Ич да не се замараш за меше што зирка , јас едвај дочекав да се видам со меше и верувај ич не ми е гајле Башка моментално сум на одмор има најмалку 10 трудници во поодмината бременост и сите се во дводелни купаки никој не се замара , како се чуствуваш ти најудобно така . уживај и одмори се
Јас имам таков ранец, го користам година и пол. Секојдневно го полнам со пелени, термос, шишиња, облека, играчки... нема мрднато како нов е.
Девојки од синоќе имам ужасна главоболка, се напив магнезиум и б6, но ништо не помогна, што друго може да се напијам? Инаку сум 8+ недели.
Јас сум пораснала во газот Ме собираат ама не ми се комотни, ме стегаат на стомакот. А и градите машала
Кока кола и лимон. Мене не ми се веруваше дека помага. Легни на темно и тивко и пробај да заспиеш. Благодарение на кока колата до сега не сум имала потреба апче да земам. Можеш и zero да земеш, да не пиеш многу шеќери. Ти треба кофеинот уствари.
Јас два дена имав страшни главоболки, како никогаш во животот. Ми помина дури кога испив парацетамол, магнезиум и дијазепам наеднаш. Таква главоболка во животот немав доживеано, страшно нешто
Туку ги гледав фотографиите, какви сте биле како трудници. Што јадете бе мешиња, краставици и вода? Јас вагана ќе ја фрлам низ прозор уште малце, секое качување по едно кило плус сум. Кога ќе дојде време за пораѓај може и со кран да ме транспортираат до болница. Блазе си ви. Вчера, ај да не биде сладолед ќе земам црно чоколадо. Нели здраво било. Дека не го изедов цело, уште лом се направив, по раце по лице, се гледам во огледало и си правам сама на себе ццццц. Барем да можев да пешачам како што треба, а не после остатоците од карлицата да си ги собирам по дома. И така. Добро утро нека е
Мене многу ми помага кафе, пробај.. До 12 недела гинекологот ми кажа ништо од терапија освен нели ако не е нож до коска.
Може ли од дексазон инекции да се успорат движењта на бебето? Матичната ми даде 3 дена дексазон и линкоцин инекции зашто многу кашлам ама бебето некако ми е мирно денес, само вчера примив а треба и денес и утре. Ги има ли некој примано?
Мислам дека е можно по некоја логика, зошто е исто кортикостероид како инекциите за зреење, а од нив успоруваат бебињата.
Koga za prv pat vi se javi gadenje/povrajkanje, jas nemam nisto od toa samo povremeno dijarea, dali e normalno da ja ima i dali mora da go ima gadenjeto kako simptom? Sega ova mi se umota vo glava zosto site devojki bliski sto im kazav odma me prasaa za toa "dali imas gadenje".
35+ сум и досега како што се сеќавам сум немала гадење ни повраќање. Така да кај секоја е различно и не мора да значи дека сите ќе имаат гадење.
Биди си среќна ако не ти се појават. Јас имам од 6та недела, еве ден уште не сум промашила, ама тешко е многу. Енергија нула, од се ми се гади, цел ден ми се гади. Со килажа ојдена во минус, не можеш да јадеш ко човек и така . Затоа уживај и не чекај да дојдат мачнините, зошто најдобро е да ги немаш воопшто.
Zdravo sakam da prasam za iskustvo od poraganje so provokacii bidejki e mozno da bide taka vo mojot slucaj kolku dolgo moze da trae?
Здраво мешиња Синоќа ме фатија јаки болки во стомаков поточно десно одма до папокот и само на тоа место. Секое движење на телово ме сечеше како нож болката, се виткав од болки. Маж ми ајде во болница јас инает не. Се напив магнезиум и легнав, ама болката уште ја осеќав се разбудив сабајле во 7 и уште имав болка. До сега во бременост немав страв прв пат синоќа осетив страв дали е добро бебето. Бев кај матичниот и ми кажа дека бебето е баш тука застанато со нозете поточно колената и од тоа ми се болките. А пошто сум слаба ми рече биди спремна за вакви болки како што расте бебето. Слатки болки. Му викам ахаа баш слатки болки затоа се виткав вчера. Ама битно со бебето е се во најдобар ред
Јас да сум на твое место ке бев многу среќна Апсолутно може да немаш гадење и мачнини, така да уживај си. Јас црева истурав до 15-16 недела.
Исто и јас , а почнав да повраќам уште пред да отидам на прв преглед , на прегкед отидов со кеса во ташна на моменти мислев дека недај боже имам некој рак на желудник , не можев да поверувам дека е можно такво повраќање , среќа помина
Женски дали ако јас не сум била во директен контакт, може некој да пренесе токсоплазма преку облеката, конкретно доколку галел мачка? Сопругот сосема неинформиран си бил на гости и сега кревам паники, да не некако пренесе дома влакна од мачката или што и да е тоа што е опасно за нас трудниците...