И јас прашував, Мапез ми кажаа ама не можам да го најдам. Иначе не знам зошто и што е причината, ама мене комарци не ме касаат, сеа да не се подречам, пошто мене многу ме касаат, еден да е партал ќе ме направи, сега не ме касаат. Тук там по некое и не ме чеша. Што е работава не знам, дали се хормони или што, ама топ ми дојде. Значи еден комарец да има во собата а тројца спиеме мене решето другите ќе бидат непипнати. Да остане така само да не се смени нешто летово, пошто пред месец дена бев на гости партал ме направија, а сега ништо. Мош па и нема толку комарци, шо знам.
И мене до сега оваа сезона ме нема каснато ама дека наредната недела ќе одиме на одмор па сакав да се обезбедам за секој случај.. Инаку и јас сум магнет за комарци ама се надевам нема да ме касаат оваа сезона
Како што ти кажала и @duffi, Mousticare. Јас оваа ќе биде трета година како ќе го користам за сите (и за нас и за мали, а безбеден пишува дека е за трудници и бебиња 6+ мислам беше).
Е тој го имаше. Пред некоја година цело лето го поминавме со синко со Мапез алка, 2 имав земено, една дома на креветчето, друга на количката и по потреба ја преместував на рачката од ташната ако не одевме со количка, не не пипна комарец. Може па хормониве им се лути многу, оти како касам ја во нервоза, си вика бегај да не ја закачаме оваа.
Што мислите за кадичка, каква да гледам и купам. Немој да ми се смеете, ама тие мрежите за одозгора потребни ли се и за што служат? И во случај количката без торба да ја купам, бидејќи не сите имаат, од каде да земам асална торба, а да не биде во вредност колку сите мои ташни?
Јас када обична имав дури од јас кога сум била бебе,мрежата од горе ја користев до 6 месеци додека да почне да седи, ако бараш таква мрежа ги има на Бит Пазар околу 200 денари се,а торба ти препорачувам од М&М shop на фб или инстаграм да си нарачаш 1200 се или 1300 ама многу место има внатре за еден куп работи,се закачува и на количка.
Јас вчера купив кадичка обична од 300 денари, а за мрежа се мислев дали да купам, мрежата се става врз кадичката и се легнува бебето врз неа.
Дали сите после 36-та недела задолжително одите на ЦТГ? Матичниот и во приватната каде планирам да се породам ми кажаа дека ЦТГ се правело исклучиво на ден на пораѓај, ако нормално нема некакви индикации. А јас често имам стврднувања на стомакот.
За првото одев на неколку дена кај матичниот во 9ти месец, прв пат слушам дека исклучиво се прави пред пораѓај. Во Плодност ми правеа само на ден на пораѓај да, ама знаеше докторката дека правам кај матичен.
Епа ова од Плодност ми кажаа така, а матичниот нема ЦТГ колку што сум упатена. Ако одам во Плодност и си побарам ЦТГ, ќе ми направат? Претходниот пат кога прашав морало да поминам на преглед бла бла, а докторот кај кого одам е моментално на одмор, а зошто би давала пари кај друг доктор за преглед, кога пред недела дена правев, на пример.
Таму само на ден на пораѓај прават. Не знам дали ќе ти направи друг доктор, прашај може ќе се согласат, ништо не ги кошта. И во болница прават, ама не знам каква е процедурата дека не се пораѓаш таму.
Јас заради стврднувањата во Ремедика си барав цтг, не ми ги наплатија. Од 32ра барав. Ама му пишував на докторот. А во Систина кај докторот кај што почнав не ми бара цтг. Минатата недела 36та само ехо, сега 37мс ехо и цтг и како што разбрав толку зошто сум со закажан царски. А во Ремедика пример не ми правеа ехо, само цтг на два дена ми закажуваа