Зависи и до бебето , мене лично ич не ми е тешко си спие по цела ноќ од почеток само ми е мачно кога плаче од грчеви за неа не за мене.
Со алкохол, ракија. Ке направи дезинфекција, а ке испари за кратко време. Плус без хемикалии е. Не би го бришела со хемикалии, јас ни мојот плакат не го бришам со средства.
Стомачиња, еве ме мене пак, денеска пак на доктор заради плодовата вода, ама беше друг доктор и сега овој ми вика супер ти е мора да се намалува водата, немаш абер за раѓање, а мојот доктор вика кај да е нема терминот да го дочекаш, и си имам последица од порано на периоди половината да ме боли премногу да неможам да движам, во почетокот на бременоста ми се појави и пдтогаш еве дури сега, и страв ме фаќа половината премногу ме боли а од то ме боли и стомакот многу почесто како менструални болки, а денеска докторот ми вика нема абер ова да излези, 3,5 ми е цервиксот, а имам болки, дали од половината што ме боли постојано без прекин, и незнам како да реагирам
Која недела си , во безбедна зона си? Нормално е да боли половината и мене ме притиска, па ми се вкочанува, можеби и цтг ти направиле за да видат да не имаш контракции?
Мене пред 3 недели ми рекоа намалена плодова, постелка зрела, нема да тераш уште долго и еве си ја терам 40та и термин ми помина и плодова имам уште и уште расте и уште се ме боли и уште цтг мирно и така
38 и 4 дена, не ми направи цтг, ама ова нонстоп боли половината не ми е ич помината само стомакот од моменти на моменти боли и бебка премногу прета, а докторот ми вика можи и да го надносиш, ме интересира цервиксот на колку време можи да се намалува
А јас многу се изнервирав денес и цела вечер нема да заспијам сеа. Како можеше на крај да ми се сврти ко шо не треба. Од 28ма недела не е мрднато, глава надоле, лице накај грб и сега се извртело. Некој викаат мора царски, многу болен бил пораѓајот со лицето нагоре а и опасен за бебе. Можно било да се сврти ама тешко. Се нешто ќе ме снајде кога не треба
Мислев дека ќе можам побрзо да се олеснам нема да терам долго..... ама изгледа и покрај се убо и е внатре да си седи
И ја мислев ама ете. Излеа потсвесно си се надеваме сите на истото. Сега веќе кога знам дека за брзо ќе биде, се молам само да помине во најдобар ред.
Јас не броев движења, битно ми беше во текот на денот дури одмарам барем еднаш да го осетам ако не му пуштав песни и одма се размрдува а сега веќе при крајот нема застој цело време, и доктор прашав некој денови дека скроз малку мрда колку да се поздрави и толку, и ми рече некогаш е заспано неможиш да го следиш важно еднаш да го осетиш
Ни ја не сум броела, битно ми е да мрда како што си мрда секогаш. Нормално има денови кога е поактивно и денови кога е успано ама знам отприлика како и кога ми мрда.
Како ти е свртено бебето? Карлично или надоле со главата но со лицето на напред? Ако е како второто моето беше така, ме породија без проблем природно, никогаш не мк спомнаа дека треба царски.
Епа мами, и ние се гушкаме со бебе. Моментално презадоволна од Ремедика и др. Котларова, ќе пишам детали за некој ден.