Uf i jas si imam otoci..nasabajle prstive na raceve nemozam da gi svitkam.A navecer pa corapive Koga ke gi izvadam tupan mi se...ajde se tesam se ke pomine koga ke se porodam ostana ustw nekoja nedela
Девојки јас 26 недела а многу лесно се уморувам. Секој ден шеткам со паузи измеѓу, ама на вечер кога ќе седнам не можам на себе да си дојдам. Се ме боли, посебно кичмата,половината, опавчето... Добивам впечаток дека за еден месец ни толку нема да можам да шеткам. Инаку од железото столицава веќе трпи промени, ама тоа е, ќе се трпи. И расположениево, хормониве си играат со мене
Danke jas do pred tri nedeli imav takov period,lele ko babine bev,i mislam togas naglo mi se nakaci kilazata.e arno ama sega sum kako so motorce,sposobna sum so kilometri da odam peski,peski od rabota se vrakam i mozam uste tolku.i eve site ovie nedeli sum so ista kilaza.i vcera od pamet me izvadija,nekoja isto kako mene mnogu se dvizela i koga go rodila deteto bilo celo modro,demek bilo nabutano vo karlicata od mnogu dvizenje.i sega edvaj cekam da si ja prasam doktorkata.
Јас мислам дека телото ни кажува само кога треба да намалиме или зголемиме со физичка активност. Не дека ние трчаме или џогираме, збориме за пешачење во еден здрав ритам...на рамно и паузи доколку е потребно. Не е препорачливо во текот на бременоста да се започне со нова активност или да се форсира...а твоево сигурно не е тоа. Не верувам дека постои било каква поврзаност со шеткањево и случајоѕ кој го спомена. Така да фази ни се, и ќе треба да си ги искористиме. И јас минатиот месец си шеткав, нон стоп по дуќани разгледував, порачував. Искористи си периодов да видиш што понуди има, па после кога ќе дојде време и да праќаш други да ти вршат работа доколку е потребно ќе се чуствуваш посигурна бидејќи и лично си видела, осетила материјал.
ОМГ какви се не глупости нема да им истекне на луѓево. Мислам дека се натпреваруваат кога ќе видат трудница кој/а има поголема хорор приказна околу бременост и породување, за срамота. Јас си бев ептен активна трудница, со првото така сакав, со другите две веќе немав избори првите две ги родив над 4 кила па не беа ни модри ни ништо, додека бев бремена со малава ми викаа малиот ќе се отруел од млекото дека го доев бремена, после дека немало да растепа малава мала ќе се родила скоро 3800 се роди, ќе побацам зошто децава ги кревам во раце, глупости живи се изнаслушав, ништо не е точно, како се чувствувате така однесувајте се. Вистина е само поактивна трудница полесно, побрзо се породува, болката е иста ама времетраењето е различно, што значи и дека и помалку болка што побрзо се породиш. Не е добро ни да се претерува ама ако нема потреба од лежење тогаш е подобро да си поактивна. @danichap уморот ти е од намаленото железо, ќе се оправиш, пиј какао, јади џигер, авокадо,јас се утепав од јадење џигерчиња, со тоа мислам дека ја поправив крвната слика а болките во половината се нормални што поголемо бебето, поголеми болки.
Of toa toa zelezo kolkavi maki imam, kaj me boli zeludnik od koga kje ja ispijam tothemata, kaj e odvratna... Ja mavam na eks i posle toa odma ceden limon pijam da mi otide vkusot od nea. A inace site vikaat zapek se pravelo od nea, kaj mene e obratno, duri ako ne otidam sto pobrzo vo wc mislam gotovo vo gaki kje zavrsam rabota
Баш убаво си кажа @bittersweet , и јас се чудам како можат луѓеви кога ќе видат трудница да зборуваат се за некои лоши, непријатни ситуации...секоја чест на исклучоци...а кај нас, на психавлијае секој кажан збор, плус дома од тоа некој филм си правиме .И јас мислам дека нормално пешачење е здраво за секоја трудница.Јас пред бременоста ,по природа сум брза, активна, обожавам да вежбам , пешачам, ама ете кај мене мора лежење...и нормално организам се навикнува, улежува, до тоалет се заморувам, но секој совет од Др.треба да се испочитува
Vo pravo si.i jas se vodam po toa teloto samo mi kazuva.pred da ostanam bremena brv sportski mnogu aktivna,duri prvite nekolku nedeli neznaeki deka sum bremena i sportuvav.koga doznav se bataliv,osven pesacenjeto na ramno,so miljon popatni stanici po prodavnicki.Mozebi i poradi toa sto sum cel zivot aktuvna i sega sum vo podobra kondicija,neznam. I jas mislam deka mozebi poradi namalenoto zelezo cuvstvuvas pogolem zamor.
