Одсекогаш. Ако имаш извод за бепче, лк од двајцата, изводот и копија од трансакциска и во општина кај стара петка нека поднесе сопруг и ќе ми јавиш бројче да ти убрзам за исплата Јас денес се натоварив поштено, ама не е страшно, на кратко беше, направив 2 огромни букети за учителките за завршна, сега ќе се бањам и ќе се спремам за на приредба. Превозбудена сум, пресреќна, ќе има плачки осеќам. Како да ви кажам, мислам дека никогаш нема да се помирам со фактот дека бебето од 2 кила ми порасна, а еве ново расте во мене. 1/4 од бременоста летна, јас уште не сум свесна. Уште не можам да се навикнам дека стомакот ми расте, позабрзано од со синко, што е нели и нормално со втора бременост, ама дека добар дел од стомакот симнав изминатата година и сега ми е малку мачно ама се се трпи за ова чудо во мене. Едвај чекам да дојде 29ти, да ми ги потврди сомнежите докторот дека е лепотица и да почнам да купувам фустани Веќе има 2 бодиња, едното кога направив тест а другото некни кога пазаревме мајките го купија од парите за учителките како благодарност што се заангажирав со подароците.
Iskreno jas na pocetok kupiv i ne mi odgovarase no od 7-mi navamu da ne mi e pernicata ne znam sto bi pravela. Ne znam od kade naracav ama epten mi se najde
Jas planiram carski zdravje boze. Inaku pred nekolku godini sum operirana istiot rez kako za carski, znaci voopsto ne e strasno ne za dzabe se vika carski.Prvite nekolku dena e macno stanuvanjeto posle se naviknuvas i teras. Ne se opteretuvaj voopsto, baska beba nema da bide izmacena Uzivaj, kako treba taka
Ова се вредности од Авицена за бета. Може покасно е зачнато. Види за два дена, какви вредности ќе имаш. Јас отидов по една недела и точно се зголемуваше дупло. Со среќа.
Со цуцли и шишиња никад не си на чисто. Не знаеш бебе што ќе ти бендиса и прифати, не вложувај многу на почеток. Ја неам купено, добив од гинекологот подароци на два пати, и во двата пакета имаше по едно шише МАМ а тие имаат цуцла внатре и не мислам да земам друго. И во Грција кога се породив на клиника во пакетот подароци добив шише и цуцла МАМ. Претходно имав купено на Авент 2 шишиња да ми се најдат, не ги искористив. Авент е исто добар бренд. Ова ептен за почеток ако имам потреба. Иначе ништо од тоа не планирам да користам. Првово на 8 месеци ми прифати некапечка чаша и ден денеска од чаша си пие вода или шише ама скроз најобично што пиеме и ние. Маж ме зезна скроз минатиот пат. Дете не сакаше цуцла и во ред, ама кога ги собрав да ги фрлам му текна нему кога имаше 6 месеци да пробал и даде. На 6 месеци и ували цуцла. А од цуцла никаков бенефит. Едвај ја научив само ноќе да и давам, и на крај околу годината конечно земав нафрлав се. Од цуцла знае потешко од доење да е одбивањето, а лоши се за заби и вилици.
Овие малце ја утнале, не е гестациски ова туку од зачнување. Бета хцг почнува да се лачи ко ќе се случи вгнездувањето во матка, а втора гестациска недела е фактички пред овулација. Според ова таман е резултатот.
Vakva pernica imam od Sam start ja naracav 9ti mesec sum i sum prezadovolna... Na site im ja preporacuvam. Normalno e da imas bolki ama so ovaa se namalena I mnogu komotno spiev I potoplo mi bese deka zima ne se zamaram za drugi pernici da stavam preku noze I tie paagaat a ova pernica okolu tebe e vo sekoj moment moze da ja stavis noke da ne stanuvas da baras. Toplo ja preporacuvam na site
Женски менструални болки 9+1 недела денес ама онакви не мн јаки ама не ни слаби нормално е ?? Може и настинав дека ме вртеше стомак со гола кичма спиев, ама некако паники ме фатија... До сеа веќе 2 недели скоро не ме заболело стомак.... Еве скоро 1 саат ги осеќам.. утре сум кај матичната прв пат на преглед ..
Истото и јас се нанервирав во понеделникот , бев докај матичната чисто да фрли едно око пред да патувам ја гледаме на ехо она легнала во меше хоризонтално ужива мува не ја лази , 30та недела сум , искрено се надевам дека ќе се намести како што треба зошто и јас сакам природно Пешачам по 7 до 10km на ден , сега ќе пливам некој ден на море па ќе видиме .
Се плашам магнезиум да земам зашто до сеа два пати бев у тоалет ( ме тераше) и ако се напијам да не останам на шоља Легнав малце да одморам се надевам ќе се смират, треба да се пакувам за одмор
Јас до 16недела само лежев од болки.. итоа болка болка магнезиум директ пиев ама не ми помагаше. Откако сменав на Калциум магнезиум цитрат на солгар спасот го најдов
Да ? Баш ќе ги земам тие.. Јас пиев на нау магнезиум цитрат, ама сеа последниве 2 недели некој магнезиум со вит Е .... По едно апче пиеше??
Mamicki kakvi cucli mi preporacuvate za bebusi? Mislam na onie maline ne onie za mleko da pijat oti ne znam kako se vikat uste ne sum familjarna so mnogu zborovi novo mi e sve
Hahaha maz mi sirotiot od septemvri nema seks so mene posledno bese kiga go napraivme bebeto, Ama nie ne ni smeevme bidejki imav rizicna bremenost I eve Sega cekame prv pregled i odobrenie od genikologot dali smeeme bidejki sum prirodno porodena I vikaat do 6-8 nedeli nesmee
Цуцли лажливки Јас би ти препорачала да земеш од тие што се цели силикон, Авент медицинската, dr. Brown's ,или Чико исто имаат таква. Другите ме нервираат бидејќи го оцртуваат бебето околу устата. За изглед не се многу лични.
Jas kupiv na nuk ne ja saka, I plus kupiv na Philips Advent tie gi saka poim neam zasto taka ima nekoja razlika vo cuclite Ama ne sum primetila