Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    758
    ајде јуник оди и доста се вракаш више побарај си да те остават и побарај си ако е можно провокација која недела си веке ти уник?

2. Unique.chick

Unique.chick Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    2.391
    eva немаш поима колку сакам да ме остават веќе еднаш и да се олеснам не можам веќе да одам , многу ме болат нозете кај препоните и грчеви ме фаќаат..
    инаку сум 41ва недела а ми кажаа дека чекале до 42ра недела и послем давале провокација а мене многу ми страв да не почне да губи бебуш на тежина и ред други работи, а и мачно ми е секој ден веќе оди на ЦТГ (има еден шиптар таму немаш поима како стега со каишите) , па ајде после вагинален преглед па ехо и ми се здосади веќе а и болно ми е ..

3. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    758
    е да до 42 неела оставаат да не ке добиес болки природно 41,6 бев јас кога ме примија и со провокација за 4 саати се породив абе милина :lol: :lol: :lol: се додека добро стои со плодовата вода немаш гајле само когасе роди керками кожата и беше целата како од шуга фатена испукана и се лупеше кога прашав од што ми рекоа дека од што била многу време во матката хаххах али не беше старашно за4 -5 дена се обнови со маст јекодерм ајде истрпи уште малку денови се во прашање ако не и саати и после немој да ги заборавиш другарките од форум хахаха поздр

На Unique.chick му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    586
    Ви благодарам за поддршката :* Јас си кркав пред тоа кркам и сега се ми е исто затоа сто немам гадења,повракања и сл.Висока сум и само у стомакот се дебелеам па у 6 недела ко у 6 месец да сум :D Докторот рече се било во ред..па сега со Господ напред...Пијам фолна,магнезиум и прегназон се надевам доволно за бебушот да се метне буцко на мајка му :D

5. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    2.887
    Допаѓања:
    40.615
    Последните денови се такви , секојдневно прегледи ЦТГ, вагинални преегледи |(
    ама крајот е блиску :nod:
    Иначе бебето неможе да губи на тежина, може само да добива не се грижи ;) ;)
    И јас ја дочекав 42 недела , на бебето му се седеше уште :rofl:

Поздрав и со лесно на сите дочекувалки :*

6. dria

dria Активен член

Се зачлени на:
    24 септември 2012
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    20
    Zdravo na site.
    Na forumov sum nova ama ce se druzime od sega.Inaku sum 27+1 ned.Sega bev za krvna slika i proteini i albumini mi se namaleni.Imal li nekoj iskustvo i sovet od lekar.Mojot smo mi kaza mleko i meso povece ako ne infuzii.
    Inaku odlicno se cuvstvuvam,nemam ni otoci ni bolki nisto.
    Pozdrav

Последна измена од модератор: 9 април 2017
  7. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.056
    Не, ова со јадењето е лудо, дефинитивно. А стриите не да се гадни, погадни во живот не сум видела, требаше пред трудноча да видам како изгледаат стрии кај трудница, но немав можност :P
    Ај ти извести не веќе еднаш да не те чекаме деновиве да пишеш :lol: фаќај врски таму и оди нека го вадат бебушот, што е ова , разгалени деца уште не родени , кај ни е крајот :lol:

Јас вчера и денес имам некоја мака, при станување, како да ми се префрлила цела тежина во долниот дел на стомакот, и ме боли некако чудно како за мочкање... аман само да не е некоја инфекција сега на крај ]:)
    Инаку само што ги исправ алиштата за од болница :inlove:
    Ја чекам пералната утре , па да ги пуштам и сите останати, таман додека е убаво времето да ми се исушат, а викендов повторно на пеглање да се пуштам. :angel:

8. ljubicicaa

ljubicicaa Популарен член

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    559
    A инаку за вц јас го чистам еднаш неделно со истите средства што го чистев и претходно, само си ставам маска на лице, заради заштита, само кажав и претходно мн ми се лоши од средството за стакло :(

