Denes bev na kontrola kaj doktorkata sto ke me poraga 36 nedela sum a od 8mi mesec pocnaja da mi otekuvaat nozete pritisok imav do 130 sega denes 148 so 93 I doktorkata mi rece da ispitam ddmeri da za pisuvam pritisok 7 dena pa ako ne e nesto vo normalna ke vovedi terapija. Dali ima nekoj so vakov slucaj I dali se poragala prirodno so otoci? Vo edno mi rece sol da isfrlam da jadam povekje meso I mleko povekje proteini da vnesuvam. Druga nekoja ishrana ili nesto za da gi namalam otocive? Jas mislam deka ova mi e od toplo ovie 2 meseci za topli vremeto I zatoa otekuvam..
Девојки јас денес на преглед појавив мали контракции ама отворена 1 прст сеуште....ќе ме примат денес да лежам а утре да почнеме со "индукции" ако ги чув убаво?! Ова се провокации како што разбрав или? Од она што го читав тука поболно ми делува отколку да си чекам да ме фатат болки,...некоја да знае да ми објасни живи збунки сум
Од што сум муле невидено дека ми дојде ептен нагло кога ми кажаа да си дојдам за прием не успеав ништо да прашам, нит што е тоа индуциран пораѓај, нит со што би било, сестрата еднаш ми обаснување дека неа не и успеало па морала на царски....и сега само си мислам на глупости...не прашав ни дали смеам епидурална да побарам....почнаа паники да ме маваат
Ми текна да прашам...мајчина книшка имате? Дали е задолжителна? Јас за првото имам, ама кој кога ми ја даде врска немам
А анестезија сама бираш или како оди тоа? Бидејќи читав некој постари искуства дека само со општа ги породувале таму ама сега е сигурно сменето.
Јас се немам породено таму ама имам блиски и сите се со спинална. Значи првенствено е спинална освен ако анестезиологот нема некоја причина за општа. Индивидуално е скроз. Ако ти е за личен избор, јас би ти рекла спинална.
Имам и за првото и сега, се ми запишува внатре матичниот, ама никој не ми побарал нигде. Си ги чувам чисто за мене, си споредувам сега со првата бременост прегледите.