Со дијагноза не се наплаќа, нема врска стомакот што ти го гледа, он во систем заведува дијагноза, не стомак или не.
Девојки дали смее да се пие парацетамол во прво тромесечие од бременост? Настинав ептен јако а 11 недела сум. Дали ако кренам не дај боже ТТ смеам да се напијам парацетамол?
Следен пат освен варикозни вени да ти стави и дијагноза за трудница и ќе те ослободат од партиципација.
Лакуни на постелка и помал плод мислам, не сум сигурна. Можеш кога сакаш да провериш. Ама би ти препорачала да си земеш упат за на трансфузиологија според мене д димери и хемостаза најверодостојни се таму резултатите.
Да, да таму планирав. Кај плаќам се приватно барем тоа да го скратам, не е малку. Морам матичната да ја сменам, дај кажете некоја во Аеродром онака за упати. Се мислев за Снежана кај Коруновски, доста лоши работи прочитав ама стварно не ми треба за прегледи, само да не чекам многу за упати.
Во Ремедика стално Петрова ми нагласува ако осетиш дека ја нема цел ден или не се движењата ко порано одма да дојдеш. Тоа секогаш ми го пишува и во извештајот. Имам и на дежурен одено. Едит:Членката видов е. 21 недела, кога бев во Ремедика на дежурен ми нагласија од 24та да следам секој ден.
Јас двапати испитував еднаш со флебитис и тромбофлебитис дијагноза др пат бременост и во двата случаи ми наплатија по 390ден.
Епа мене и со дијагноза ми наплатија. Што значи дека тоа важи само за упати од матичен гинеколог, а не општ.
Jas prv pat sum majka, Samo edno ke kazam, koj vika deka e lesno bebe da cuvas LAZE!!!! Mnogu e tesko prvite 7 dena bev sama so Mm, posle dojde majkami I malku se opustiv. Spienje neznam sto bese toa vo prvite nedela dena, vo bolnica od umor I deka mn placese mi go zemaa vo 3 sabajle I do 6 Koma sum zaspala, sestrata vo 6:30 kiga dojde pocnav da placam I da go baram bebeto, I Samo si pomisliv lele kolku Losa majka si sto 3 saati gi prespa bez da prasas kaj ti e bebeto. doma koga dojdovme Site zaedno so bebeto, prvite tri dena oko ne sklopiv od strav da ne se zadushi Ili da ne povrati Pa da ne se zadavi od povrakjanicata, Abe cirkuz, Samo nekoi losi misli mi se vrtat niz glava Sega majkami dojde dve nedeli I edna vecer so nejze spie dve so mene I nekako se odmoruvam. Ili sabajle posle 9-10 ja zemaat so tatkomi a Jas spijam po nekolku saati, mnogu sum umorna I sum ziva nenaspana, mislev bremenosta e Teska Ama so bebe e uste potesko, barem Jas mnogu tesko Se snaogam mozebi Samo Jas sum antitalent za majka da bidam. Neznam
Да не ти ослабнала крвта, па затоа да ти се спие? Мада умор е, нормално е тоа, на сите ни се спие. Зошто преку ден не спиеш со бебето кога спие? Ете штом ти дошле на помош, нека ти помогнат низ дома, чистење, перење, ручек, ти навикнувај се на темпото на бебето.
Мене првиот пат Јани ми го смени упатот со варикозни вени и не ми наплатија, ама следните 2 пати нешто ми беше ,,отиден,, и не ми го смени и ко изреагирав и јас на шалтер дека сум со стомак до заби дечкото ми плесна фино тука ти пишува дијагноза варикозни вени. Е сеа што системов ни е катастрофа и неможат или несакаат да ти фатат термин со соодветна дијагноза тоа е друго 20. Затоа јас сеа паметна ќе се правам и неколку дена порано ќе одам со упат од матичен гинеколог да проверам ддмери и хемостаза и се надевам дека нема да ми наплатат, а после тоа со резултатите ќе одам кај Јани и за преглед мислам само 40 ден дека наплаќат
На Бит пазар, има разни. Има и убави со мечиња, зајчиња, овчички и има и едни, тие пансе кичерај со циркони, круни и глупости. Јас од првиве земав, имашенвнатре боди, панталончиња, ќебенце, капа, ракавички, блуза...имаше уште нешто не ми текнува. Нормално, си ги користев после