Може да прашаш ако помни , пошто ја поднесов за тие 5000 од социјално ама зошто да не искористиме ако даваат од Скопје а таму е родена
Ако си ги зела тие 5000 преку социјално нема пак да ти исплатат во друг град зошто веќе си во системот внесена со исплата. Ако дава општината преку општина пробај поднеси. Не знам за тоа како е зошто кај нас нема еднократна преку општина. За во друго социјално во друг град само џабе ќе се мачиш и малтретираш, теоретски шанси нема две исплати да добиеш.
Истото и јас го мислам. Само мислам дека членката мисли на исплата општината што ја дава нели? Плус тоа да земеш? Ние зедовме само еднократна 5000ден. Овде не дава општината колку што знам.
Абе јас ќе ви испратам и барања и изјави и ќе ви пополнам што треба за тоа не се секирајте, само вие раѓајте
Женски Еуцерин маслото се впива одма во кожата? Почна многу да ме чеша кај што ми е најоптегнат, а путерот од Хип ми е тежок за сега. Ако не се впива да не давам толку пари за џабе, уште пожешко ми е ко ќе се намачкам со нешто.
А кога ќе се извади и наш Извод или нема врска тоа? Нормално да е све во рок од 3 месеци. Извини што потпрашувам, ама ме интересира нашава бирократија.
Мене ми се впие одма, ставав млеко до пред некое време ама повеќе се потам од него. Еуцеринот е првите две-три минути може да се лепи, ама и млеко се лепи ако не почекаш да впие. Инаку за чешање мене ми помога.
Девојки чисто сакам да слушнам ваше мислење и совет …10 јуни ми е крајниот термин повеќе од една недела сум отворена 2/3 см цело време сум со некакви болки и кичмата не ме држи веќе постелката ми е веќе презрееана уште во 37 недела и намалена плодова вода …искрено сакам да си побарам сама провокација утре но некако се двоумам не знам што да правам не се издржува
Барањето за остварување на право за еднократна парична помош за новороденче со потребна документација во прилог се поднесува до центарот за социјална работа, надлежен за подрачјето на кое мајката има живеалиште или престојувалиште.. Ова значи дека и да се породиме во друг град, треба да поднесеме во социјалното во градот во кој живееме?
За еуцерин незнам, ама јас го земав пред некој ден овој путер и бев скептик ама ептен ми се погоди, многу лесен и лесно се впива. Е сега каков ќе биде ефектот ќе видиме. До сега се мачкав со ваквото уље ама викам ај 8 меаец да сменам
Одма баш не. Ама јас ставам малку , се впива така брзо, па пак малку , за разлика од кога ќе се нашлапам. За 2-3 мин со повеќе масло впива