Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. *Milicka*

*Milicka* Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2016
    Пораки:
    900
    Допаѓања:
    1.761
    Женски 10недела + 1 ден денес, изгледа се преморив малку денес осеќав прво бодеж доле во вагина, па болки доле во кичма и сега болка доле кај мочен меур ко притисок скроз доле над срамна коска. Нормално е или?? На одмор сум утре се враќам деновиве немав ама баш никаква болка, сега ова ме исплаши... Инаку си примам прогестеронска терапија...

2. Misskirova

Misskirova Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.766
    Допаѓања:
    9.104
    Јас јадам сончоглед со лушпа...кил ми ама тоа е ..така ми е убаво...

На AngelOfArh му/ѝ се допаѓа ова.
  3. ^Jasmine^

^Jasmine^ Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2019
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    97
    Фала ви женски на исповедите. Малку ми олеснивте, мада кај мене веќе е поинаква ментална состојба, ама добро е да се слушне и туѓо мислење :)

На Rtulka и Alexandrite им се допаѓа ова.
  4. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.261
    И јас исто, овошје зеленчук по вода мијам и лупам то е то. А друго се јадам шо ми се јади- не е претерано ама од се каснувам и благо и солено и газирано.
    И онака после ќе пазиме на линија, удрете бригу на веселје :rofl:

На Alexandrite, Iris-1234, Erika.greeneyes и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Rtulka

Rtulka Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2020
    Пораки:
    1.506
    Допаѓања:
    2.917
    Земи си магнезиум таблетки или ако пиеш, појачај доза!:l:

На *Milicka* му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Bibi_23

Bibi_23 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2022
    Пораки:
    781
    Допаѓања:
    1.174
    Вчера гледав курс за safety infant sleep, освен рамен душек ама баш ништо не треба до 6 месеци, дури ни прекривка. Зашто може да ја земе и да ја стави на глава и за дојде до задушување. Никакви играчки, оградици и перници. Можеш да го повиваш во горниот дел кај рачињата и пижамки оние целосни што се.
    Ова е тоа што го кажуваа, ми држеше вода скроз. Исто и за капчиња за глава, дека освен во првоте 24 часа откако ќе никако после ставање.

На Eli23 и Alexandrite им се допаѓа ова.
  7. *Milicka*

*Milicka* Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2016
    Пораки:
    900
    Допаѓања:
    1.761
    Јас се породив на 1ви август, сите постелнини што ги купив така ми останаа. Ти требаат само 3,4 долни чаршавчиња и ќебенце едно потенко едно подебелко, ништо друго. Спијат без перница, не треба да има ништо во креветчето друго. И земи си заштита за душече...

На Eli23, Rtulka, V.N. и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. juice_

juice_ Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2021
    Пораки:
    500
    Допаѓања:
    985
    Кога сме кај храната, јас првата бременост, првите три месеци едвај живеев. Имав мигрена, лошење… можев да јадам само сувомеснато, само печеница, и кока кола страшно ми се пиеше.
    Знаев дека е нездраво, ама тоа беше :)
    Се сеќавам на свадба бев, и земав печеницата и другар, абе бремена си. Земам кока кола, тој пак абе бремена си.
    Кога отидов на контрола кај докторот ми рече баш, јади, пиј се умерено. И кока кола можеш, ама не 2 литри секој ден. И туна можеш. Буквално се. И кога почнав да јадам така и правев.
    Ама оваа бременост, и јас сум доста по исплашена и претпазлива.
    Марула не јадам, а секое овошје и зеленчук, убаво го мијам.
    Тие што миете со сода и оцет, буквално се миете? Пример и патлиџан? И кајсија?

На Eli23, ^Jasmine^, Rtulka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Misskirova

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.766
    Допаѓања:
    9.104
    Јас првите три месеци исто едвај живеев,престресно ми беше.
    Не можев да јадам ни да функционирам нормално.
    Месо и јајца на пример одјадов и сдга воопшто не можам да јадам ,ми се поврака сеуште од тоа.
    Среќа па ме тера на овојше и тоа си јадам ненормално многу, ама исто така си јадам и сувомеснато,тостови,леб,грицки,газирано.....Балансирам :) ПреМама земав витамини ама совет добив од докторка дека не ми се потребни бидејки ке ме гојат и се фармацевтски трик ,али ги пијам сеуште....

На Eli23 и ^Jasmine^ им се допаѓа ова.
  10. V.N.

V.N. Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2020
    Пораки:
    3.288
    Допаѓања:
    15.152
    Јас пред некој ден одам во маркет и барам едно сувомеснато ми вика нема, барам од друго ми се мршти работава ме е тазе и на крај пред да прашам за трето ми вика а ти јадеш сувемаснато?!? Па викам понекогаш да сменам поткаснувам ми се сврте и ми вика вакви глупости несмееш да јадеш не ти давам ништо! Си се собрав си отидов :)
    Најверојатно не им беше тазе робата зошто редовни сме таму и не знаат, ама ми падна малце смешно

На Eli23, *Milicka*, JuLleE и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.390
    Јас не знам како се воздржувате на вакви работи. Од најфина до најбезобразна станувам во 0.5 секунди :)

На Bebulleee, oblace1, Doktor F и 5 други им се допаѓа ова.
  12. Misskirova

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.766
    Допаѓања:
    9.104
    Абе немој веќе ...бог да чува Исто помислив ,....татко ми е пораснат на нива , буквално, береле тутун и баба ми го носела со неа, немала млеко па му давала грав ...мислам може не е за споредба ама и у денешно време се претерува.

