Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    јас имам киселини, и тоа само навечер, како кисела грутка во грлото, што превземате против тоа? инаку сум 7 месец, 28 недела... и многу мрдат, посебно навечер, пред да си легнм сум дотепана... важно мирно спијам после тоа 8-9 часа :)

На espana му/ѝ се допаѓа ова.
  2. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Пробај јади јаболко, јас по препорака на една трудница тука на форумов пробав и ми се смирија киселините...оф леле, а мене спиењето ми е катастрофа, немам соодветна положба, сеукочувам, тешко се вртам, се будам...

3. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Probaj so ladno mleko. Jas projdi zajdi u kujna piev mleko,direktno od tetrapak :D mene epten mi pomagase

4. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.595
    Допаѓања:
    76.825
    Nemav kontrakcii, utre kje odam i do Cair, da se razberam ubavo zatoa sto mojava doktorka bas i ne se zamara so mene ili smeta deka ne bilo potrebno toa. Neli imav ureaplazma bakterija i ja lecev so antibiotik, vo meguvreme bev mrtva bolna i si prodolziv so tie apcinja, gi dopiv uste pred da odam kaj nea, no zaboraiv da ja prasam dali treba povtorno brisevi da napravime, za da znaeme dali ja nema bakterijata... :/

5. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    Ја незнам кого да слушам веќе. На ова странава Здрава бременост, прашав после прегледот што го имам во 36 недела кај матичната кога треба да отидам на клиника на преглед и ЦТГ, а тие ми одговорија дека на клиника треба да отидам кога ќе ме фатат породилни болки. А се за породилните болки да ми објаснела матичната. А за ЦТГ, прво ЦТГ се правело во 40-та недела и 1 ден.
    Искрено мене паника ме фаќа... како почнува породувањето, прскање на водењакот...пишав и пред некој ден, се плашам да не ми се деси на работа :(:(:(
    Вака ок сум, боллки во кичма имам само, али јаки до милион, едвај одам, киселини стандард уште од почеток на бременоста си имам и така ми се гади понекогаш, некогаш повраќам... Ништо комплицирано

6. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Прво цтг во 40 недела???? Мене докторот ми закажа за две недели прво цтг...кога му кажав за болки во половина, рече нормално е, стомакот тежи...

7. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.595
    Допаѓања:
    76.825
    I mene isto ne mi e jasno. Mene mojava maticna mi dade upat i mi rece eve ovoj ti e i za ctg i za poragjaj. Deka kje se poragjam vo Cair, prasav drugarka koja se porodi pred 2 meseci koga pravela prvo ctg tamu i mi rece maticnata mi zakaza na Moj termin vo 38ma nedela. Se javiv kaj maticnata taa mi vika vo Cair ne se zakazuva... E sega utre odam vo Cair i samo ako se zakazuva kje i kazam ubavo :D

На Sky-butterfly, eleni27 и espana им се допаѓа ова.
  8. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    Најсериозно така ми пишаа... И не напишав прееска, за во болница ми требале само влошки и четка и паста за заби за мене, а за бебето пелени. Друго ништо :(

9. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Ако така ти рекле, така нека биде, јас се мислам дека цтг се прави порано, ама тие си знаат подобро.

10. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.595
    Допаѓања:
    76.825
    Zavisi kade se poragjas. Mene drugarkava za vo Cair mi kaza za mene 3,4 paketcinja vloski, vlazni, peskirce, pasta za zabi i cetka. A za bebus peleni, vlazni i pavloviceva... Posle koga kje treba da si odis ke ti donesat drugi raboti :) Sto i da ti zatreba kje ti donesat domasnite :D

На espana и eleni27 им се допаѓа ова.
  11. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.514
    Допаѓања:
    288.551
    Денеска кога шеткав ми испадна за беља еден фризерски салон пред очи. И така беше празен си викам ај малку да скратам косава...да освежам врвовите и таман ќе ми олесни.

