Мене ми е прва бременост, моментално 38-ма недела, бебе е ситничка околу 2700, јас поправена +7 кг и тоа само во стомак и во широк фустан многу и не ме приметуваат дека сум трудна а не па во 9-ти. Едноставно се навикнав дека не изгледам според "стандардите".
Имам комшивка 7 ми месец бремена,само малку виснато меше има.Ако не кажеше немаше да знам дека е бремена.
Воопшто да не се грижиш, баш напротив биди среќна. Имам другарка пред скоро се породи, стомакот во 9ти месец и беше како да се прејадила, па роди бебе 3кг. Оф ти не знаеш како е тешко со огромен стомак наместо два - четири месеци И јас како тебе на преглед кога бев викам баш ме интересира како е со тежината што сум толку голема и вистина 5 дена понапреден испадна. Ама не верувам да е големината на стомаков од 5 дена понапред, не знам можеби е генетика битно ти биди си среќна со помало меше.
Мене на темава најгрдо ми е зошто кога ќе дознаат дека се две сите исто ми коментираат. Кај ги стави двете бе девојче, многу мала си за две, немаат место, којзнае колку се исповиткани па една ми вели. Сто пати сме кажале дека никој нема должност да коментира за ништо на никој, најмалку па стомакот дека бил мал, што сакаш да ме прашаш индиректно да не не се развиваат бебињата? Не знам еве. И обратно да е, да има стомак пак не чини, леле жено тек 5 си а замисли се 9 каква ќе бидеш. Ко крава ок?
Мамички и идни мамички едно прашање до тие што се боцкаат со клексан до кој месец се боцкавте во стомак мене сега веке ми е малку незгодно нз дали да сменам на друго место а и каде да продолжам во рака сама не можам
Порано бев опседната со мешето и цело време се гледав на огледало се си мислев мало ми е мешето. И сега не ми е којзнае колку големо мешето а 9ти месец сум. Бебето си е ок спрема тежината а и онака, така да веќе не се секирам дали ми е големо или мало мешето. Кај секој е различно, различно тело различна големина на мешето.
Јас сум 31ва недела и уште знам ако сум излезена некаде да се боцнам во стомак , по на страна накај спојлерите
Женски ми треба еден совет Сакаме да земеме креветче од енци менци , иде со гратис душек , е сега сакаме да земеме поквалитетно душече , да ми препорачате некое? Нели треба да биде потврдо душечето? Од каде земавте вие
ич да не ти е гајле секој има нешто што да каже за тоа како изгледаме и јас имам малку качено килажа и исто имам широки колкови, сите ние сме различни не грижи се мислам без осет се луѓето што коментираат изглед а камоли да коментираат изглед на трудна жена. Опушти се и уживај си може само да завидуваат се си е во ред ❤️
Ние земавме од енци менци и душече и креветче. Презадоволни сме. Еве вакво зедовме https://www.encimenci.com.mk/krevetche-vendy-fioka-062008-bela-bambino https://www.encimenci.com.mk/dushek-luks-climatic-zimska-letna-strana-60-h-120-sm-montex-300
До 20та недела се боцкав во стомак, потоа почнав во нога, стомакот многу ми е тврд и нема кај да штипнам. Не ми излегуваат ни модринки не ме ни болат како што ме болеа во стомак, ми се прават само како грутки на местото по неколку боцкања но битно се безболни.
Од нареден месец ќе треба да појдам на цтг во Чаир па да прашам дали некаде го има распоредот кој доктор кој ден во која амбуланта е? Дали матичната кога ќе ми закажува термин ќе може да види кој доктор е тој ден таму?
Кога зимав за синко ми рече продавачката да не се будалам да фрлам пари зошто бебињата немаат тежина реално за да осетат квалитет на душек. Сега да не е од пердуви па да пропаѓа или дрво тврд, нешто средно. Така да бебе на што и да ставиш првите 4-5-6 години буквално нема да осети многу голема разлика.
Maticnata moja ne mozese da vidi vo sistem, kako na primer shto izleguvaat na GAK. Tuku i kazuvas za kaj koj doktor i ti dava upat sto ti vazi nedela dena. Jas otkako si pobarav kaj odreden doktor, naznaci ona CTG i eho na upatot i potoa se javiv vo cair i prasav koga e doktorot na smena i vednash me izvestija..
Малце и да се посмееме, јас цел ден се смеам за сабајлево што се случи Кучето наше некогаш фаќа запек и не може да кака, плаче, вика кутрото. А кога спиеме си има во вц едно делче таму си оди си мочка и си кака не не буди за надвор. Сабајле ние спиеме и го фатило за какање и си заминало во вц. Јас дека бремена спијам на рати, па цела вечер нешто правам и чачкам и да не му сметам на мажот ми дека е на раб, тој спие во кујна. И кутрово куче денес највеќе маки си имаше изгледа со запекот и викаше силно, плачеше, да не можеш да препознаеш од кој се такви болни крици. И полека станувам јас, знам дека е тој, се мислам на кревет како да му помогнам и се отвараат врати испаничено, влегува мажот ми по гаќи, цел успан, испаничен, ми вели што е се пораѓаш, што да правам јас да се јавам некаде, брза помош да викаме, што да правам сега, а јас што да правам а? Хахахахха. Не сум јас смири се човече, буквално паничен напад доживеа, а пред тоа мене ми велеше кога ќе дојде време ако нема никој околу тебе смирено ќе ми се јавиш немој да паничиш и да се секираш, а тој ептен избега. Да беше навистина нешто ќе требаше него да го хоспитализираат. Како и да е смешно беше многу.
Мешиња На трансфузија ми пишале 3 недели по породување да примам клексане…. е сега тие како ќе ги рефундирам? Зошто тие неколку дена во болница од болницата ќе ми стават така? Барем во Ремедика беше така .
Па со извештајот од трансфузија. Ваљда. Јас бев после породување ба трансфузија и таму ми препишаа, а во Санте ми ставаа од болницата.