Здраво, 38 недела и 2 дена сум бебето е 1 недела поднапредно, денеска бев на контрола и докторот ми рече намалена плодова вода а јас пијам вода 2 до 3л обавезно во денот, и на контрола по 2 дена гладна и жедна, дали некоја се соочила вака, дали ќе има некаков проблем со бебето што значи намалена плодова вода?
Душо уживај си во последните денови од бременоста, ти веќе си во безбедна рамка, нема да има никаков проблем ни со тебе ни со бебето.
Нормално е во тие недели да се намалува плодова вода и да се калцифицира односно да здрее постелката.
Ти и вечерва да се породиш веќе бебето си ја постигнала зрелоста и тоа си е терминско бебе нема зошто да се плашиш. Се ке си биде ок!!
Намалена значи дека бебе ке излегува за брзо. Само ке се внимателни колку ке се намалува. Ако не сака само ке испровоцираат. Битно ке си е терминско и уживај во последни денови како бремена жена. Наскоро ке си мајка. Царски ги пораѓаат во оваа недела.
Идејата е дека купувам црно чоколадо, демек поздраво и некако магично завршувам во замрзивачот и си јадам плус сладолед. Не знам ни јас што се глупирам.
Докторот ме праша дали сакам природно или царски, му реков за природно ако нема никаков проблем, освен некој ризик, ми рече вака нема никаков проблем и за природно освен самиот чин како ќе оди, во Плодност одам
Не мора да значи, јас бев со намалена плодова вода од 32ра недела, а се породив природно 37+6. Уживај мајка не се секирај нека те следат само и припремај се да го гушкаш бебуш
Леле доста!!! Ич не си дебела колку што мислиш дека си. Имаше негде кажано килажа. За Грција чим одиш во Лидл можеш да начекаш ем бројчиња ем евтини, ја труднички таму земав не ми се даваа пари за купачи што ќе ги носам само една сезона. Види онлајн каталози на Лидл, околу 10тина евра беа.
Во Лидл ова? Како испуштив, и јас барам купачи. Едноделени ли беа? Јас не знам горен дел како ќе ме собере. Јас овде градник не можам да си најдам, се е до 85 Д, а јас сум сигурно 100 Д. Може и повеќе. Цицка за извоз.