Таман седнав на столот осетив девојкава пошмркнува малку :envy:-
    Додека не ме заврши ми се чини не дишев:tmi:-

И сега осеќам нешто како почеток на настинка. Не знам дали е од обична промена на клима а јас шеткам деновиве или ме фати нешто:@.
    Зедов цедев сок сега и изедов 6 киви. Утре од сабајле пак третман со цедење на сокови и овошје. Само да не ме фатило...

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  12. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Напиј си се и витамин Ц .

На danichap му/ѝ се допаѓа ова.
  13. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.595
    Допаѓања:
    76.825
    Cim bila vo faza na smrkanje i pominal gripot :P
    mene koga me fati gripot nos ic ne mi tecese, se pocna so gulickanje i grebenje na grloto. Posle eden den bese opasnoto so temperatura i pak nos ne mi tecese ic.. koga vekje mi stana podobro, nemav temperatura... pocna nos da mi tece, znaci 3 dena bev strasno bolna, a sega dva dena nosot cesma :D

На danichap му/ѝ се допаѓа ова.
  14. makedonkamak

makedonkamak Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    27.001
    Mamicki, dali e zadolzitelno vaginalnite brisevi da se pravat sekoj mesec?
    Dali na nekoja mamicka pocnuva da i tece po malku mleko od gradite t.e dali e normalno vo 7 mesec takva promena?

15. Cuci81

Cuci81 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2015
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    3.830
    Vaginalni brisevi se pravat 2-3 pati vo bremenosta, osven ako nema nekoja pricina da se pravat pocesto.
    Normalno e da ima klostrum od 7 mesec.

На Kiflicka05 и makedonkamak им се допаѓа ова.
  16. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.398
    Допаѓања:
    60.838
    Јас веќе со денови се чувствувам ко пред настинка, малку и носот ми се затна веќе па и главоболки чувствувам, баш онаков притисок во главата од затнатост. Грло почнуваше да ме боли, ама не се давам.
    Поред овошје, зеленчук, обавезно витамин ц 1000мг и прополис за во грло. Тука има едни проанги, Dr.Bacheff, предобри се, неколку пати прскање на ден, секогаш ме спасуваат.

@makedonkamak не е задолжително и не е потребно, ако ти брисевите што ти земаа во 13 недела беа негативни.
    Ако беа тогаш негативни, тогаш само пред крај на бременоста, ти земаат пак брис на стрептокока за да се осигураат да е породилниот канал чист. Така кај мене барем.
    И да, колострумот е нормална појава. Кај мене во прва бременост немав такво нешто, со ова ќе видиме :)

Последна измена: 11 март 2015
    На Kiflicka05, espana и makedonkamak им се допаѓа ова.
  17. makedonkamak

makedonkamak Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    27.001
    Vi blagodaram mamicki.
    Inaku maticnata sekoe odenje odma upat za bris mi dava.

18. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    8.526
    Јас уште минатата недела дознав дека упат за ЦТГ на ГАк се дава тек во 40 недела, до тогаш не примале:devil: И мене не ми е јасно како е можно тоа кога ако влезеш во 9 можеш одма да се породоиш башка нели мора да следат дали има доволно плодова вода и незнам што се друго. Ми иде да ги задавам сите сто носат вакви правила кај се тресеме дали се ќе биде во ред па како пораѓај ова она уште да не можеш на преглед да отидеш бе. Безобразни едни:devil::@
    А за мрдањето и кај мене мрда ама некако како бранови го осеќам цел стомак ми се изобличува и нема доволно место за да земе залет и силно да удри ко порано:)

19. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.942
    Допаѓања:
    327.042
    Преку цтг не се гледа плодова вода.Се слушаат само откуцаите на бебето и ти дали имаш контракции.Ништо друго.
    Во првата бременост пред 7 год,ни едно цтг немав.Се породив во 41 недела.Со втората бременост почнав од 36 та недела и цтг ми правеше матичниот гинеколог во ординација.Немав потреба да одам во болница.

20. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    8.526
    Joy,

дај боже се да биде добро ама мојот гинеколог има ехо старо 20 години и за сите прегледи поважни ме праќа на ГАК. Заради тоа се нервирам. И ми вика ја ке ти дадам упут за во Чаир да правиш ЦТГ, зошто мора да се прави според него.