Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.605
    Допаѓања:
    48.968
    Како се заштитувате од грипов? Јас страшно се нервирам кога ќе ми дојдат гости со температура и кашлица, а знаат дека сум трудна. Тогаш попиздувам. :envy:
    Јас го одлежав првите 2 недели од бременоста кога фактички не сум ни била трудна. Толку ми е страв да не ме фати пак, сите околу мене се грипосани. Сите секаде се грипосани.
    Избегнувам контакт со болни, нигде не идам по гости ако знам дека се болнички и др.незнам што би правела. Вие како се снаоѓате?

На *цветче* и espana им се допаѓа ова.
  2. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Јас од сам почеток сум во карантин, никој не доаѓаше зашто лежев постојано....сега потстанувам , не лежам, ама само еднаш неделно одам кај моите(таму примам прогестерон) и тие доаѓаат....сега и никој не се нуди да дојде водејќи се според почетокот на бременоста...а и страв ми е да примам гости заради грипов, Др.ми рече да пазам да не настинам, бидејќи сум со мн.ниски лимфоцити,лесно може да префатам...јадам овошје, мед, цеден лимон..се надевам нема да настинам сега....а и дима си чувам маска, а се накашла мм одма спие во салон и јас сум со маска :)

На Eli23 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    @mariz, значи ме чекаат уште потешки денови во смисол на подвижност и стомакот :) јас сега веќе се осеќам тешко, потешко станувам, бев до продавница и одма се вратив плачејќи дека неможам да стојам ни пет минутки.Му кажав на Др.и за ова и за болки во половина, ми рече дека е нормално по лежење од 7 месеци да е така :( и ми рече до крај на неделава да си лежам, следната недела може по продавници за работи за бебето :)а јас од сега се прашувам како ли ќе станам, кога сега се тркалам :) :) :) плус дека бебчо поголемко, а ме притисне ,ме заболуваат де јајник, де кичма :) ама ајде ,уште малку да истераме, па нели за шетање има време, цело лето е пред нас ;)

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  4. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.594
    Допаѓања:
    76.825
    Jas ne se zastitv nikako posledniot pat koga bev krv da proveram i odma go fativ grupot, eve me seuste so grloto se macam... strasen e gripot mnogu pazete se :/

5. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.508
    Допаѓања:
    288.493
    @MacenceEna да те погњавам јас уште малку :tmi:
    Си купив креветче на тркалца и душече. Ставаше ли ти нешто врз душекот? Јас ова го најдов, се става само во средината
    http://www.baby-walz.de/SETEX-Naesseschutz-177886.html?group=125162573010
    Твое мислење за димензиите. има 40-50 цм и поголеми. Душекот ми е инаку 40 со 90.
    Си купив и јас вреќичка за спиење од алви, ама преку ден претпоставувам ќе биде под јорганче? Оти креветчето одеше комплет со постелнина за да знам дали да набавам нешто за неа. Или да ставам едно од ќебенцата, оти имам 3 вкупно нарачано, па да пренаменам едно.

Практични ли се овие?
    http://www.baby-walz.de/BORNINO-BAS...r-Pack-80x80cm-270436.html?group=127074384410
    Од дм ли купи бебешки детергент и омекшивач?
    Ај препорачај ми некој за да можам да исперам се со време.

Инаку јас цела детска ја опремив, сега само уште ситници .Се надевам до крај на месецот се што ќе донесат ќе биде монтирано. Ми останаа само средствата за хигиена и облеката. Ама тоа после 30 недела. И тогаш да си се радувам, да имам занимација.

Последна измена: 10 март 2015
    На SpangeBob, joy1 и menelele им се допаѓа ова.
  6. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    3.003
    Допаѓања:
    42.419
    нема проблем Дани за тоа сме тука :l:
    Таквите навлаки нема потреба сега за сега . Јас не ставав ништо .
    Имам таква навлака како погоре што постави ама ја ставам кај малата во креветче пошто не носи пелени веќе за заштита на душекот . Да не случајно се случи грешка и да не се намокри душекот.
    Ама можеш да си ставиш кога бебе спие може да поврати и сл . па да не се напраи душечето лом.
    Јас ставав обични spucktücher над душекот .

Инаку тие spucktücher се многу практични , имам и јас . После цицање може да бљуцне малце :D

Преку ден не треба вреќича , нека биде со нормално кебенце покриенко .

Мојов ептен е склетчија , во врекичката се поти , почнав само со кебе да го покривам , пошто неретко е жива вода направен

За перење од прв ден перам со нормален прашок , ставав и омекнувач иако нема потреба .
    Работите за бебе не ги перев посебно . За првото да после отрпнав од се :$
    Можеш од тие течните детергенти да ставаш .
    Од frosch е убава колекцијата на детергенти .

