Па јас спаѓам во тие. Очекував уште некое кило барем да качам зошто знаејќи си го организмов после пораѓај брзо ќе ослабам. Сега овие кг што ги качив не ми се ни познаваат како во стомак да ми е цела килажа.
Исто, до 5-6ти месец јадев свашта се поправив 8кг. зашто сите ми велеа дека од 8-9ти месец дупло ќе се поправиш, тогаш прекинав да јадам благо,бел леб,тестенини,сувомеснато,газирано… почнав само интегрален леб,манџи,зеленчик многу,помала масленост на млечни производи и овошје по малце и еве се немам ниту едно кило поправено од тогаш веќе 8ми месец.
Јас не се пазам исто си јадам. Само тогаш имав поголем апетит. Мене не би ми пречело да качам уште некое кило баш така и очекував. Ама пред некој ден се мерев гледам седам во место се зачудев
Исто е и кај мене, само што втор триместар бев по 3-4 дена со запек. Сега одам нормално во тоалет, така да може и да не е само до тоа што внесуваме
Јас сум минимум три килограми ослабена од тоа што бев пред бременост. Ама имав период на претерано повраќање до четврти месец, во шести ми востановија гестациски дијабет...И со првото се поправив само килограм, два, ама сега влегов во минус. Засега бебето супер си напредува и покрај тоа што јас слабеам. Се надевам дека така и ќе остане до пораѓањето.
Јас ја започнав бременоста со 62-63кг, а сега сум 79 а не ми се познаваат, слаба сум освен што меше имам. Изгледа тука само јас имам толку многу качено кг или сте ослабеле или 2-3кг сте качиле, јас испаѓам дека сум мече. Не знам дали ќе качувам уште, 9ти месец сум.
Не, само зелен лиснат зеленчук (марула, рукола). Друго ништо. Иначе јас го ставам само во вода со оцет, не сода+оцет. Ако ставиш и сода и оцет тие ќе се неутрализираат и немаш никаков ефект или оцет или сода, не двете заедно. А исто читав и дека нема врска ни тоа миење со сода и оцет, само млаз вода е сосема доволно. Па ај си реков да си го олеснам животот
Ne se sekiraj +14 kg sum 9-ti mesec sum, ama isto preslaba prethodno i sega samo stomak Se nadevam tolku kje bide od kacuvanje kg
Јас појдов на болница и ме задржаа една вечер. Сега ми пуштија инфузија. Бебе е во ред, цтг во ред. Имам топлотни бранови, чудно се осеќав и се исплашив. Сега и синко почна да се жали дека му е лошо. Можно е да имаме некој вирус.
Сакаш да кажеш дека џабе чекав гладна по пола саат дури ми се стерилизираат зеленчуците/овошките во сода и оцет?  Јаооо Иначе исто со бми повеќе него што треба, во 31 од утре сум - 4кг од стартната. Ама да ви кажам дека ендокринологот ме скара, бременоста не била време за ослабнување...
Da prasam dali so pokaceni krven pritisok nekoja se poragala prirodno? Pritisokot mi odi do 150 so 90 ne primam terapija 37ma nedela sum. Dali ima vrska pritisokov? I dali odma carski poraga at so povisok pritisok vo momentot koga ke dojdam do poragaj mislam deka ke mi se kreni do 200 od vozbuda. Dali go namaluvaat dali smeat da go namalat so nesto na poragaj?
И јас настинав многу, по цела ноќ се потам и сум затната ужас. Ама не одам никаде кој знае што ќе ми филозофираат овдека, класична настинка е пијам течности и витамини само. Еве и мм се жали, али него поише му е од психа зашто увек истите симптоми ги има Денес ми е 3ти ден и веќе сум подобро, со инфузија ќе се освежиш. Инаку све мислам дека ми е од преладна газирана вода и сладолед пред некој ден, надвор е претопло 35+ влага, внатре клима грч и тоа ти е… нежна кожа балканска.