Мирјана мислам една се викаше. А Ѓорѓевик да ама пак и она е на дежурства и на одделение затоа ја спомнав. Мислам Марина, Живковиќ и Александра се мењаат горе.
Ако мислиш на Мирјана Кочовa, она беше детски ендокринолог и замина во Систина. Баш некоја ако знае нека пише кои се педијатри Гледам стално вртат огласи , ама изгледа никој нејќе да работи
Со добра плата секој ке работи. Ама ако како болница не се фер по однос плати и задржување на работа, тогаш нема никој да работи. Или пак со бараат звучно име.
Генерално државава кубури со педијатри. Неодамна имаше и повик на клиника за специјализанти по педијатрија, ама ни таму немаше пријавени. Имаше и некоја статистика пред скоро време колку малку специјалисти педијатри има во цело Скопје, а добар дел од нив се веќе пред пензија, затоа и најчесто у последно време децата ги прегледуваат специјалисти по семејна медицина.
Дали ви се случило да слушате како некакво крцкање или кркорење од стомакот(не кркорење од црева, барем така мислам)? 34-та недела.
Женски што правите? После 4 год скоро јас пак во темава 7ма недела +6 дена, минатата недела слушнав срценце се е во ред.. Сакав да ве прашам патувал некој во 10та недела на одмор? Сакам да одам на море со кола 4 саати макс пат, па ме интересираа искуства ....
Јас дента пред скриен шеќер сите витамини си ги пиев само дента не јадев благо и вечерав порано накај 20 часот
Јовановски си отиде па сега се врати, Костовски си отиде. Ако сакаат има начин да ги задржат, а тоа лошата организација и јас ко пациент им ја осетив. Ама уште ремедика ми е подобра од другиве приватни.
Како опаѓа вредноста на bHCG со напредување на бременоста, така мачнините ќе се намалуваат. Би требало, што не е случај кај сите. Отприлика од кај 9-10 недела почнува да опаѓа, така да без грижи. Вториот триместар е тн. блажено доба .
Мами како стоите до јадење благо? Јас си сакам затоа и си имам вишок кг, ама како останав трудна воопшто не пројавувам желба. Е сеа 2-3 пати до сеа ќе каснам после попладневна дремка мислам дека умирам. Еве сега земав малце сладолед 1 топка, абе готова сум. Тешко ми е, ми се лоши, глава почнува да ме боли. И вие ли така се чуствувате ики само јас сум наопаку насадена