Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    Па јас земав некои бодиња од таму по 120 ден, панталончиња исто по 120, пешкир-бањарка 400ден, количката 7900, цуцли земав комплет 320ден., и некои алишта шпикозни, тренерчиња, али во глобала многу евтино.
    Во Ѓорче е продавницата на главна улица кога одиш од Центар натаму од десна страна до Зегин во едни бели згради, како трговски што се. Има тука повеќе продавници, нели Зегин е најпознат, па има никофон, нец планет, месара има тука... После стопанска банка

Се надевам ќе ја најдеш, зашто Ѓорчевци и да знаат нема да те упатат (си ги знам јас :lol::lol::lol:)

На espana му/ѝ се допаѓа ова.
  2. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.593
    Допаѓања:
    76.825
    Dali ima tuka nekoja taze mamicka, ili pak idna mamicka sto kje znae da mi odgovori na slednovo:
    Napraviv posleden pregled kaj maticnata, mi dade bolnicki upat so koj mozam da pravam najverojatno i ctg i kje mi sluzi za poragjaj... E sega me interesira kako se zakazuva toa prvo ctg? Treba da odam do Cair, doktor da pobaram??? Drugarka mi kaza treba maticnata da ti zakaze na moj termin, a ne mi zakaza :/

3. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Za ctg od ona ovde sto go gledam ne treba zakazuvanje.Samo za toa i za itni situacii.
    A kaj maticnata ne pravat cyg?
    Tuka zenicki doagaat incidentno i se primeni zactg,ne im baraat zakazuvanje.No se naplaka.

4. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.593
    Допаѓања:
    76.825
    Abe i jas bev na GAK pred nekoj den itno i si plativ, no so ovoj upat mislam deka ne se plakja ne sum sigurna..

5. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Dur da odis po upat do maticen,ako e vo druga naselba,ke te kosta i poveke odctg.150 den e,taka?

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.605
    Допаѓања:
    48.968
    Девојки, бидејќи вие сте поискусни, мене ова ми е прва бременост, може ли да ми кажете што се треба да си купам за бебчето во 9ти месец?
    Слушнав порано не било убаво да се купува.

7. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.937
    Допаѓања:
    327.022
    Јас се изнакупив кога бев седми месец.Никогаш незнаеш дали ке се породиш во 36 та или 40 та недела.Подобро поранко да купиш одошто другите да трчат да купуваат.
    -Пред се ке ти биде потребно коритце-кадичка за бебето уште од првиот ден,бањарка или пешкирче.
    -креветче за спиење со бар 2 постелнини за менување и кебенце
    -козметика зависи што сакаш да користиш:сапун,купка,шампон,ножички за ноктиња,пумпица за носе,чешалче....
    -за излегуавање од болница најубав ти е транспортер,најбезбеден и за понатамошни патувања -возења
    -и секако облека-неколку бодиња по долги,неколку шпихозни,капчиња,чорапчиња.
    Тоа е отприлика што памтам јас.Се собираат еден куп раб за купување.

На lina-kalina, espana, bella.s и 3 други им се допаѓа ова.
  8. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.605
    Допаѓања:
    48.968
    Има некое посебно бебешко коритце или вообичаено кај пластичарите ?
    Освен Стружанка, други детски продавници од каде си купувала? Кај се наоѓаат одприлика? :)

9. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.937
    Допаѓања:
    327.022
    Па јас не сум од Ск за да те насочам правилно :) Моето од анжи тетово го зедов и е најобично пластично.
    Но и во сити мол ке најдеш на трети кат .Има мн избор.И обични и со постоље.Цените се различни.Зависи кое ке ти одговара и на просторот дома и на финансиите секако :)

А алишта земав од картес во сити мол и од локални бутици.Во стружанка лично не сум купувала.

На Eli23 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.593
    Допаѓања:
    76.825
    Pa da... No mislev da ne nemozam tuku taka vo Cair da otidam, mislev da ne mora da mi zakazuva mojata doktorka, ako mozam taka i kje si platam 150 den ne se nisto, a i sto vikas dur otidam kaj mojata kje gi istrosam... :)

На galapce му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.605
    Допаѓања:
    48.968
    Јас во Стружанка имам земано работи за повојници и на сите мамички мн им се допаднале. Памукот е многу убав. Затоа ми паѓа прво на памет бебчиња кога се во прашање :inlove: нормално се зависи од цената, колку ќе платиш.

На joy1 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.784
    Допаѓања:
    323.663
    Да Ви кажам за бебешка облека.На Битпазар после полициската станица има еден куп дуќани на големо но даваат и по едно парче.
    На пример:шпилхозните (какви ги купиваме во дуканите по 700,800,1000 денари) таму се од 300 до 500
    бодиња (мнооогу квалитетни) се нај, нај скапите 120 денари
    пижамчиња по 150 денари убав дебел кавитетен памук
    оградици за креветчиња по ,,набавни,, цени а полнети со нешто силиконско(незнам ни самата што)
    бањарчиња (фротирни) од 250 до 350 денари (завиди колку големо е
    хулахопки (невидено меки бебешки) за 100 денари
    разни фустанчиња до 500 денари
    Нема што нема...
    А и ако купиш повеке газдата обавезно на цена спушта по 100 денари од прозвод.
    Истата облека во бутиците е мнгу поскапа

На PUPICA, lina-kalina, danichap и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.200
    @mariz Мене ми е страв да не ти зимаат секое наредно цтг по 150 затоа што немаш упат. Зашто со тој упат еднаш се плаќа и цело време со извештајот одиш, кога сакаш колку сакаш.