На joy1, menelele, Kiflicka05 и 2 други им се допаѓа ова.
  7. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    8.526
    espana,

па нормално дека неможес да стоиш после толку лежење. Јас кога падна снегот за нова година и се замрзна па после настинав и некако цел месец не мрднав, до работа и дома, па после душа немав. Малку ќе поодев и неможев да стоја апа за скали качување да не зборам. Па и кога ќе почнеш да купуваш лоцирај, еден ден три продавници, друг ден три продавници и така. Нормално и јас неможам долго да стојам со паузи и се ќе биде несе секирај:)

На espana му/ѝ се допаѓа ова.
  8. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Така е срцка, во право си, од следниот понеделник, здравје само, планирам веќе да почнам да купувам,бидејќи чувствувам дека нема до крај да издржи бебчето,и така правам планови дека ќе ми треба неколку дена по малку :)

9. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.508
    Допаѓања:
    288.493
    Девојки можно ли е од железово што почнав да го пијам да имам јаки главоболки?
    Од вчера почнав со таблетиве и еве втори ден ми прска главава:(

10. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Незнам дали баш е од железото, од него може да ти е лошо...да не те боли глава од притисок, од времево ???

На danichap му/ѝ се допаѓа ова.
  11. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.508
    Допаѓања:
    288.493
    Јас сум нон стоп со 90-60 притисок. Иако вчера и до 50 беше паднат:(.
    Навикната сум...само овие два дена многу поинтензивно и поразлични малку, затоа помислив да не е од апчињата или можеби е само коинциденција.

12. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Dani i jas sum postojano so takov pritisok.Nema strasno.Taka barev ovde vo bolnicata mi kazuvaat.
    Velime koka kola,kafe ne e zdravo,ama edna rabota ako za edno nesto ne e zdravo za drugo e korisno i taka.Ako ti smeta nisiot pritisok napij se cat pat.Od koka kolata ke mrtka malku poveke i bebceto :dance:
    Jas nemav glavobolki koga piev za zelezo.

13. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Eпа од тоа ти е главоболката, и таман овие два дена види го времево,ужас е, уште повеќе ти паднал...напиј се чаша кока кола и ќе видиш дека ќр исчезне главоболката....или пак турско кафенце...јас сум со низок притисок и од искуство ти кажувам...се согласувам со @galapce, не е штетно една чаша кока кола, полошо е да ја трпиш главоболјата, и мене во болница ми дозволија да пијам, само така ми се средува главава;)

14. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.508
    Допаѓања:
    288.493
    Си пијам јас по една мала флаша 0.2 кока кола секој ден, инаку не се издржува со овој притисок:tmi:.

15. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.363
    Допаѓања:
    21.350
    Бегај, бркај мила ич да немаш срам. Јас цела зима тоа правам. Ќе ти кажам дека со родената сестра и внучињата се немам видено скоро 2 месеци, од проста причина што сите дома еден по еден се редеа болни. Исто и со гости, ми се најави пријателка а јас од друго страна разбрав детенцето и било грипосано, и културно и се извинив и ја замолив да одложиме гости. КОј сака нека се љути, ама ако нив ги фати грипот ќе пијат апчиња, а јас неможам и несакам.

На Maceto123, espana и Eli23 им се допаѓа ова.
  16. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    што и што испитувавте кога правевте крвна слика

17. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Јас секој месец испитувам комплет крвна слика.Докторов ми гледа само 5-6 работи, ама јас сепак се комплет да знам каква ми е крвната слика :)таму велат крвна слика за трудници? И така секој месец и урина и уринокултура.

На Ivanushkaa му/ѝ се допаѓа ова.
  18. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Мешиња, ме интересира како сте, вие во 8-9 месец, во однос на болки, грчеви, и цврстина на стомакот?Како се движењата на бебчињата, исто како пред или попасивни? Јас освен што се осеќам ,,тешка,,, ми тежи некако стомаков, полека станувам, ме заболува стомак како некој грчеви....бебчево се движи , се осеќам како се поместува и стомаков ми е многу потврд....

На makedonkamak и galapce им се допаѓа ова.
  19. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.594
    Допаѓања:
    76.825
    Jas mnogu poslabo go osekjam vo odnos so toa koga vlegov vo 8mi povekje mrdase, sega valjda nema mnogu mesto i epten malku go osekjam. Baska placentata mi e na preden zid i mi e debela i bebevo i da udri na stomak ne mi se poznava, inace tvrd mi e kamen... Duri i nasabajle mi e tvrd sega, a pomek mi bese... :) Bolki imam i mislam deka mi se pak poradi toa sto vekje mnogu e pogolemko bebevo, sea nemozev da izdrzam me bolese i si se ispovrativ i si napraviv mesto i iskreno poubavo se osekjam, a ne jadev mnogu denes :/

На makedonkamak, galapce и espana им се допаѓа ова.
  20. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Е така и јас, многу многу помалку јадам од што цело време се осеќам подувана, дека поголрм и потврд стомакот....а сепак ме боли како прејадена :) И јас си мислам дека сега е потврд и боли дека бебето поголемо, ама да слушнам и др.мислење.А на цтг што ти рекоа?контракции имаш, нешто друго кажуваат?