Денес бев на ултразвук, ми закажа пак за 3 недели и пак ултразвук. Овде има разлика помеѓу обичен преглед и ултразвук. Зачестуваат прегледите. Немам шеќер, резултати во ред, ама во урината не разбрав бактерии ли, не знам што, ама ми рекоа мора повеќе вода и течности. Јас слабо пијам. Бебе е супер, поставена е хоризонтално, главата и на лева страна, нозете на десна, постелката е назад, не е ниско. Бебе тежи 1452 грама и одговара на 30 недела, а јас сум 31 + 6 според циклус. Докторот кажа добра е, цело време сме вака со неделите. Се криеше и не можеше докторот да ја слика убаво на 3д. И полот го криеше На следен преглед дата за операција ќе закажеме. Таман 34 недела ќе сум. Спомна во 38 недела ќе ме пораѓа, само да види кој ден точно.
Во сред ноќ се будам и мислам дека ке ми се запали грлото од киселина. До сеа немав проблем со тоа, но ете сега мислам надолнадува за изминатите 7месеци. Не јадам доцна и гледам да е нешто лесно навечер, но ова во 2-3 часот ме убива ке пукнам. Нешто што ви помогнало?
@JuLleE а можно е од недоволно активности? Јас работам од кревет на лаптоп последниве месеци, и претежно сум дома. Не можам седната, а ме фаќаат 8-9 часа вака. Си велам да не ми е од лежењето.
Па немаш активност, од кичмата може. Јас во сон знаеш какви грчеви добивам, страшно е. Инаку, ме уби и мене срамната коска. Особено наутро кога станувам. Цела сум вкочанета.
Срамната коска само напред, или и седечкиот дел? Мене цел дел ме боли ме фаќа страв да не се отварам од сеа.
Јас заборавив четка за заби и паста, маж ми дури третиот ден ми донесе, паста имаше таму па со прсти сум миела заби. Се бањав ама џабе, многу се потев и лом се правев. Косата ја измив еднаш ама заборавив да земам чешел па беше во страшна пунџа замрсена, позајменане памтам да била. Планот беше да си купам нешто за од болница ама синко излезе порано и не купив па излегов во хеланки и една кошула грда, абе што да ти кажам. Од тогаш не сум ја облекла. Преграда бев. Мене болките така ми почнаа, плус ми се повраќаше. Ужасно ми беше, болно и мачно. Се породив за 2 дена. А синко на цтг се качи во дијафрагма и не се симна, цел ден стоеше горе и не се отварав и затоа отидов царски. Искрено на ум сум и за ова да барам царски. Поминав прелесно и мислам дека повеќе ќе функционирам вака отколку сечена доле да не можам да седнам на газ. На преглед дене Бејби топ. Супер е. Си одговара со мерки со недели и денови. Следно ехо со брисеви на 29ти. Ептен ми олесни денес. Докторот е опуштен скроз, ми дава ептен позитивни вибрации за разлика од првиот преглед и бременоста со син ми. Само ми напомена многу ќе бидеме претпазливи со тежината и со уринарната, мора да држиме под контрола. Немам засега мрднато ни грам, а апетит имам машала. Решив да си јадам почесто по помалку, здравје од понеделник ќе си испазарам намирници и ќе си терам по програмата што си јадев од Ана, пошто почнав да јадам глупости теста.
21 nedela sum, placentata e na zaden zid i del dolu kaj grloto, mi pisaa placenta previa, mi dadoa progesteron i 2 magneziumi… se uplasiv mnogu bidejki mi rekoa deka moze da dojde do krvarenje i odlepuvanje na placentata sti znaceli deka bebe nema da ima protok na krv… iskustvo nekoj?
Јас денес цел ден осеќам како нагони за во веце и од пред малце осеќам како стегање во кичма и стомак ама не е многу јака болка батково е скрос во канал спуштен а сум 35+3.
Мене така ми беше со првото, ама тогаш не читав форуми и мислев од топлото зошто беше едно ама изгор лето. Тогаш имаше една вода Мивела Мг+, така мислам се викаше малку газирана ама во сред ноќ сум ја пиела ко луда да ме смири. Сега знаат преку ден да ме фатат исто така и ја пијам на добра вода со ѓумбир и портокал со зелено капаче и баш ми помага, така да пробај ја ништо не губиш