Е супер. За толку сум сигурна, јас вчера толку испив за коскава пуста. Осеќам ќе се тера до крај со толку.
Здраво дали некоја трудница пиела т.е. продлжила со АД терапија Цитрам односно елицеа од 10 мг и ако пиела да ми каже искуство?
mg не помага за стрес.Подобро бедоксин да си земала,дозволен е секако во бременост.Инаку мене Петроска ми дозволуваше во бременоста да пијам дијазепам од 2 мг при потреба.
Bedoksin I b6 e isto....mene matichnata mi reche mozham dve od ednash da pijam....moj sovet ti e da si se smirish bes lekovi....I jas imav Eden takov period nervozen I piev bedoksin ama si rekov sama na sebe deka moram psihava da si ja sredam I povekje ne sum napiena....
Ахх тешка работа за смирување кај мене со анксиозност сум над 10 години. Мене ми е дозволено и Деметрин цела бременост да пијам, зошто дијазепамот не ми делува, ама се држам до сега. Не верувам ни бедоксин да ми делува, сепак витамин е, ама да пробам барем за тахикардијата покрај терапијата што ја имам.
Јас откако исправ останаа жолти флеки. Ама јас се чистам со златно сонце, Анатх да е жива и здрава за советот уште пред години. Ќе ги ставиш на директно сонце да се сушат. Ем чисти секакви флеки и од храна и од каки и од застоено, ем е најприродно дезинфицирање.
Јас кога сум нервозна земам по две одеднаш. За дијазепам ми е страв, иако ми одобрија кога имав смртен случај, пиев 3x1 б6-или бедоксин .
Да верувам дека е така, но на пример пред пораѓај зошто да не ме види на ехо, да види плодова, да види да не е умотано со папчаник? Башка си плаќам 6000ки и во тие ме следува и ехо. Со синко на пораѓај увидоа дека има мн.плодова, па се изнапи, па му ја вадеа, не заплака и не го гушнав кога го извадија Ептен ми е траума тоа , а он на пораѓај искоментира леле мн.плодова . Сега ќе му го кажам тоа како беше и ќе си барам ехо , ме фаќа инат, не за друго
Dali nekoja od vas imala Proteus mirabilis bakterija vo urinokultura? Jas sum 11 nedela, maticnata mi dade antibiotik i probiotik, rece ne e stetna za bremenosta, ama jas sum si panicar pa da si prasam i tuka
Докторот мој вели во последен момент може да се сврти,ништо не е сигурно. @hello-kitty.90 Значи и ако главчето му е горе во последен момемт може да се намести како што треба и обратно Бедоксин ми рече до 3,4 на ден можам да пијам,не биле штетни Во првата бременост веќе при крај имав тахикардии ми рече може дијазепам од 2 мг да пијам.. ама терав со по 2 бедоксини сабајле и навечер.
Епа онда мене само од ова и ми е страв . Од породувањето како процес и болки, не. Што си го увртев ова у глава нз, ама веќе неколку дена само на тоа мислам, а и оно па само се мести нешто, а убаво си беше наместена . Со првото ич не ми текна да мислам на ова
И имаш право. Ако плаќаш за ехо и цтг, тогаш треба да ти направат и ехо и цтг. Ако нема потреба нека ти земат помалку пари, или не им се слуша за тоа?
Јас и уринарано и вагинално. И на двата последователни бриса ја имав. На последниве брисеви ја немам мислам после толку испиен антибиотик Пиши ми ако лп
Не ни знам зашто им се тие 6000 искрено не е дека ако ти следува еден преглед наредните ќе ти ги наплатат поише ко капар му доаѓа. И јас мислев еј почнуваме со подготовка ќе ја видам на ехо он ми рече дојди следна недела. Абе дента со плачење си отидов дома зашто не ме видел на ехо Ама секако ќе те прегледа кога тогаш, ваљда. Мене цела бременост ми беше со страв од претходно, ама му верував затоа и таму одев, ако вика дека цтг е најважно тоа е тоа. Минимум 3 пати ме виде на ехо и 10 цтг направив во 2 недели, сега кога пишувам колку пати бев си викам можда стварно ризик имало на крајов.