Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.177
    Допаѓања:
    118.381
    Мене уште да ме згазат во бус фали :|

На mal.ecka, Rtulka, Eli23 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Bebetoo

Bebetoo Популарен член

Се зачлени на:
    7 мај 2020
    Пораки:
    1.337
    Допаѓања:
    3.080
    Баш сега ќе пишував, се случува и преку мене да поминуваат ама не знам кој начекал будала јас или тие, кога ќе почнам да викам сите бегаат позади :lol:

На Eli23 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. AugusTina!

AugusTina! Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2022
    Пораки:
    329
    Допаѓања:
    1.416
    Па демек само позитивните нешта ги тргнав на страна, а иначе имам негативни искуства со луѓето и јас. Дури и сега мислам дека повеќе се туркаат во мене него порано. И баш тоа и на мажот ми му го реков. Како муви без глави околу мене и мафтаат со рацете. И јас како нинџа со потези обрамбени.

Купував вода во трафика и пред мене една жена во години се истурка, ме фрли настрана буквално, дај ми и вика на продавачката ситни за кафе. И таа и вика алооо жено трудно е девојчето полека го истурка ќе стигнеш на ред аман. И дрска оваа другава мене ми се пушти кој те истурка бе јас? Еден метар подалеку сум од тебе, не сум јас болна и ненормална. Па се сврти накај продавачката а ти мори која си да ми се понашаш така тебе па што ти направив бла бла бла и замина. Фала ти и викам на продавачкава и заминав. Ете едно негативно искуство.
    Има има..

На Rtulka и Bebetoo им се допаѓа ова.
  4. Doktor F

Doktor F Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2017
    Пораки:
    2.526
    Допаѓања:
    8.133
    Од кога се почнува со рачунање на движења на бебе и како уствари се рачуна?
    Се изначитав глупости (facepalm)

5. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.524
    Допаѓања:
    38.738
    Јас денес почнав 29 недела и во апликацијата на телефон читав дека од оваа недела можат да се бројат движења. Се одбира одреден период во денот ко ќе е вообичаено активно бебето и се бројат 10 движења, било какво мрдање, удирање, преместување. На апликацијата има и kick counter и штом се избројат 10 се исклучува. За првото не броев, и сега мислам овие дена особено по цел ден мрда, ако нешто е сомнително тогаш, ама од искуство имаат и мирни периоди бебињата, а и помирни денови.

На mal.ecka, Eli23, Rtulka и 2 други им се допаѓа ова.
  6. Kate Rina 93

Kate Rina 93 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2018
    Пораки:
    3.608
    Допаѓања:
    53.044
    Не рачунам јас.
    Битно ми е во текот на денот или ноќта, небитно, да мрдне неколку пати.
    И со првата бременост исто правев.
    Ова второво сега мрда ко лудо, посебно навечер, нема шанса да му бројам движења. А и доктор никогаш тоа не ми рекол. Од овде дознав за броењето.

На AugusTina!, mal.ecka, Eli23 и 6 други им се допаѓа ова.
  7. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.629
    Допаѓања:
    109.033
    А за второ од кога го осетивте? Синче рано го осетив, мислам дека уште во 16та, максимум да беше 18та. Сега оние гасови ги осеќам, не е бебе знам, мало е.

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Bebetoo

Bebetoo Популарен член

Се зачлени на:
    7 мај 2020
    Пораки:
    1.337
    Допаѓања:
    3.080
    Јас полудев, добро дали и вие при крајот на денот ги осеќате овие Braxton Hicks поинтензивно?
    Баш кога треба да излегувам јас не сум во состојба ни 1h да поседам раат:sweat:

9. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.179
    Допаѓања:
    124.648
    И со првото и сега ми рекоа какво броење кој ти кажал тоа. Едноставно да следиш дали е активно , ако нешто ти е сумњиво да се јавиш на лекар.
    Не сум броела никогаш.
    А и како би, до скоро на работа одев, оди па број .

На Eli23, Doktor F и Freckles. им се допаѓа ова.
  10. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.179
    Допаѓања:
    124.648
    Јас се вознемирив од веста , отпрееска мислам што се случило зошто доцна царски и е направен?
    Леле кои филмови ги напраив :(

Во маркет никој не ми дал предност , продавачките повеќе ме жалат. Една онојпат ми вика девојче може ли да прашам колку е кафево?
    Ајде викам. И застанува на каса да и куцаат. Викам нели само да прашаш? Ме чекаат во кола ми вика!
    Леле кога и се пушти продавачката, оваа од срам истрча буквално.
    На трансфузија…. само се пикаат. Неможеле да стојат. Пред мене имале термин. А они без упати . Буквално те туркаат.
    На пешачки се смилува по некој.

