Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. mb2408

mb2408 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2018
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    835
    Јас имам нарачано,презадоволна сум,две години веќе го користам го трупам со еден куп работи внатре и не е мрднат да речеш да се скине или слично. :)

На Erika.greeneyes му/ѝ се допаѓа ова.
  2. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.284
    Допаѓања:
    111.707
    Значи знаев дека е машко и крај! Само на стринкава календарот не и се погоди, она рече дека март и април напраени бебиња биле женски а ете господинот твој Дани ја поби. Ајде сега и моето претчувство да ми се оствари па Јаника на мајка да бидне мома, иначе Супер Марио ќе треба да си го викаме бато :rofl: Море среќа на Супер Марио остана, едно време прашуваше дали може Соник да се вика, ја па му викам ај ако не Пинк пантер, па шо.

Туку ја кај мајка, се натепав малини за цел живот, не знам колку изедов и сега ми е лошо. Ама тазе берени, куп ги има, печени на сонце, мераци. Баба за внуци ги чувала, внуци ни да мириснат. Колку ми фали креветот нејзин, постелата нејзина со тој специфичен мирис на дома, кифлички тазе, хаосот на мајка својствен, комшилук муабети нон стоп, мераци! Утре ќе правиме колачи, ќе правиме торта некоја овошна за задушницава, ќе чекаме комшики пак цел ден и ќе уживаме. Не знам зошто досега не сум зела дете сама да дојдам со него, па ова раат било, што ќе ми е маж, вака сами да можеш муабети со мајче до задутре да правиш, арно ми викала свекрва ми, така маж мора да го занимавам цело време пошто е малку терсене, а вака лепотица слободица. Следно лето со двајцата ќе дојдам, само да биде се добро.

На senjorita-v, Bebulleee, Rtulka и 8 други им се допаѓа ова.
  3. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Фала ви жени на предлозите.
    Ама доста соленки се.
    Јас исто не седам во мокри купаќи бидејќи за пола час фаќам цистит.

Можеби сепак најлогично ми е да одам во дводелни и наметни постојано на мене. Па нека ѕирка малку меше.
    Ќе видиме.

На *Milicka*, JuLleE и mal.ecka им се допаѓа ова.
  4. GoldenFrida

GoldenFrida Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2021
    Пораки:
    1.034
    Допаѓања:
    1.551
    Ова е совет од лекар, ама осеќа светлина и реагира. Сепак кој како сака :)

На fana, *Milicka* и Bibi_23 им се допаѓа ова.
  5. GoldenFrida

GoldenFrida Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2021
    Пораки:
    1.034
    Допаѓања:
    1.551
    Еве слободно може да прочитате литература која објаснува за доректно изложување на сонце на стомакот и реагирањето на бебето на светлина. Но сепак личен избор е, совет од гинеколог ми беше дека е подобро да е дводелен од сите причини, особено поради можноста за циститис од ладно и неисушен бикини :)

На simplegirll, *Milicka* и JuLleE им се допаѓа ова.
  6. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.284
    Допаѓања:
    111.707
    Забораив, да се живи и здрави новите бебиња!

Купаќи какви и да се, мора да имам бар 2 пара за мењање, јер хроничен цистит. Годинава сеуште е неизвесен одморот, ама што год да е после бањање ќе облакам фустан сигурно, па пред пак да се бањаме купаќи. Имам од доделените со висок струк кои ми беа широки ама сега со меше ќе ми се таман и имам целосни кои ми се кнап и едни точни, мислам дека нема да купувам нови. Дека осеќаат осеќаат, ама дека ќе ги испече сонце нема да ги испече и нема да фатат реума. Во секој случај што и да одлучите, трудни сте/сме, нема замерка на тоа какви купаќи носиме, па таман биче минијатурни. Кој како се осеќа.

На Rtulka, mal.ecka, hello-kitty.90 и 2 други им се допаѓа ова.
  7. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    Светлина осеќаат, ама од друга страна трудници не е препорачливо да се сончаат на јако сонце. Секако мора под сенка. А ако нема проблем со цистит некоја жена и едноделен да носи воден нема гајле, секако се суши за брзо. Тие што се со хроничен цистит и дводелен одма мора да менуваат, така да исто се фаќа каков ќе носат.

На Kate Rina 93, Rtulka и JuLleE им се допаѓа ова.
  8. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.518
    Допаѓања:
    260.738
    Ако си склона кон циститис, и да не си бремена мора да менуваш купачи.
    Јас на пример не менувам, се сушат на мене.
    Секој како си одлучи така. Всушност не е за бебето туку за мајката е. И седење на сонце и мокри купачи, се е за нас. Бебе си е заштитено.

На Rtulka, GoldenFrida и Bibi_23 им се допаѓа ова.
  9. Doktor F

Doktor F Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2017
    Пораки:
    2.527
    Допаѓања:
    8.134
    Честитки, живи и здрави да сте :):inlove:

10. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.597
    Допаѓања:
    8.617
    Девојки само кај мене вака се случува?
    Не секогаш ама повеќе пати ми се случило еве и сега баш во моментов движењето и вртењето на бебето ме боли како со нож да ме пресечува додека не се намести.
    Зошто е тоа така? Ми потфаќа нешто или?

11. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.802
    Па ме замисливте, јас воопшто не размислував што и како на плажа. Само докторката ја прашав некоја препорака да не има, ми рече да се бањам колку можам повеќе. И нетрудна секако бегам од јако сонце, обично се бањам до кај 12 и после 16h, купачите секогаш се сушат на мене ама годинава прв пат ќе носам и едноделни и веројатно ќе ги соблечам после бањање зашто нема да можам да се трпам толку мокра.
    Инаку, јас мислам дека треба сосем нормално да се однесуваме исто како и претходно.

На Rtulka, Srcka28 и pikachu2 им се допаѓа ова.
  12. Doktor F

Doktor F Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2017
    Пораки:
    2.527
    Допаѓања:
    8.134
    Исто добар доктор е и Шурлани.

На Nela_21 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.802
    И јас ова ќе прашував, исто и кај мене. Почесто осеќам такви остри движења отколку оние нежните. Особено кога заборавам и ќе се наведнам или ќе се истегнам, многу непријатно. Многу различно бебе ми е ова од првото :D

На Kate Rina 93 и Erika.greeneyes им се допаѓа ова.
  14. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.397
    Бебето не осеќа ни топло ни ладно, и никој доктор досега не сум слушнала да каже поинаку, зарем толку сензитивно е без никаква заштита.
    Телото има совршена температура од 36 со 5 докај 37 - 37 со два/три и не се менува таа температура ниту во зима ниту во лето.
    На ладно се тресеме за да се стоплиме и се намалува срцев ритам, на топло се потиме, во секој случај таа температура се одржува строго во граница.
    Купаќи не се носат водени кај жени склони на цистит, ама тоа нема врска со бременоста, а опасноста од сонце е изгореници и дехидрираност, исто нешто што нема врска со бременоста и може да му се случи на секој кој не пази.
    Ниту реума ќе добие бебето, ниту ќе се стопли плодовата вода, бременоста не е болест.

На Kate Rina 93, Rtulka, mal.ecka и 7 други им се допаѓа ова.
  15. Bebetoo

Bebetoo Популарен член

Се зачлени на:
    7 мај 2020
    Пораки:
    1.380
    Допаѓања:
    3.175
    Добра вечер мешковци.
    Јас па рака ви пуштам трудни на одмор, не само што умирам од жешко дури и сега кога врни, немам сила ни во парк да излезам не пак на плажа:lol: Така денес наидов на топ понуда Last minute беше и баш си помислив како би легнала на лежалка пред море…. абе само звукот на брановите да го слушам и ми текна дека ќе треба сопругот да викне и појачување да ме станат од лежалката а богами и од вода:lol:
    Сето тоа да го соберам и да додадам дека официјално и гаќите не ме собираат а не пак нешто друго. 31+4 сум и до сега сум цели 13кг поправена. Имам силна доверба дека кога ќе се породам ќе можам старите алишта да ги облечам и доколку би купила нешто сега нема да ми чини и така немам желба да купам ништо за мене (као не ми се исплаќа за малку да купувам):(

Пред некое време се жалев дека имам голем стомак, бев на преглед и си потврдив дека бебчо е поголем со неколку денови… епа ете растиме а мене не ми се верува до каде стигнав и дека за скоро ќе го земам во раце:lol: Од моиве паники дека ќе се породам пред време докторката ми понуди да ставиме од инекциите за зреење но само доколку имам болки и еве се мислам два дена дали да ја ставам и така си најдувам болки што не сум ги ни имала.
    Ве поздравувам сите:inlove:

На Rtulka, Alexandrite, V.N. и 2 други им се допаѓа ова.
  16. pikachu2

pikachu2 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2015
    Пораки:
    566
    Допаѓања:
    1.299
    Фала ти ❤️
    Купачи земав од New Yorker, нема смисла да се закачам и со нив тука, важно завршија работа, убавки и црнки ☺️

Последна измена: 9 јуни 2022
    На Bibi_23, Eli23 и Jana06 им се допаѓа ова.
  17. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.597
    Допаѓања:
    8.617
    Мене не тогаш. Туку општо од време на време само потскокнувам на такви движења кои се секундарни. Ама некогаш траат подолго додека се намести и баш каде што го осеќам дека е бебето тука фаќам и тука е болката како да ме пресечува нож. Баш пред малку така ми беше.

18. stsmua05

stsmua05 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    2.396
    Допаѓања:
    14.351
    Мами опушти се у дводелни лади меше и уживај , бременост е нешто посебно и треба максимално да се ужива у неа и лади си и газе, тебе да ти биде убаво :lol::l:

На Rtulka, mal.ecka, Eli23 и 5 други им се допаѓа ова.
  19. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.518
    Допаѓања:
    260.738
    Од муабетот мислам цистит добив.
    Леле вечерва подобро на шолјата да ја преседам, значи не можам до кревет да дојдам и пак ми се моча.
    Дали бебето е на меурот, не знам, ама ако има лек кажувајте. Ќе полудам жими се.

На mal.ecka и Yowannty им се допаѓа ова.
  20. Srcka28

Srcka28 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    1.310
    Допаѓања:
    2.801
    Мене ми вршат работа ланските купаќи ме собраа , па не ни гледав други ич не ми се даваа пари за тоа (facepalm)

На Jana06 му/ѝ се допаѓа ова.