Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.595
    Допаѓања:
    76.825
    Mamicki jas bev deneska do Cair za ctg i sekako bez upat i bez zakazano nikoj ne te gleda tami, me iznasetaa od salter na salter i me pratija nekoj doktor tamu da me pregleda, otidov do sobata kaj sto pregleduva toj na carski samo sto otisol... Si se iznervirav i si otidov kaj maticnata da mi zakaze i mi zakaza za na 18ti. Inace ctg mi napravija, no pregled ni eden doktor ne mi napravi, tie pa tamu site me gledaat cudno bidejki nemam bas golem stomak kako za 9ti... Lezime so edna zaedno vo soba na ctg i ja prasuvam do kade si ti i mi vika aaaaa jas na kraj sum i mi go gleda mojot stomak... i vikam koga ti e termin vika 25ti, a jas takva vo sebe si vikam e dobro de mene 2ri mi e... Zar tolku ne izgledam na 9ti mesec :D

На Sky-butterfly и espana им се допаѓа ова.
  2. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Spored mene pocekaj ke ima kon krajot na mesecot Bebe saem baska veruvam so saemski popusti.Taman na edno mesto ke izvidis poveke,spored mene podobra varijanta otkolku da setas od prodavnica vo prodavnica. A na FB ima milion prodavnici ama taka salata u glava ke ti se napravi :D drugo e vo zivo da gi vidis. Ja taka se zeznav I nikako da se odlucam koja pa taka so polni 6 meseci uste koristime pozajmena :D na Bebe saem kraj,na sinko mu vetiv kupuvam :)

На Sky-butterfly му/ѝ се допаѓа ова.
  3. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Аааа, еве ја @mariz, јас помислив на бокс е :) Читам и се чудам, значи нема промена во однос доктор-пациент во Чаир, ама тоа е...како помина на цтг, имаш контракции? Ајде уште малку, ептен си блиску до целта , до 23ти,ќе има кај тебе новост :) моја претпоставка :) а @PUPICA, кажи ми за Саемов за бебиња, знаеш која дата или не?Ме стави на мисла, дали да чекам, јас така и така не сум купила ништо, па да знам дали да чекам за Саем или следната недела да одам по продавници.(секоја недела, викам рано е, ајде наредната ) ;)

4. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.595
    Допаѓања:
    76.825
    @espana nemase kontrakcii voopsto. Duri toa devojcinjata sto me stavija na ctg se na praksa valjda, zatoa sto si se setkaat so knigi niz soba, ucat :D Me ostavija na ctg i jas se vrtam gledam na aparatceto nit me meri nit nisto, tri crtki samo... Ja viknav taa vikam devojce ova ne me meri... Aaaaa da vika, se nasmea i od novo me namesti. Sega si zakazav za pokasno, za na 18ti.. valjda ke me tintraat povekje togas :D

На espana му/ѝ се допаѓа ова.
  5. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    @espana krajov na mesecov ama za ziva glava ne mi teknuva tocno koga :sweat: a skoro bese edna feminka ja pisa tocnata data,ili da gi prelistame postovive ili kaj i da e ke ima sigurno najavi,reklami ...i jas go cekam,tuka sme,ke razbereme :)

6. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.595
    Допаѓања:
    76.825
    24-29.03.2015 e datumot za saemot :D so opcija search vo ovaa tema odma se naogja, pisuvas saem i ti gi naogja komentarite so saem samo :D

На Sky-butterfly и espana им се допаѓа ова.
  7. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Ама јас мислев Саем за мебел ќе има тој период, а не за бебиња.....

8. *цветче*

*цветче* Популарен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2015
    Пораки:
    322
    Допаѓања:
    1.254
    Девојчиња, на сајтот на скопски саем пишува дека од 24-29 март е саемот на мебел, и не пишува ништо за бебе саем. Сигурно дека ќе биде покриен делот со бебешки мебел, но останатото верувам дека нема да го најдеме таму. :) http://www.eragrupa.mk/events.aspx?id=475&menu=1

9. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Па токму затоа се збунив, знам дека ќе има Саем за мебел, ама не за бебе....здравје ,тогаш, ќе мора шеткање по продавници.Јас планирам да видам во Сити мол, таа во Ѓорче и толку.Имате да ми препорачате друга?Мн.неможам и несмеам да шетам, затоа вака ако знам, директно да одам.А за алиштиња од Стружанка и најверојатно и тоа во Сити мол ќе најдам некои продавнички,така?Не сум била во тој дел за деца ниту еднаш.ааааа и задолжително ќе одам на Рекорд во таа продавницашто има облека за бебиња со јунаци од Дизниленд :)

10. Bufi

Bufi Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    648
    Mesinja, kako ste? eve konecno najdov malku vreme da vi pisam, da ve pozdravime, seuste sme mnogu mnogu zafateni, sami sme bez pomos i zatoa nemame vreme za nisto, grcevite i ponataka se prisutni, ama ke izdrzime! Neznaev deka ovolku moze da se smeni zivotot, no se raduvam sto imam nesto za koe vredi da se zivee, i nesto koe dade smisla vo nasiot zivot! Nema pogolema radost , samo koga ke ja poglednam mi se polnat ocite so solzi, od sreka, ....toa e ogromna ljubov:) se nadevam deka site ste dobri, i deka kaj site vas dobro napreduva bremenosta. Nie napravivme tri nedeli i dobro napreduvame:) ve pozdravuvame i :hug::hug::hug: site:inlove:

На kukla21, Mekuska, elena.mak и 12 други им се допаѓа ова.
  11. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Баш ми е мило што сте добри и многу среќни, така да си бидете цел живот....убаво што пиша, веќе недостасуваш на форумов...поздрав до вас, бацки за бебушот...уживкајте , па од време на време пиши ни пак...а и дај боже кај сите нас да е се во ред, па ќе бараме сигурно некои совети од тебе поискусна мамице :)

На Ivanushkaa и Bufi им се допаѓа ова.
  12. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    @espana @mariz mislam deka i godinava rekoa ke bide vo SRC"Boris Trajkovski",kako i nekolkupati dosega...kako i da e,se nadevam deka do vecer ke imam komplena info preku edni lugje sto rabotat vo taa oblast,pa ke vi pisam

На Sky-butterfly, mariz и espana им се допаѓа ова.
  13. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Благодарам срцка, чекаме известување, ако има Саем за бебиња би било супер, се на едно место, да немора многу шетање.