Na maz mi tetka mu, mladicka e i dve mali deca ima i dvete vika gi imam rodeno kako gomca ednas butnav i iskocija... Ama vika se utepav od peski odenje na rabota 9 meseci... A i ja znam relacijata do rabota, ne e bas blisku a slaba kako slamka e... Znaci koj kako si go podnese setanjeto, jas na primer 10 min sega na noze i kicmata kje mi se prepolovi mislam
Aktivnosta vo bremenost e klucna, osobeno vo poslednite meseci! So vtora bremenodt pa veke, kraj nema. Kerka mi vadi cetvorki, pa koj sto pravi vo race mi e. Teram 14-ta nedela, osven sto mi e nisko bebeto i me boli kicma, posledici od krevanjeto nemam, a 10+ kilca e. Za dvizenje, ic da ne zborime. Koj sto pravi, jas trcam po nea. Nadvor kolku pati ke se zanesam i zatrcam, koga ke me zfoboli mi teknuva! Inaku jas pak se druzam so drugarka mi Eserihija, nad milion vo mililitar mokraca, pa zaradi bea zurka pravime i so Zinat dupla doza. Krvta mi e bombona, zelezo na gorna granica, seker na dolna. Uste mokracava da se opravi, i gajle nemame so beblak!
Jas pa mn sakam da setam ama primetuvam poslednava nedela me bolat prepoonite posle pesacenje. Pa sega nova taktika - pesacenje 1 saat pa odmor bez forsiranje. Inaku da prasam sto mislite za depilacija prvo neznam dali da se depiliram i koga vikam 38 nedela?
Devojki alo ve razbrav dobro vo vrska so zelezoto,se dobiva zapek neli,ili greska sum,jas nekolku dena kako go pijam i 2 dena nesum bila vo wc a taka mi se pravat grcevi vo stomakot i toa jaki,neznam sto ke de pravi,od edna strana korisno od dr problem.a i da ve prasam,imav golemi gradi i prethodno a sega za 2br plus,i od sto stomakot veke mi e golem kaj sto me dopiraat mi pravat iritacija,a i pod nov imam crvenilo strav mi e da ne se razranam,posto me cesa i poveke se potamsega,nekoj sovet sto da stsvam,mackam pavliceva ama nekako ne pomaga
Mozes da se depiliras slobodno. Jas isto ko tebe bas 38 nedela bev koga otidov da se izdipiliram se komplet za da si bidam sredena za poragaj i super mi bese cista, sredena, milina
Bella mene od sirupot za zelezo mi se regulira stolicata. Inaku i ja ko da imam zapek nedelava pa sabajle pijam edna lazica maslinovo masle i leneno seme vo zrna ne meleno. A za gradite ko sto te razbrav i ja imam golemi i od sto se mackam so mrsni kremi i plus potenjeto i mi e mrsno celo vreme. Ako sakas suvo da ti bide zemi si pudra vo prav bi trebalo da ti pomogne.
37 недела Синко мрда, клоца ме тепа дури. Во четврток одам на прво ЦТГ. Се смирувам од мојата ситуација (дека малечок бил синко), си велам, полесно ќе го родам, нека помал, само здрав нека ми е Правев ЦРП, заради исцедокот, покачено 5,1(нормално било до 3), во вторник Д-димери и фактори на хемостаза и резултати од брисевите, па се надевам се ќе биде барем добро. Синко го молам јавно да поседи кај мама до Велигден, многу сакам да се роди тогаш.
https://m.facebook.com/profile.php?id=414335748702785 Eve nekoja prodavnicka za bebeski raboti, zirnete si ja moze kje najdete nesto interesno Pisuva deka se naogja na rekord..
Dobar den,da ve pozdravam i da se pozalam, pak stanav so bolki vo kicmava a i pocnav da si potkashluvam, ama eve odma pijam caj od Tegavec, limon ceden, toplo mleko od strav da ne nastinam Inaku @eleni27 i jas sakam okolu Veligden da si dobijam bebce... I uste nesto, dali nekoja ima slucajno vakva kolicka ,da mi kaze dali e zadovolna.
Мешиња, мислам никоја не пишала бо врска со ова, па да си прашам, да си направиме муабет Како стоите со целулитот, јас машала,напредувавам ем дека поправена, ем дека лежам цело време на нозеве имам доста целулит... друга работа е што се бричам, средувам саат време со паузи ...интересни промени си викам додека излезам да почнам да купам количка, креветче ,облека, ќе ме тркала мм.до кола