Да се пожалам.... Имам ужасни болки во коските на нозете горе и на рацете.....можно ли е да е од бремрноста? 15та недела ..ама толку болка луѓе ми иде раце да си пресечам...навечер се будам со плачење
Немој ефридол жити мене, не знам дали смееш, ама нема полоша хемија од него. Пред 2 год имав ужасна забоболка, бев на свадба и премногу ме болеше, па се напив едно по друго две кесички и имав некој напад, се онесвестив, па после на инфузии ми кажаа ефридол да избегнуваме, не сакам да го прочитам веќе не па да го пијам. Немој, земи нешто друго. Трауми имам од него.
Нееее , јас зимав на почетокот парацетамол , сега зимам кафетин со дозвола од доктор , по потреба кога ептен неможам да издржам
Јас имам на зглобовите на рацете, нарочито палците и пошто таква болка имав при корона мислев да не ми е последица. Насабајле мислам дека ќе ми се скршат ако се потпрам на нив при станување.
Јас имам болка во раката веќе 2 месеци со тоа што ми се менува некогаш погоре некогаш подоле ама воглавном од лактот до глуждот. Некогаш знсе и кај рамото или над лактот ама поретко. На 5 доктори бев сите дадоа различно мислење со заклучок на крај дека додека не те стават на ренген никој до сигурност неможе да каже, а тоа тек после пораѓај Најверојатно е самата бременост стиска некои нерви што си повлекуваат некои болки што се нелогични за нас можеби, ама ко ќе ми речат издржи тоа е тоа ми иде да ги задавам. Пробај со поголема доза на магнезиум, јас пијам 2х400 едно сабајле едно вечер
Не можам да го поднесам тоа "издржи" или па тоа "уживај у перидот"....таман е.... Само шо не сум спиена ко човек,не сум јадена ко човек и апче не сум напиена ко човек
Баш ќе те прашував дека сме тука негде со термини како си со стомакот, и мене ми рипна ко 5ти месец сум На ќерка ми ( 3ипол год) уште и немам кажано чекам прв скрининг да помине и секој ден ме прашува мама зашто мешето ти е големо Ќе правиш од пренаталните тестови? Некој искуство да каже што правел деновиве? Јас верифи правев со првото сега појма немам...
Заборавив да кажам за курсот има една на инстаграм твојадула си земав од кај неа курс за пораѓање ептен задоволна. За првото бев на патолошка и појма немав на бокс ме качија бабицата ми вика диши не знаев како да дишам со контракции ко утепана бев. Сега сакам да си се спремам.
Девојки искуство со покачени тромбоцити? Примам клексани, аспиринот ми го прекинаа заради крварење. Цело време лежам, не ми се многу покачени, 480 ми се, а границата 400, ми рече докторот дека ми е од тоа што не се движам. Во петок сум за д димери и хемеостаза. Има ли место за паника?