На PUPICA му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Bufi

Bufi Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    648
    I vie mnogu mi nedostasuvate, cuvajte se i bidete dobro, odoarajte dodeka ste bremeni, posle ke zaboravite na spienje:) I sekako sovet od mene sekogas mozete da dobiete, nie fakame ritam, taka da uste malku ke bideme organizirani i ke imame vreme za tuka:) pozdrav:inlove::l::hug:

На menelele, espana и Kiflicka05 им се допаѓа ова.
  15. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Moj sovet...ako si vo moznost obleka(od bodinja do ja sto vikam za doterovka) kupi si od H@M,nema da zazalis,neviden kvalitet i modeli a mnogu pristojni ceni,I posle 2-3 meseca,se ni e kako novo...i bodinja od Tritex,extra kvalitet,Jumbo generalno razocaruvaki,edno nosenje razvleceni pred se okolu vrat,jas mozam da si ja protnam glavata :D so junacite na Disney spomna,toa podrazbiram brendot Disney,spored mene nikako.I jas se zaletav,zemav dve spikozni vo Extreme intimo,dve perenja I rastrgnati celi a za istite pari 4-6 ke zemev od H@M.Imas edna vo Biser gore na Kat,zemav tri kompletcinja(gorno i dolno)pizamki sto se vika za sutkanje,mkd nekojsi brend demek sien za stranstvo,za samo 250 den,prva liga ispadnaa...nakuso moe iskustvo za obleka. I pristalica sum poarno 4 saglam ako treba I poskapi otkolku 10 a razvleceni osobeno vo vratot kaj sto treba sekogas da e pribran.

16. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.595
    Допаѓања:
    76.825
    Zlatca ubavi, koga pominaa 3 nedeli... a jas mislam vremevo vo mesto stoi... zatoa sto gotovo i kaj mene se denovi vo prasanje, nemozam da docekam ne mi pominuva vremeto mislam :D Vaka koga citam srekjni radosni majki so bebinja vo race, dusata mi se ispolnuva... vcera i sonuvav duri bebence kako si drzam vo race, kako sto pominuva sekoj den se povozbudena sum :D Backi do tebe i bebuska <3

На Bufi, danichap и espana им се допаѓа ова.
  17. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    Жени, јас бев на контрола денеска, јас 36+4, а бебе 2 недели помало. Ме извади од памет докторката.... Бебе здраво, право, наместено за природно раѓање, постелка супер, плодова вода доволно и чиста, али бебе малецко. 2500грама. Ме прати на д-димери и хемостаза. Се изнаплакав да ви кажам. Досега се во ред, супер супер и сега вака. Не е фер.

На menelele му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Moira

Moira Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.937
    Допаѓања:
    7.686
    Мајче, и пак ќе се повторам: МЕРКИТЕ ОД КОМПЈУТЕР НЕ СЕ РЕПЕР за големината на бебето! Не се нервирај, не се стресирај заради докторката, оди направи ги испитувањата и опушти се. Ниту еден компјутер не може прецизно да каже колкаво е бебето внатре во стомакот! Битно е цело време пропорционално да се развива, мало/големо не е важно, тука играат улога многу фактори.
    А и 2500 измерено во 36та недела баш и не е мало за паники, има бебиња во 41ва толку се раѓаат.
    Искрено, мојот доктор на ГАК, еден од најдобрите за ризични бремености, ниту еднаш не ми кажа колку е тешко бебето. Не било важно, ако соодветно се развива, сфаќаш?
    Ајде сега опушти се и гали си го мешкото, се' ќе биде во ред :l:

На kukla21, makedonkamak, danichap и 8 други им се допаѓа ова.
  19. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    8.526
    Eleni,

па незнам каде одиш на лекар ама јас кога бев во 33 недела ми пишува 2400гр ма + - 350 гр. Значи убаво вика Моира.Исто и ми рекоа дека во 9 -ти дека е голем беушот неможат да земат точни мерки па има отстапувања од + - 500гр. и зар не си читала тука на форумов викаат малооо бебе кога ќе се породи 3.500кг и обратно.
    Ајде уживај таму провери се па и да е помало ќе расте сто му е работа немој за џабе нервози да си праиш.
    Само да е жив и здрав бебуш:)
    И братучетка ми се родила 2700 гр. па сега е две глави поголема од мене:D

На PUPICA му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Ivanushkaa

Ivanushkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2014
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    357
    Nemoj da se sekiras i nerviras, bidejki nekoi bebinja vo 36 nedela se 2.500 znam mnogu sto se rodile so taa tezina i toa duri vo 37+ nedela...i toa zdravi i pravi, eve na primer od moja prva bratucedka........taka da nemaj gajle nekoi se ragjaat pomali , a nekoi pogolemi....ti sekako ispitaj si toa i jas bev da ispitam i nemase nisto fala bogu, a ako se pokaceni ke dadat terapija.....a toa ke si raste uste stom ti rekla deka postelkata e vo red.... pozz i ne se stresuvaj nisto toa ne e strasno ;)

На bile84 и PUPICA им се допаѓа ова.