Околу 4 дена, меѓутоа секое бебче различно реагира на терапија. Пријателка беше 2 недели во болница со бебе, сега жив, здрав трча. Не се грижи.
Јас да споделам, бебчето на мој колега беше исто со инфекција некоја кога се роди и недела и нешто скоро две беше во болница со терапија ама сега е супер, не се секирај ќе биде се како што треба
Моите се ситни неколку црвени како точки речиси незабележителни баш на маж ми му викав види ми ги стриите. Тој вика јас ништо не гледам. Ама до крај може и да ми се прошират
Не се секирај душо, прашај на глава качи им се ако треба, да ти објаснат што како е. Имаш право да ти објаснат. Има иначе тема мајчински муабети.
Маж ти не гледа зошто он ќе биде крив ако види нешто Паметни се они ај ти. И мојов е ко од марс паднат
Јас паѓам во страшна депресија. Од 24 сати на ден 10 плачам без и со причина. Бебче е ок 26+ сум сакам да дојде септември да си го гушкам. Незнам дали е поради хормони, ама ми фали се. Семејство, пријатели, сарма од блитва, пастармајлија...
Исто и јас 26+ сум, станав ептен плачка, плачам за сѐ и сешто. Денес внука ми (6год.) дојде јас леам солзи ко ја гушнав, а не знам како да и објаснам зошто плачам.
Добар ден мешиња Терам 32 недела. Некој со термин околу 7ми август? Може заедно ќе се погодиме да раѓаме Вчера баш ми текна дека уште последните испитувања ми останаа и се ближи пораѓајот. Нема веќе прегледи, еха и слично. Не верував дека некогаш ќе го речам ова ама ќе ми недостига бременоста Сега кога ќе погледнам назад. Иако првиот триместар ми беше многу лошо. Нон стоп гадење 24часа, повраќање чат пат а за мигрената да не зборувам. Во кревет ги поминав тие месеци, ужасно ми беше. Немав ни сила ни енергија. Не знам како ќе биде во 9ти месец. Ама моментално функционирам супер. Одлично се чувствувам. Имам кондиција пешачам исто темпо како да не сум бремена. Сепак убав период е од животот првите движења на бебето, икањето, па возбудата кога бираме алишта за бебето, нови и интересни чувства. Па се разубавуваме ни годи бременоста, па секој нешто ни понудува, не разнежнуваат де Неделиве брзо ми летнаа како вчера да правев тест. И така сето ова уште малку ќе заврши и ќе дојде време за пораѓај. До сега го потиснував стравот во себе со тоа што се тешев дека има време. Ама сега како се ближи пораѓајот кај мене расте стравот и паники ме фаќаат. Не знам како да го надминам стравот искрено. Голем плашливец сум. Ама како и да е ќе дојде и ќе пројде и тој ден. Па после се надевам ќе продолжиме да се дружиме истава екипа и во мајчински муабети.
Јас сум 10 август, ама планорам царски договорен на Гак околу 5ти Август. П.С. Ако се сретнеме, ќе ти ги покажам стриите.
На контрола кај докторот што ќе ме пораѓа бев на 09.06. Бебе одлично. Ко шо знаете поради касна овулација бебето на старт помалечко беше па ме водеа со 10 дена поназад од циклус. Термин така ми доаѓаше на 20 ти август значи по моја пресметка кон 10ти август царски. Докторот ми вели ааааа не бебето одлично напредва сега си ги стигна неделите од циклус така што бебе по циклус и раѓањето по циклус ќе си биде. Така термин ми е 10.08 и ми вели царскиот крај на јули почеток на август. Таква паника ме тресна на одмор сум душата ми е грч тоа некако ми изгледа многу брзо.
Devojki zdravo i od mene... Embriotransfer pravev na 9ti maj... Denes bev na pregled kade dok mi rece deka nema srceva reakcija seuste a ne gleda i deka e oformen embrionot... Konstatiravme bremenost preku krv.. sega me buni seto ova... Zakazavme pregled za edna nedela.. ste imale nekoj vakva situacija?
@Erika.greeneyes @Eli23 @fana И јас сум со вас тука некаде. Го убедувам докторот крај на јули да ме породи (со царски) ама изгледа не е тука па ме мафтосува почеток на август да биде Како и да е, да нагазиме прво 9 месец па може и бебушиве ќе си кажат кога сакаат. @Erika.greeneyes јас едвај чекам да стигнам до цтг, имам уште една контрола во 34 недела (за 2 недели) и после се радувам да дојде денот до цтг Нема страв од некаде мора да излезе што викаат. Јас со првото имав огромен страв од царски, инфузии, чуда на крај испадна царски затоа сега нескам да чујам за природно
Ако правилно расте Бета немој да се грижиш можеби потоцна си останала и со инв се рачунаат неделите како природно јас сум со инв кога бев на првата контрола после 14 дена од позитивниот тест немаше ниту срцева реакција ниту плод само сакус со жолто тело потоа следната контрола беше убаво оформено со срцева реакција
Tri puta proveriv beta i rastese normalno... 4 nedeli i 4 dena od denot na transfer... Ke pocekam do drugata nedela ama sum preplasena :/
Мене нема да ми фали бременоста. Не ми фалеше ни со синко. Имаше моменти , доста паника, сега дури се олабавив. Ме фаќа страв со царскиот , се наближува а едвај чекам да се породам. Денес неможам од кревет да станам. Кај сестра ми е апаратот за притисок , којзнае колку се снижил. Ќе се напијам кока кола да ме крене. Неможам да функционирам, сами сме со синко и на моменти го фаќам како ме буди, заспивам неосетно За жив срам , едвај му дадов да јаде, цел ден е во пижами и со цртани
И мене нема да ми фали, во каков грч ја терам и се со некои глупости, фала богу ситни и проаѓаат. Ајде те чекам со душа тебе прва да се олесниш и да споделиш најтазе искуство