@Eli23 бебешки продавници имаш буквално во секој трговски. Стружанка е супер со квалитет, и исто многу сум задоволна со облеката во Анжи (еден дуќан имаш на автобуската кај зелено пазарче, друг пред пазарчето Буњаковец), и Софиленд (во Гтц, Лептокарија). Јас од таму купував за почеток. Многу поевтино ќе поминеш ако купуваш и по локални бутичиња или дуќанчињата на Битпазар.
    Коритце зависи како сте со буџетот, но и на пластичарската има анатомски со постоље поевтини (нормално не толку квалитетни), но верувај нема да го користиш многу долго. Ние таквото го прераснавме за 5-6 месеци, иако многу врши работа за да не те боли кичма. Сега имаме од оние најобичните и најдолгите (на маж ми коритцето) зашто веќе седната ја бањам, а ако треба да ја залегнам користам еден адаптер фротирски :

На lina-kalina и Eli23 им се допаѓа ова.
  14. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Женски, сега се вратив од контрола, од возбуда не спиев цела ноќ, сабајле едвај издржав да излеземе :) Фала на Господ, се е добро, бебушот се развивва и има 2200гр...должината на цервикс е 40мм.,и има многу косичка(може и не се бабини деветини, минатиот пат немаше коса, а од тогаш баш ви пишав умрев од киселини, и сите повозрасни викаа коса и расте) :) :) :) . следен преглед за две поминати недели и таман првото цтг и брис за стрептокока....за лимфоцитите рече несе важни сега во бременоста ако се намалени.... убав ден!

На PUPICA, bella.s, bile84 и 8 други им се допаѓа ова.
  15. makedonkamak

makedonkamak Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    27.001
    На Eli23, espana, Maceto123 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Ivanushkaa

Ivanushkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2014
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    357
    Lleleee Espana super, bas me izraduva.... daj boze i ponatamu se da bide vaka i da si srekna od den za den se poveke....uzivajsi i opustise :* mashala bebce si raste i daj boze da docekame samo ubavi porodilni prikazni da spodeluvame :inlove:

17. Maceto123

Maceto123 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    612
    Допаѓања:
    960
    Espana со среќа и со лесно и натаму со вакви убави вести да не радуваш, колку ми е мило кога ќе прочитам такво нешто па после ќе не советувате нас останатите трудници што, како и зошто...И јас сакам бебушка со коса и затоа не се бунам кога имам киселини ( а сега во 6-ти месец баш и ги имам):rofl::rofl: ти сега опушти се уживај максимално и ајде уште малку гушкање со твоето најмилооооо :l::l::inlove: Убав ден и на тебе

18. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.593
    Допаѓања:
    76.825
    Ama imam upat jas, ama bolnicki... Maticnata mi rece deka kje mi sluzi i za ctg i za poragjaj, kje vidam denovive do Cair kje odam :)

На Kitten му/ѝ се допаѓа ова.
  19. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.593
    Допаѓања:
    76.825
    Denes si kupivme i kadicka i postelnina :) Spremni sme skoro, uste nekoi mali sitnici...
    Inace nemozam da stojam ni 5 min na noze, kukovite strasno me bolat, tetka mi mi vika toa e znak za poragjaj, bidejki bebeto ti se spustilo dole i povekje tezi i ti se sirat kukovite... Me fakjase bolka i predtoa, ama ovaa ne se opusuva... Maz mi raka mi dava za da stanam od trosed :D Kje podrani bebco izgleda kako sto rece maticnata :P a i stomakov mi e kamen mislam kje mi pukne...

На SpangeBob, Maceto123, espana и 4 други им се допаѓа ова.
  20. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Mene ako me prasas najubava,najkvalitetna obleka a pred se po pristojni ceni e od H@M. I posle sto perenja alistata se kako novi.Od bodinja,spikozni,corapcinja,trenercinja pa do raboti za doteruvanje,pamukot sto se vika ne ni e mrdnat,oblekata e uste kako nova I posle poveke nosenja.Prezadovolna sum isto i od "Tritex",mada oni imaat pretezno bodinja,pizamki,ili sto bi se reklo za po doma.Se prelazav nekolku raboti kupiv od Jumbo,ama generalno ne gi biva. Imas vo Biser edna gore na kat so za po doma raboti,proizvedeni vo SR za stranski pazar i bogami ne se pokazaa losi.

На Maceto123 и Eli23 им се допаѓа ова.