И на мене можеби така ќе биде или пак има сеуште време за да ми се појават, од утре влегувам во 9ти месец.
Преку ноќ излегуваат овие стрииве. Мене ми излегоа на стомакот ситни се надевам нема да се прошират. И на бутовите имам ама таму имам и од претходно .
Ајде бе, за едни стрии се нервирате.... Немојте да ви пуштам слика. Одкако се породив со првото, стомакот ми се напраи со стрии од под градите до резот. Трапови. Најлоша состојба што може на гоогле да ја видите. Избледоа дел, дел се собраа, стомакот се намали, и погодете што, уште сум жива и здрава и носам бикини на плажа. Ген е тоа, што сакате мачкајте, ако е кожата нееластична, една ноќ е доволна лом да се напраите.
Баш преку ноќ Редовно го проверувам кога се мачкам на огледало , онојпат само што влегувам во 9ти, околу папокот и тоа баш се големки се познаваат, тие нема шанса да се тргнат Го мачкам отпочеток прво со алверде на ДМ потоа со Еуцерин маслото. А со првото не ми се појави ништо, тогаш мачкав хипп путер, незнам дало е до тоа но една другарка која неодамна се породи исто ми кажа дека со првото не испукала со 2то исто како мене , на крај, околу папок
Баш си во право. 23 недела сум, уште немам стрии, мачкам се и сешто кога ке ми текне, некогаш почесто, некогаш скроз заборавам... Ако стриите се цената за тоа што ме чека на крај, би избрала да имам стрии...
Mamicki da ve prasam jas sum 38+3 sinojka me bolese stomakot isto kako da ke dobiam na sekoi 2 casa a pri sekoja poseta na toalet koga ke videv imase malku bel iscedok vo vodata mozno e ragjanje vo najava
Да, почнат е процесот. Ама може и цела недела вака да те боли. Може и утре да се породиш, правила нема. Со лесно.
Bidejki mi e prvo ne sum zapoznaena a neli imalo nekoj cep sto trebalo da padne, bebusko vcera skoro ic ne mrdna a denes na 20min do toalet odam za 4/5 kapki
Жени јас пак кај вас. Да си прашам дали има тема за новороденчиња да се распрашам и таму. Без памет останав еве уште во болница, бебчето ми е со некоја инфекција и покачено црп. Не знам више кај да се обратам една недела скоро сме тука не му поминува..
Имаш во подфорум бебе, различни теми, ама слободно прашај си и овде ќе се најде некоја да одговори. Инфекции кај бебиња се нормална и очекувана работа кај надносени бебиња, не знам јас моето предвреме го родив, така и кажаа на јатрва ми.
Моето е 10 дена надносено, се е во ред со бебево надворешно ама црп си расте и при терапија. И жолтица ми фати и полудев веќе. Се надевам дека за скоро ќе си одиме дома здрави и прави
Девојки 35та недела сум и за прв пат пред недела дена ми отекоа баш стапалата и глуждовите..До сега немав проблем со тоа. Притисокот ми е ок 125 со 80.. Како да си помогнам?