9. AIT

AIT Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    979
    Допаѓања:
    1.751
    Меу веројатно бебушот почнал да се поставува главично надоле и затоа ги имаш овие симптоми.Ако е така ќе почнеш да чувствуваш и лажни нагони за мокрење или пак ќе мокриш по многу малку и тоа на секои 5-10 минути.Кај тебе сега бебушко интензивно расте и просторот му се намалува,а за сметка на тоа ти имаш повеќе проблеми :D
    Инаку старите имаат една финта за тоа како да видиш кога ти е време да се породиш. Кај мене и со двете се покажа точно,иако со ќерката не верував зошто дента влегов во 36та недела.Кога ќе го пипнете делот под градите точно на средина (значи онаму каде што почнува стомакот или пак делот каде што завршува прслукот :^) ),доколку ви е тврд тогаш имате време,а доколку е мек ,готови сте :lol: Е сега ако е мек тоа значи дека за ден -два бебушко излегува.

10. vega80

vega80 Активен член

Се зачлени на:
    15 мај 2012
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    11
    35 недела и секој ден се потежок и потежок,мака немав трцав како коњ а сега одам како жаба :D .само бројам денови што побргу да минат оти ке пукнам.поздрав до сите и срекно.

во оној дел кај што се наоѓа желудникот?

11. ancetupance

ancetupance Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    239
    Допаѓања:
    164
    Добар ден мамички. Како сте ми денеска???? Јас сум ужжжжааассснооооо.. во паника сум, хистерија ме фака и сите ми се криви околу мене. Ќе се правиме фраери ја и мм, и како во старите добри денови вечерта за роденденот ке си направиме знаете, онака, фина и посебна вечер.... :$ :$ ;) Буквално рипање во кревет ( ко да не сум му го видела никад у живот - овца една ) :tmi: и ме пресече нешто како со нож во левата страна на стомакот по должина од реброто до јајникот. Занемарив... Но не престана да боли. И еве веќе неколку дена од тогаш само полошо станува. Сега ме боли до степен да не можам да се движам воопшто. Дури и пола нога ме боли надоле. Во мирување боли исто како кога ќе добиеме, таква тапа и јака болка а при станување, движење , превртување во кревет и слично--- уффффф мислам дека умирам. Ај викам ке се консултирам по телефон со доктор- само ме исповади од памет, ништо конкретно не рече само одма да се јавиш на гиниколог. Ама одма. што си чекала до сега ваква онаква..... Попладнево ке одиме па ке видиме што ме снашло...... А до тогаш..... да си се понервирам уште малце и така хормониве ми се хаос.. Вчера се утепав од плачење за бебенцето на СЛомбарди. Гледам во екранов и наеднаш ми дојде- плачки-нијагарини водопади. ММ само врти глава и онака- во стил- веќе се навикнав да цмиздриш на секое ми вика добро што е сега???? Ми работи психа ненормално. Не знам дали сум спомнала, имав спонтан абортус пред 7 години. Го изгубив бебето во 13 недела и потоа се обидувавме 6 години ( добро до душа не секогаш ) и еве дури сега бебенце, И после она што го прочитав вчера и поради болкиве се нешто ми се врти во глава.

12. AIT

AIT Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    979
    Допаѓања:
    1.751
    Во делот каде што е дијафрагмата или линијата каде што завршуваат градите .Не сум сигурна ама мислам дека желудникот е многу подоле :^)

13. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.056
    Аааа ти ќе ме исповадиш од памет :rofl: па мене мек ми се чини, ама јас сум целата мека станата :rofl:
    Ајде ајде, не смее да мрда уште две недели оти ќе се караме, мама не е спремна . Додуша психички се по не спремна сум :?:
    А за положбата, главично е одамна, и ми кажа докторот дека со главата притиска доле баш, затоа и ми се мочка. Ама сега шашаво е чувството .

Анчетупанче, никако скокање и нагли покрети во бременост. Не се скока, не се трча, не седнуваш од високо, туку се правиш полека , да не кажам дамски.
    Се надевам дека се ќе биде во ред.