На mal.ecka, Eli23, Coco31 и 5 други им се допаѓа ова.
  11. pikachu2

pikachu2 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2015
    Пораки:
    480
    Допаѓања:
    1.145

Ич нема да ми фали стомаков, како полу инвалид се осеќам, јас сум човек што помош нит бара нит прифаќа и сега кога за нешто ми треба онака се мразам себе си што барам и неспособно се осеќам.
    За неандерталциве што не препуштаат трудници друг муабет, констатација после цела бременост е дека од мажи повеќе добро видов отколку од жени проклетии…

На Bibi_23, Eli23, Rtulka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. stsmua05

stsmua05 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    2.396
    Допаѓања:
    14.347
    Алал нека ти е што не и даваш ја секој ден си викам господ да ги благослови тие што ги измислиле цуцлите без нив немаше да знам главата каде ми е :whew:

На Eli23, Coco31, eli25 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. stsmua05

stsmua05 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    2.396
    Допаѓања:
    14.347
    Пречудно ми беше без стомакот , некое време се понашав како уште да го имам и го пазев да не го повредам бебето (facepalm)
    И сега ме нервира фактот што никако неможам да се сетам на чуството да мрда бебе внатре :rofl::?:

На AugusTina!, Erika.greeneyes, Eli23 и 2 други им се допаѓа ова.
  14. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.177
    Допаѓања:
    118.381
    Ама нешто ми е чудно искрено.... Што правеа досега од ОЈО? Ако се водела постапка за такво дело зошто цеееееели 3 години дозволија да работи? :^)
    Докторот (за докторката не знам) не глуми лудило со природен пораѓај, демек мора природно до последно.
    Прави царски. И елективно.
    Не знам зошто вака искрено :(

На AugusTina!, mal.ecka, Eli23 и 2 други им се допаѓа ова.
  15. Alexandrite

Alexandrite Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2022
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    6.239
    Добро утро мешиња. Вчера почнав со шопинг официјално. Купив креветче, душек, постелнина, уште една постелнина со плус јорганче, навлака за душекот. Бидејќи бебуш може да се роди на +40, или пак +20, јорганче малку ми е премногу за тој период, а верувам и клима ќе пуштам. Што советувате да се докупи за покривање? И дали мислите перничка да ставам? Во сетот има перница, но од она што читам, подобро е без. Ми нудеа и некакви анатомски за главче, што знам.
    Како и да е, многу сум радосна, како на времето кога одев на шопинг за мене, сега се радувам на мечиња, зајчиња, срциња дезени на постела:)

На Erika.greeneyes, Eli23, Anturium и 2 други им се допаѓа ова.
  16. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.177
    Допаѓања:
    118.381
    Тетра пелена мајка :)

На Eli23, Kate Rina 93, Rtulka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. V.N.

V.N. Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2020
    Пораки:
    3.288
    Допаѓања:
    15.152
    Јас би додала на крај дека и повеќе внимание и сочуствителност видов од жени што сеуште немаат родено, одколку од жени што родиле 2 или 3 деца

На pikachu2, Erika.greeneyes, Eli23 и 3 други им се допаѓа ова.
  18. barba12

barba12 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 октомври 2018
    Пораки:
    437
    Допаѓања:
    392
    Da prasam sakam da odam na plaza 9ti mesec sum nema da se Banjam ne e preporaclivo, da prasam dali mozam da se soncam dali e stetno?

19. Grungie

Grungie Популарен член

Се зачлени на:
    6 септември 2013
    Пораки:
    1.159
    Допаѓања:
    2.243
    ^ зошто не е препорачливо да се бањаш во море? Едино на плажа на езеро ако одиш, за тоа не знам... Со сигурност знам за базен не е препорачливо заради инфекции...
    Според мене полошо е да се печеш на сонце отколку да пливаш

20. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.629
    Допаѓања:
    109.033
    Сакаш да кажеш дека ова било пред 3г? И сега дури реагираат? Абе ајде. Да не им треба сега жртвено јагне па докторов да оди курбан? Шузнам, чудно ми е. Јас мислев ова сега е, вчера завчера. А дека кај нас докторите го прават ова, се курчат над родилките, им работи егото, охоооо....
    Перниче никакво првите 2г, евентуално ако ти е шубе една тетра пелена одоздола превиткана ама нема потреба апсолутно никаква. За покривање или голема тетра пелена за на 40 степени или вреќа летна за на 20 степени и ништо за покривање. Покривање сеедно на бебе ти е под мишки односно под раце, да не бидат рацете под покривка заради ризик да се покрие преку глава нели, па поради тоа соодветна вреќа за спиење ти е доволно и не ти е потребно ништо друго. И тоа вреќа од прв ден ставање, штом дојдете дома одма во вреќа. Имаш и за на 40 степени, тенка, летна, пре би со тоа отколку со прекривка. Само да е доволно широка за да не плаче од склет дека му е тесно, се друго е потаман.
    Апсолутно е препорачливо во 9ти месец да се бањаш, во море, во езеро кај нас нема доволно чисто езеро за бањање воопшто не па за трудници. Јас би ти рекла ако идеш на море слободно да се избањаш, поштетно е сончање на сонце отколку бањање. 50ка фактор, под сенка и уживај.

Утро!

На Eli23, Rtulka и Alexandrite им се допаѓа ова.