Тебе како што ти е удобно така спиј си. Јас сум исто колку тебе бремена, и на грб ако легнам снемувам воздух претешко ми е, дури и ако несвесно така се завртам во спиење, таа неудобност ме буди од сон. Како овој емотиконот сум кога лежам на грб
Ја тебе девојче те чекам да се олесниш па да ми кажеш што и како осеќаше. Имам стврднувања ама високо, во горниот дел од стомакот. Колку што сфатив до сеа, треба да се ниско долу. Менструални болки не знам што се. Дали бебе може при крај да се качи уште повисоко место да се спушти? Готово пукнав мислам низ грло ќе се породам. Место во цервикс во цицки ме мава.
Многу е непредвидливо и индивидуално. Може да се спушти утре кај тебе, а кај некоја може и на бокс да се качи нагоре. Ич нема правила.
Знам дека може на сам пораѓај да се спушти. Ама колку што го планирам природниот пораѓај, толку нема да ми се случи. Ја неам ја таа среќа. Секое сабајле прво што станувам гледам дали стомак се спуштил и се разочарувам, после следи разочарување оти не паднал мукозниот чеп. Ништо не ми дава надеж. Високо го носам цело време, ако е можно од вчера е уште повисоко.
Гледај да избегнуваш лежење на грб. Кога бев на преглед дури лежев за ехо ми се слоша. Па ајде одма на лева страна лежење да се стабилизирам.
Ај и јас да си прашам... 29+2 како стоите со менструални болки? Ме боли сеуште исто како кога останав бремена, ме пресекува како пред да добиеме циклус... Зошто така? Немав со првото така ... Можно ли е дека не пијам редовно магнезиум?
Дека може- може. Кај мене тоа се случи. Но, не мора да значи дека и кај тебе ќе биде. Во последен момент може да се сменат работите
Мене ме здоболува на местото каде имам стрија една голема, уште пред бременост, сега само се проширува. Да не ти се шири кожата па така да ги осеќаш?
Јас пијам редовно 2 дневно од 400, па знае пак така да ме пресечат менструални болки. Еве баш сабајле ги имав иако саат време претходно пиев магнезиум па ми поминаа. Инаку денес почнувам 31 недела
Пиј па и повеќе ако треба. Мене после 1 скрининг ми нагласија отсега магнезиум мин.1 од 400 секој ден.Исто и на сестра ми. Инаку јас оваа бременост немав ниеднаш грчеви , ама се дозирам со магнезиум ради бракстоните Со синко имав цела бременост.
Вчера решив да поодам малку и тоа не ни можам да кажам дека беше прошетка. Дојдов дома, легнав и не станав. Што препон, што по ново хемороиди. Од сите страни осакатена и онеспособена. Легни на грб, препон боли, легни на страна газ боли. Малоно па журки си правеше од вечер кога фати од еден до друг крај да се фрла, па боксови, па колук напред назад, до сабајле не престана. И на крај кога веќе ме разбуди, си отиде да спие, срце бе. Уште еднаш свински ражнич не му давам