На AIT му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Unique.chick

Unique.chick Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    2.391
    ^ајде не се секирај сигурно не е ништо страшно можеби бебуш си расте и му треба повеќе место и јас имав такви болки некогаш се случуваше да не можам да одам и на сред улица стоев додека не ми помине..
    Инаку во врска со сексов сирота јас секој ден на контрола ми викаат да бидеме по активни бидејќи спермата предизвикувала контракции а јас не можам ни нога да дигнам се осеќам како ѓуле, вчера си се избањав се средив и го викав мм да ми облече гаќи .. незнам дали да се смеам или да плачам ама како и да е се надевам бебуш ке излезе што поскоро па да ми олесни малку..
    А инаку за врскиве искрено не дека немам туку не сакам да фаќам врски , мајками 27години работи во здравство и имаме познати ама јас си викам седи си мирна подобро зошто знам многу такви со врски кои лошо си поминаале ама сега сакала нејкела морам да фаќам врски пошто не се издржува веќе..

15. ljubicicaa

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    559
    :rofl: :rofl: :rofl: леле "Unique.chick"] извини ама навистина ми падна смешно тоа со сексот, а тогаш кој едвај може да мрда...
    знам дека и кај мене ке биде така, јас и сега едвај сум подвижна а не па кога мешко ке ми биде до уста ;)
    мажево ми вели ти за грев нема да можиш чорапи да си облечиш, еххехе
    инаку во врска со сексот колку пати во 22 недели сме се натокмиле па ништо не биднало, само еднаш, од пусти страв :(
    а се пукнавме од гледање видеа кој пози и слично и пак ништо :$

16. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.056
    ееее точно, тие се болките, баш тие. Штом така не му ја мислам веќе.
    Леле не збори за секс, како за инат два дена само таму ми е паметот :$
    Unique фаќај врски и не му се мисли ич, немој да си се зезнала, подобро да помине се како што треба него да се мислиш после зошто не си фатила . ГАК е живо лудило, не си стварај дополнителни нервози и стресови.

Не е смешно љубичице ама ич :rofl: работава е за плачење. Јас чорапи неможам сама да облечам, од кога залади маж ми тоа работи, соблечи-облечи.. патиките он ми ги врзува, хеланките дека нели потесни , он ми ги облекува, е за гаќи и сл, ептен кога ќе ме види дека се мачам де на едната де на другата страна се потпирам за да ги облечам , ќе дојде, но претежно сама успевам :geek:
    За сексот до сега ниту еднаш сме немале, и навистина незнам дали полудуваат хормоните на крај, но ви викам деновиве нешто се дешава, како ќе се издржи не се знае :$

17. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    Не знаете колку сте ми симпатични и слатки со вашиве муабетчиња :inlove:

18. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.985
    Што се однесува до сексот, јас и мм уште од почетокот си имаме редовен секс, така ми кажа и гинекологот уште на почеток кога ми утврди бременост, дека можеме слободно да имаме односи, е сега не е секој ден де, ама така 2 пати во неделата си имаме, нежно, полека и без никакви акробации, можам да кажам една поза само ја користиме која мм мисли дека е најбезбедна за мене и бебчето, странично :$ и така, до сега немам некоја компликација од тоа или некоја инфекција или да ме пече,боли нешто при секс, се си е најнормално како и претходно како што си беше, се надевам така и да остане :)

Прикачени фајлови:

19. ljubicicaa

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    559
    абе знам дека не е смешно, и мене здравје боже тоа ме чека, јас плус на зима уште сега се мислам како ке се облекувам, на лето полесно ама на зима :( а за сексот сите велат дека дури се бремени имале голема желба дури некој сакале и по неколку пати на ден :$ ама кај мене нее така, имам некоја желба ама поретко, :(

20. ancetupance

ancetupance Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    239
    Допаѓања:
    164
    Еве ме мене пак. Седам пишувам и сама со себе во собава си се прскам од смеење. :D :D Бевме до матичниот= во основа ништо не ми е. Ситуацијава испадна , го знаете она кога некоја многуууууу практикува секс па ке речат- а бе се шина оваа од е......ње??????хахахаха Епа и јас сум се шинала.хахахаха Ама не од многу секс, буквално сум превртила некоја жила таа вечер па си боли сега таа. Ама среќа, се фатив на орото ми пукна тапанот :rofl: :rofl: :lol: