во оваа недела е нормално некој пат кога удира, на местото каде што удира како минимална болка да осеќам? Во четврток сум на преглед секако ќе ја прашам и матичната ама сакав да слушнам и од вас мислење :hug:

15. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.184
    Допаѓања:
    124.688
    Да :)

На Blue moon и jelo им се допаѓа ова.
  16. jelo

jelo Популарен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    2.246
    Фала тии, јас сум паничарка страшна па затоа морав да си прашам за минималните болки што ги осеќам при удар :D :l:

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Mucika

Mucika Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    3.020
    Допаѓања:
    4.830
    Те читам со ова ехо па ехо, ко мене, на секое цтг мислам го напнав „а ехо докторе, а постелката?“ и еднаш ми рече, аман веќе со таа постелка сто пати ти кажав најбитно ми е цтг-то, се' гледам што треба на него, зарем мислиш дека ќе те оставам така? :rofl: И од тогаш не му спомнав за ехо нит за постелка. Ме враќаше и мене и тој и сестри, оди земи кока кола оди јади и бебе ќе се размрда, ајде цтг за 5 дена, одев често на цтг и нормално одев коа ќе ми се уврти во глава нешто. Минимум 2 пати отидов на дежурство. Еднаш Петановска (младата) беше, ме стави на цтг и беше мирно бебето, јас лежам ми донесоа кока кола со цевче:) опашана у кревет со каишите, грч ладна на екс ја испив, прв пат во живот несакав кока кола :D се размрда бебе ме прегледа и на ехо и ме пуштија.
    И кога имал оперативен ден сум одела на цтг, ќе се качам во канцеларија да го прочита, ако е ок дојди тогаш и тогаш, ако му е чудно ајде доле на ехо одиме, си правеше ехо кога сметаше дека треба. Еднаш отидовме со маж ми на регуларно цтг, на докторов чудно му се виде, и почна да објаснува нешто, кога спомна пораѓај јас престанав да слушам, ни рече дојдете вечер пак... Се спремивме ние, торбица, испазаривме нешто што фалеше, ај јас уште еден туш да мавнам, маж ми почна видео да снима готово ќе се пораѓам, одиме таму он вика добро е ќе дојдеш у четврток :rofl:.
    Од кога сфатив дека цтг-то повеќе покажува од ехото, престанав да барам ехо и да мислам нешто да не не виделе, ама па на цтг едвај чекав да одам:D И обавезно пола саат пред ЦТГ јадев, па и благо почнав да кркам и кока кола :!: Ко за беља кога се опуштив почна да ме прегледува, пошто цтг-то не му се свиѓаше. Е сега кај Димитров немаш ехо да ти каже еј види му раче газе се свртело вака или онака, туку гледа си ќути добро е не е добро толку. Не знам кај кој доктор си ама можеш да побараш ехо да го видиш ако ти е сомнително или на дежурство кога нема гужва да отидеш нема да ти наплатат да ти е мирна глава. Со лесно.:hug:

На Rtulka, eli25 и Coco31 им се допаѓа ова.
  18. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    1200mg ili 3 kesicki

19. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.184
    Допаѓања:
    124.688
    Може и повеќе :)
    Во Ремедика стално ми викале до 4гр. :D

На oblace1 и Eli23 им се допаѓа ова.
  20. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    И јас се мислам дали да ди продилжам со обичниот прашак што си перам, само со дупло плакнење. Оти секако бебе ќе лежи на мене, на мм и даде, ќе се допира до се во домот, а се нема да биде испрано со бебешки прашок. Логиката ми е малце чудна, зашто неговото со специјален прашак.

На Rtulka, eli25 и V.N. им се допаѓа ова.