Девојки јас сум 24 недела,дали ве боли кога мрда бебето?Мене цело време многу ниско ме клоца долу во цервикс,и во раната од царски,и баш ме боли јако,и цел стомак ми се стврднува тогаш,или во мечен меур па одма ми прави притисок за мочањe ,многу чудно,предходните бремености не памтам така да ме болело.
Да, таа недела и јас исто прашав, многу ниско удираше и ме болеше. После се премести, главчето му е долу сега и горе ме удира, не е толку болно. Ќе си смени позиција. Еден ден јас на 5 мин одев во вц, мислев некоја уринарна инфекција имам, а тоа баш таму удираше плус во цервиксот ко струја болка силна.
Мајки како да го "натерам" мажот во мене да се помести некако? Луѓе лудило ме фаќа целото наместено е под десното ребро не можам да седам нормално налево сум поднавалена оти ми е страв нешто да не му направам со реброто. Настрана што стомакот изгледа како со пластелин да ме шлакал некој плус па и клоца
Исто, исто, истоо Цела бременост ми е тоа најголем проблем никако не најдов начин да го поместам. И тоа баш го прави кога треба да излезам, да јадам или да седам фактички кога лежам ми е најлесно
Eee od ova sto nabroja, propolis ne smee , a paracetamol mozi , jas momentalno pijam na sekoj 6 saati , radi ukochena kichma .. a pred nekoe vreme me fati grlo , doktorot ne mi dade propolis , ke si shmukash bonbonchinja od ekuliptus , taka da napijse paracetamol
Зошто не смее прополис знаеш? Јас си конзумирам со чај од нане. И исто докторот ми рече да ставам на непцето кога ми се воспали.
Искрено и мене не ми е јасно јас цела зима си користев а и сега во користам . Природно е и здраво. Немам црвено светло од докторот
Иста бев како тебе, кај мене ништо не се случуваше. Супер функционирав. Еден прст бев отворена подолго време и на толку останав Верувам дека се ќе биде добро и дека деновиве ќе се гушкаш со беба
Mamicki imam bolki vo cervix isto kako pregledite so raka duri i poloso boli i vo lezenje i vo sedenje bukvalno go osekjam bebe kako turka na dolu i od vreme na vreme bolka vo kicmava ama nekako ne mi e nisto vo pravilen interval i mnogu cesto mokram , veke nekolku dena sum 2 cm otvorena …. Ne znam dali se lazni bolki ili
Не, мене и гинеколог и специјалист за нос, уво, грло ми кажаа дека не се пие ништо само може спреј за нос
И мојот паша таму лежи Ко ќе седам настрана сум не иди во предвид да седам испраена на напред одма клоца му смета, па морам потпрена да има место шефот