Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Kate Rina 93

Kate Rina 93 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2018
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    53.135
    @Arababy Фала ти

Јас вчера се јавив на гинекологот освен витамини и парацетамол ептен по потреба ништо друго нд ми рече да пијам за настинкава.А еве од синојќа и очиве ме чешаат, ми потекоа.. само капки детски за нос ставам.
    Ќере нема 3 дена како оздраве, се со неа по лабаратории, на лекар и еве денес кашла, се дави, нос и тече.. од мене префати сигурно;(

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  2. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.282
    Допаѓања:
    111.685
    Јас јавив алергија во 8ми мислам од зејтин(палмите масло) од Крофните од Хром. Ми кажаа Деслоратидин да пијам.

На Mari-Li и Kate Rina 93 им се допаѓа ова.
  3. idontwannabeyou

idontwannabeyou Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2022
    Пораки:
    179
    Допаѓања:
    170
    Дали од Стружанка може да се нарачува он-лајн?

4. Kate Rina 93

Kate Rina 93 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2018
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    53.135
    Јас имам пролетна алергија, на полен мислам..
    Ај да ѕирнам состав на деслоретадинот
    Абе нз мака у пм..
    Ќе ме заболи малку стомак и одма грижа на совест имам дека од капките што ги ставам на бебето нешто му е.

5. le.dentiste

le.dentiste Истакнат член

Се зачлени на:
    8 септември 2013
    Пораки:
    424
    Допаѓања:
    545
    Јас пијам Allergforte од Health aid,на природна база се.

На Kate Rina 93 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.282
    Допаѓања:
    111.685
    Абе за капки знам изричито дека не смеат пошто содржат тоа за допинг што го користат спортистите и ако е до толку да ним им е забрането и има некаков ефект, значи за нас па ептен се штетни. А за лоратидинот не знам зошто би бил забранет, искрено лек е што е потребен и некој без него би имал повеќе штета. Е сеа ако сепак е забранет тоа е. Пробај да го испираш носот цело време, не да прскаш само, со физиолошки со шприц. И седи дома да не се изложуваш.

На Mari-Li, mal.ecka и Kate Rina 93 им се допаѓа ова.
  7. Kolache na mama

Kolache na mama Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2020
    Пораки:
    1.431
    Допаѓања:
    2.943
    Високо алергична сум на полен. Уште во првата бременост бев на консултација со неколку доктори меѓу кои Старова и Докиќ. За алергија ништо не се користи. Баш како што пиша членката со шприц со физиолошки чистиш нос и колку можеш да се изолираш од надвор. Јас идам на работа и кога веќе е неподносливо ставам белогент маст во уво за да ми се смири чешањето.
    Едит: Имаше една докторка во Јане ми препиша лекарства на природна база, ништо не ми помогнаа, само пари се изнададов.

8. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.462
    Допаѓања:
    260.465
    Лето е, има доволно веќе вит д.
    Јас пијам како терапија оти мене ми беше скроз ниско. Провери го, ако треба тогаш.
    А што ти текна за Д баш?
    Имаш некои симптоми?

Главата и е баш под десно ребро.
    Не можам да седам, особено на стол.
    Кафе ќе почнам лежејќи да пијам.
    Ако најдеш решение, сподели.

На Kate Rina 93 и kristina.k им се допаѓа ова.
  9. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    @JuLleE како што читам симптомите ги имам ама истите може и од бременоста да се. Дека не излегувам многу на сонце ми е, и стварно сум многу бледа во последно, сите ми коментираат. Ќе видам на нареден преглед ќе го прашам докторот, до тогаш од витамините мислам доволно е. Ко ќе ми влези мене нешто во главата ко хипохондрик, после само на тоа мислам, ко со Д-димерите. :D

На JuLleE и mal.ecka им се допаѓа ова.
  10. АничеБананиче

АничеБананиче Истакнат член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    551
    Допаѓања:
    3.817
    И јас имам алергија на полен и ептен ми е лошo, пробај да ставаш некој спреј за нос против алергени...ќе ти помогне.

11. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.282
    Допаѓања:
    111.685
    Во лето не се пие Д вит освен ако нема индикации. А досега не сум чула симптоми такви од низок Двит. Јас знам за потење на дланките, вратот, за бледило ама тоа е карактеристика и за други работи, како ниско железо, исто и поспаност. Опушти се, знам дека е тешко ама така со триста нервози нема сврха.

Мене и со првата бременост и сега, ме пукна со дебелината и со гестациски, 2 пати ќе сме проверувале. Никогаш сум немала покачен шеќер. Ко за беља ми се јаде ми се плаче. Мака ми е од благо ама пусто и тоа ми се пријадува. Едвај чекам утре да си испазарам па да бутам салати и овошје, сега ништо немам дома.

На hello-kitty.90, mal.ecka, JuLleE и 4 други им се допаѓа ова.
  12. macalavica

macalavica Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.275
    Допаѓања:
    4.942
    Јас пијам д3 од 4000 и зимо и лето,ми беше низок,сега е нормален ама пак го пијам,зашто имам автоимуни антитела.

13. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.282
    Допаѓања:
    111.685
    Абе добро имаш причина, пишав јас и кај мене, без причина не е убаво да се пие.

На JuLleE и kristina.k им се допаѓа ова.
  14. ^Jasmine^

^Jasmine^ Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2019
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    97
    Низок витамин Д имале 80% од граѓаните на РМ, ова податок од доктор. Така да, секој втор кога би проверил би имал ниско ниво. И кај возрасните мислам дека нема некоја симптоматологија и штета, повеќе е за децата...

На fana му/ѝ се допаѓа ова.
  15. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.282
    Допаѓања:
    111.685
    Јас се фалев дека имам енергија, дека ми е полесно од со синко, ама некако не ќе да е така. Не можам да се натерам да станам, ручек со сила правам, се би да јадам суво. И обавезно си дремнувам, без дремка не се оставам никако. Мада ова е моето природно однесување во лето, да го наречам ете, ваква сум мрзоволна и само пиперки и патлиџан би јадела, кајгана, сиренце, тестенини... од убаво поубаво. Ќе почнам да готвам пак од сабајле кога ќе тргнам на работа, нема друго чаре. Една чорба пилешка денес со сила ја направив. Имам малку ручек од вчера, па чорбата дополнување ми е само, така да не е страшно има за јадење. Денес па ми се вратија и менструалните, ама за нив од синко знам дека се нормални да ги има.

На mal.ecka и *Milicka* им се допаѓа ова.
  16. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Леле мешиња, што ќе се праи ако болат коскиве до крај.
    Боли срамната коска, болат нозете, карлицата кај делот шо се седи....нозеве китка матка, некоординирани една со друга.

На pikachu2, Rtulka, pineapple93 и 6 други им се допаѓа ова.
  17. Mari-Li

Mari-Li Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2011
    Пораки:
    1.338
    Допаѓања:
    2.921
    Кога ептен ќе ескалира, јака кашлица и отечено грло пијам Аериус. До сега имам испиено низ цела трудноќа некои 5,6 апови. Ама стварно беше неизбежно. Докторите ми рекоа самата кашлица може поголем проблем да ми направи од апче деслоратедин. Прашав и пријателка во странство и таму е дозволено и безбедно за трудници.

18. Mari-Li

Mari-Li Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2011
    Пораки:
    1.338
    Допаѓања:
    2.921
    Мене Докич ми дозволи и Оровчанец да пијам десолатедин, нормално кога е неопходно не на секоја кивавица. На кој Старова мислиш? На кожниот?

На Bebuli и Kate Rina 93 им се допаѓа ова.
  19. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.428
    Допаѓања:
    119.932
    Па коа не му заржиш на телото дека џабе се спрема за природно, сега трпи си :rofl:

И мене се ме боли, мислам како некој со бормашина ми буши во коските (facepalm)^_^

На JuLleE, Kate Rina 93 и Eli23 им се допаѓа ова.
  20. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    :rofl::rofl::rofl::rofl:

Не слуша ич.

На Kate Rina 93 и fana им се допаѓа ова.