На oblace1, see.emily.play, Rtulka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.524
    Допаѓања:
    38.738
    Ние купуваме од Златиборац вакумирани мала количина што се, и неколку дена само се користат за во тост, или пица ако правиме домашна. Јас ретко каснувам, ама се случува. Не знам дали е така побезбедно или свежо да ми сечат, битно да не е стоено многу време сувомеснатото, се познава ко ќе е веќе залепено, замирисано, или последните парчиња што остануваат по маркети суви.

14. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.390
    Ама тоа не е ни толку важно, дури и да не е здраво нештото што го јадеш, не е ич место од некоја си продавачка да кажува умови, дали смееш да јадеш, дали не смееш, па уште да ти рече не ти давам.
    Безобразна и невоспитана.
    Може цела бременост пазиш и еднаш ќе те фати мерак за сувомеснато и баш тогаш ќе ти се погоди некоја ваква.
    Затоа не се ќути на ништо, зошто од ќутење многу си мислат дека е во ред да шлапаат се што ќе им текне

На Bebulleee, oblace1, Grungie и 4 други им се допаѓа ова.
  15. Misskirova

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.766
    Допаѓања:
    9.104
    Скроз..исто ми се дешава на работа,мислам дека секој чекор ми го пратат и само коментираат што јадам и што пијам ...мислам , ват д хелл

На Cicatrix и Mantub им се допаѓа ова.
  16. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.524
    Допаѓања:
    8.516
    Цела бременост што ми душа сака тоа си кркам во моментот :)
    Е сега јајца да не видам, во прво тромесечие знаев да каснам варени, сега не знам зошто и самата помисла на нив ме нервира :^)
    На сувомеснато не сум била љубител ни пред бременост ни па сега. :)
    Инаку во поглед на хигиена иако сум перфекциониста(што ми е како еден вид мана).
    Сепак овошје и зеленчук само со вода мијам ништо повеќе :D

На stsmua05, eli25, Eli23 и 3 други им се допаѓа ова.
  17. see.emily.play

see.emily.play Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    813
    Допаѓања:
    3.195
    Се изнајадов марула, рукола, ротквици дури им беше сезона, секој ден си правев огромна салата за ручек , сега сум префрлена на домати и краставици. Марула уште си јадам одвреме навреме ама поретко дека ми здосади.

Само ги миев темелно под млаз вода и ги оставав да постојат во вода со оцет (иако реално не е потребно, доволно е само млаз вода, ама ете буквално од главата за да можам да јадам). После случајно по интернет прочитав дека ротквиците биле забранети во бременост зошто растат нели под земја и после тоа многу поретко јадев буквално од шубе.

А да, и фета сирење си купував, не пакуваното туку рефус од канта, и го јадев без проблем дури не прочитав дека не требало. А сирење домашно уште си јадам.

Се изнајадов се' најубаво и најздраво дури не прочитав на интернет дека не смеело во бременост... ич не требаше да читам.

На pikachu2 и Eli23 им се допаѓа ова.
  18. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.224
    Допаѓања:
    258.680
    Моментално јадам сендвич со моцарела и посебна салама:D. Некни јадев црепи директно од дрво.
    И марула јадам. Овде чиста е од маркет, јас дома само ја мијам со вода и толку.
    Јадам се, не внимавам на ништо. Уште фали да пазам и на онаа храна која смеам да ја јадам. Ма не бре.

Туку, денес ми се слоши, ама и јас за ќотек, шетам по жешково, се истрошил фреонот за клима и си се возам така.
    Едвај си дојдов при себе. Прво што направив го пратив татко ми да ја среди климата.

Инаку, ослабена сум. И со синко во 9 ти минус еден кг бев, и сега. Не можам да јадам многу, едвај два пати.
    Сега пробувам сукна, гледам, полабава од пред месец дена.
    Башка ме притиска кај желудникот и не можам количински да јадам.

На Bebulleee, hello-kitty.90, oblace1 и 5 други им се допаѓа ова.
  19. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.524
    Допаѓања:
    8.516
    Ова баш ќе прашував ама ете ти отвори тема. Дали само мене ми се дешава ова или е нормално.
    Во прво тромесечие дека имав гадење и повраќање бев у минус.
    Потоа кога почнав да јадам качував килажа отприлика на секои две недели по 2кг. И стигнав до +10кг.
    Мислам 8ми самошто влегов кога се мерев едно кило минус бев. Пред некој ден гледам сум го вратила тоа кило. И фактички седам во место со тие +10.
    Баш очекував 8ми и 9ти повеќе да качам нели и бебево расте.
    5,6ти месец нон стоп јадев може по 5пати на ден.
    Сега јадам по 3 пати ама немам толкав апетит како тогаш. Се некако како подуена се осеќам во стомакот и не ми се јаде толку.

На eli25, Rtulka, Alexandrite и 2 други им се допаѓа ова.
  20. see.emily.play

see.emily.play Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    813
    Допаѓања:
    3.195
    До 20та недела ослабев околу 3 кила. Сега сум 33та, вратив 3.8 кила, па ослабев околу пола кило во последниов месец. Сега имам 78.4 kg, отприлика со толку забременав. Е сега БМИ според висината ми е беше веќе во overweight, па можда зато имав простор да не накачам килажа, а да си е во ред све. Претпоставувам дека послаби жени би качиле на килажа.