Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. emits

emits Популарен член

Се зачлени на:
    3 септември 2015
    Пораки:
    629
    Допаѓања:
    1.036
    Да си барате ехо. Имала среќа другарка ти што докторот воочил дека не е во ред цтгто. Јас бев сабајлето на ЦТГ, ми кажаа ок е. Ноќта ме фатија болки. Цела ноќ до 16 попладне бев на цтг и никој не забележа дека нешто не е во ред. Едвај се породив зошто бебето беше замотано со попочната врвка. Откако се роди виде докторката Снежана Стојковска, сега е во Систина. Бебето беше помодрено на главата. Сепак имавме среќа што се се заврши добро. А исто другарка моја, Ефремовски на сред пораѓај забележал дека е со врвката замотано, па ја направија итно царски. Здравје за второ, ќе си барам јас после ова што ми се случи со првото.

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.629
    Допаѓања:
    109.033
    Се десило на некоја 9та недела мачнините да и ослабат? Наутро имам ама далеку од тоа што го имав на почетокот. И со синко немав многу мачнини, со ова малтене од почеток имав. Апетитот ми се зголеми, мислам дека е од Фемибионот, стомакот ми рипна, ама ме буни што немам мачнини скоро па ич. Е чувство за мирис изострено, до немајкаде, некоја нервоза чудна, раздразливост...

На Kate Rina 93 и mal.ecka им се допаѓа ова.
  3. Saf

Saf Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2018
    Пораки:
    1.259
    Допаѓања:
    1.611
    Мене ми ги снема во 9та. Имав од 6та до 9та може и порано ми ги снема не памтам баш. Ама мирисот ми остана и џабе немав мачнини кога се лошо ми мирисаше.

На AngelOfArh му/ѝ се допаѓа ова.
  4. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.629
    Допаѓања:
    109.033
    Исто исто, и исто ко со синко се прејадувам од многу малку.

5. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.524
    Допаѓања:
    38.738
    Женски денес се прејадовме со малиот цреши, и после ми текна да не треба да се отвараат прво за црвчиња да не има? :D Или нема гајле? До душа од тие розевите големите беа, обично немало во вакви, од што брзав да јадам не ми текна. :D Едвај чекав убаво овошје да излези, уште лубеница блага да најдам и ништо не ми треба цело лето. Само да немам киселини (fingers)

На Eli23, Rtulka, JuLleE и 5 други им се допаѓа ова.
  6. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.629
    Допаѓања:
    109.033
    Ама зошто си ставаш толку грижи на главата? Црвчиња ќе гледала. Не ги мијам од дрво директ ги јадам, како да ти кажам, не се прскани, едноставно ги обожавам и едвај чекам да излезат. Нит мијам со сода, нит се замарам, ептен на јагодите ставам бел оцет оти ми се многу прљави, купечките, тие домашните не ги тинтарам.

На mssuniquee, Anturium, Rtulka и 8 други им се допаѓа ова.
  7. Bebce ❤️❤️❤️

Bebce ❤️❤️❤️ Истакнат член

Се зачлени на:
    12 ноември 2021
    Пораки:
    1.085
    Допаѓања:
    1.547
    IMG_20220531_142103.jpg
    Што мислите за резултатите дали се добри

8. Arababy

Arababy Истакнат член

Се зачлени на:
    13 октомври 2021
    Пораки:
    1.115
    Допаѓања:
    2.022
  9. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.629
    Допаѓања:
    109.033
    Доктор ќе си каже ама според референтинте вредности супер се резултатите.

10. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Мене ми ги снема отприлика 8-9 недела и после пак ми се вратија и беа уште пожестоки од претходно. Се надевам кај тебе ќе прекинат скроз.

11. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Ефремовски и сличните на него од тоа време се топ доктори, стварно не им треба ехо за да приметат ако нешто не е во ред. Мене не ми направи проблем кога се запнав за ехо, свесен беше дека имам желба да го видам бебето ама самиот ми рече да не паничам, дека се што треба да знае може да дознае и без ехо. Дури со пипкање на стомакот поточно ми го измери бебето отколку мерките на ехо (во тој момент бев као втф). Е сега муабетот со алкохолот што се спомна е друго и мене малку ме замисли ама пак некако деновиве си мислам да одам кај него на пораѓај.

Инаку јас пак почнав да повраќам |( Ама сама сум си крива, кафе на гладен стомак. И многу, многу ми е тешко на жешкото, не знам како ќе се издржи цело лето.
    Брисевите чисти, крвната слика според тоа како се хранам е супер. Бар нешто добро деновиве.

На Rtulka, emits, Kate Rina 93 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.179
    Допаѓања:
    118.395
    што е муабетот со алкохолот?
    цело време го нафрлате тоа. Што рекол за алкохолот?

На Erika.greeneyes му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Па и јас сега пред некое време прочитав, наводно имал проблеми со алкохолот.

На mal.ecka и fana им се допаѓа ова.
  14. oblace1

oblace1 Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2013
    Пораки:
    2.419
    Допаѓања:
    8.565
    Женски фала ви на сите на одговорите, купив бедоксин ке си пијам. А се надевам нема ни да имам потреба.

Немој воопшто да се грижиш за мачнините. Јас воопшто немав, ни малку, па фала богу се е во ред.

15. emits

emits Популарен член

Се зачлени на:
    3 септември 2015
    Пораки:
    629
    Допаѓања:
    1.036
    Се сложувам. Мн зависи од доктор, до доктор. А за со алкохолов прв пат и јас слушам. Од Ремедика многу доктори си заминаа, да не е само муабет да му падне рејтингот. До сега се нема пожалено никој од него.

На Jana06 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Kate Rina 93

Kate Rina 93 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2018
    Пораки:
    3.608
    Допаѓања:
    53.044
    Јас се тешам,,што треба да биде ќе биде, кога ќе почнат болките нема да имаме време да мислиме и да паничиме.
    Мене ич не ми е страв.
    А со првото ептен ми беше страв, мислам дека цел 9ти месец под стрес бев па и само породувања сонував:rofl:

На hello-kitty.90 и mal.ecka им се допаѓа ова.
  17. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.180
    Допаѓања:
    124.651
    Сигурно си има мера човекот, ама другото е точно.

Заминаа сите зошто изгледа лош менаџмент имаат. Баш штета и со педијатри кубурат. Навечер бебињата се сами со сестра нели? Овој момент ме плаши искрено.

18. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Не ми се верува дека е само муабет, како и да е, дома што сака нека прави, на работа нека биде како што треба :D
    И свекор ми има голем проблем со алкохол ама на работа е профи, никој досега не дознал.

На Rtulka, Doktor F, emits и 4 други им се допаѓа ова.
  19. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Не, не. Секогаш има дежурен педијатар. Еднаш ноќе малиот го однесов болен, ги премолив да го прегледаат (мислам Живковиќ беше на работа) и категорично ме одбија зашто била дежурна на одделение и вика нема шанси да се врати таму кај бебињата, а болно дете прегледала. Затоа се поделени, едни прегледуваат здрави деца, други болни.

На hello-kitty.90, eli25 и mal.ecka им се допаѓа ова.
  20. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.180
    Допаѓања:
    124.651
    Уф ми олесна.
    Како дежураат кога се две? Ок ај Искра прегледува болни.
    Сега па и одмори фаќаат :(