@Eli23 види ги Спојлер: Купачи Види го прикачениот фајл 776965 Види го прикачениот фајл 776966 Види го прикачениот фајл 776967 [/QUOTE] Ја мислам најбоље како Ријана со засукани партали и исто ко у купаќ. Ова дур се исуши бебето реума ќе го фати.
Па ваш затоа пишав дека ја лично не сум за волку материјал. Носам купаќ на вржување од страна од претходно што го имам само го попуштам. И горе исто полабаво врзување. Малку сум пооткриена ама ај сега па све да покријам ако сум трудна.
Ја мислам најбоље како Ријана со засукани партали и исто ко у купаќ. Ова дур се исуши бебето реума ќе го фати. [/QUOTE] Аман пазете да не измрзнете на 30 плус степени. Лето е луѓе, каква реума
Јас не би со гол стомак. Шо знам, не сакам. Затоа и едноделен барам. Ама секако 50 евра за 1 месец нема да дадам.
Пред две години кога се пораѓав со ќерка ми требаше да ме пораѓа Илиевски,ми беше и врска и договорот беше и да треба да си оди ќе остане ќе ме породи па ќе си оди ама си отиде,јас цела во паника кој ќе ме пораѓа се утепав од плачење,се погоди доктор Неџипи да е на смена и можам да кажам дека супер поминав,да не беше тој може и компликации ќе имав или ќе завршев на царски,фала му за се така да не се секирај сигурно нема да останеш без доктор секогаш има двајца на смена,со лесно до крај Пс. и доктор Кировски е супер,малку е по строг ама е сосема коректен и внимателен.
Vo chair mislam deka poveketo doktori se top, osven ilievski tuka se mladen, nedzipi.... Za da te porodi doktor vo Chair konkretno toj sto sakas mislam deka treba da imas zakazano carski so nego, a dokolku e prirodno poroduvanje kako sto ti kazal Ilievski taka e, ako se pogodi on da, ako ne ke te porodi bilo koj. No koj i da e, samo so lesno da ti e majka
Едноделен само ако не се бањаш бидејќи мокро на стомакот не е добро по практично е дводелен и бебуш сака сонце
Ќе се бањам, затоа купувам. Аман жешко е, ја да има како мокра ќе шетам. И како сонцето ќе стигне до бебето? Имаш матка, 3 слоја, знам оти три пати ме сечеа. Какво сонце ќе види бебето внатре, не знам
Бебето не осеќа ни ладно, ни топло внатре, иста е температурата на плодовата вода константно. А реално сонцето е поштетно од мокро да е на стомак.
Прашај ја свеки моја за одговор хајаха Прееска ми кажува како видела некоја трудна со хеланки и гол стомак. Викам иии? Па како ии, во хеланки и сонце да го пече бебето. Викам како го пече?Не шета таа штотуко родено бебе, туку бремена жена и е топло и се шета како сака. И сфати дека тресна глупост па смени тема.
Некогаш сама се чудам од муабетите кај нас. Реално ни бебето во стомак ќе настине, ниту ќе се пече од сонцето. Туку, сите веќе ме прашуваат што да ми купат за бебето. Решив список да си направам, ама стварно заборавив што ми треба, освен количка и креветче. Се спремавте ли веќе?
Абе како бев во телефон нешто загледана и она треска глупост, дигам глава и ја гледам без да трепнам , оти сум во бунило од глупоста. Јас небремена па ми иде од кожа да искочам, а не пак трудни со хормони и се по ред. Да не ти редам какви се глупости треска, ама фала богу јазик лопата имам, па уште сега ја сечам во старт да си знае за кога ке ми дојде времето да сум бремена.
Околу промајата и реумата за бебето све е тоа шала, баш заради стринитетки од кај нас. А за купаќот битно ми е да ми се суши брзо и сега и нетрудна за да не ми се моча од мокрото сега плус и од бебето, а кога нема материјал многу е најсуво и најпрактично барем за мене. Плус не можам да трпам тесни работи на топло и тоа е тоа. Ќе шетам ко Ријана Како и да е индивидуално е се.
Можеш да се пресоблечеш во други купачи или нешто покомотно на пример. Јас никогаш не седам со водени купачи. Секогаш се пресоблакам одма после пливање, и нетрудна, а па трудна се ми сметаше и сакав само во нешто широко и комотно да сум. Имам еден куп фустани за на плажа од таа причина.
Да ве прашам некоја дали има порачано ранец од М&М страната на фб? Некоја знам пишуваше па да сподели како е задоволна? @pamelche мислам ти дека беше ако не сум грешка.