Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. AugusTina!

AugusTina! Истакнат член

@fana кажи ми што размислуваш за случајот со Др. Михајло? Јас ептен сум разочарана, толку бев среќна што го најдов, му верував за се, смирена цела бременост.. Сега не знам што да мислам, што да правам за пороѓај..

2. fana

fana Форумски идол

Разочарана сум и јас ама немам доверба во друг. А немам ни пари за приватна.
    Кој друг немам идеја? Единствено Никола ми доаѓа некако во предвид.
    Во друг град не доаѓа предвид да раѓам, ни во приватна болница исто не доаѓа предвид...

3. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Од лево ми е почесто, тука била овулацијата, бидејќи десно немам канал. Страв имам од исто сценарио на вон.
    На 13ти требаше да добијам, закажана сум на 24ти за преглед. Дали да презакажам порано ден два, не можам, ако има нешто кај и да е, ќе се види нели?

Имам чувство чат пат како да ми игра нешто во стомак.

4. Scorpio1311

Scorpio1311 Нов член

Добар ден. Извинете на долгиов пост што следи но ако некоја мајка има искуство со истото би сакала да поразговараме.
    Бремена 32 недела, слабокрвна со ХГБ 76( Цела бременост се движи толку до 89 најмногу) исто и слабо железо. Проверки, испитувања се е направено но никаков лек не помага. Се консултирав со матична и ми рече пораѓај мора во клиника со плус трансфузија на крв. Никакви детални информации не добив друго.. Со бебчето се е во ред но е многу долу спуштено и ми рекоа строго одмарање.
    Ако некоја има слично поминато пишете каде и какви искуства имате со клиника/приватна болница и др. Ви благодарам

5. kristina.k

kristina.k Форумски идол

На 24ти треба да се види, ама за порано не знам, зависи кога имаш останато. Ако ти била овулацијата точно на средина од циклус кон 5та недела се гледа убаво. Јас со двете со доцна овулација бев и првите прегледи ми беа разочарувачки, за првото немаше воопшто ништо, а за второто само точка и пак чекав и се мислев една недела плус. Знам дека ти е страв ама нема друго освен чекање сега и добра мисла. Мора да е добро овој пат. :hug:

elenaklasik likes this.
  6. AugusTina!

AugusTina! Истакнат член

Од почеток само кај него одам кај матичен немам стапнато. Се знае за бременоста, после случкава малце дебилно звучи, ама освен во него во друг немам доверба и кој што сака нека мисли и нека ме осудува ама и кај него и ќе си продолжам, а и ќе се породам.

fana likes this.
  7. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Порано имаш ризик да се разочараш како мене, така да не оди порано. Почекај, немаш друг начин. Или контролирај со Бета, кога ќе дојде на 2000 оди на ехо. Ти играат нерви, ништо страшно. Со лесно и добредојде во дружбава!

Леле скоро 3м ќе направи немам асално манџа каснато, се нешто избегавам. Значи манџа да не видам. Гадно ми е, бљуткаво, таа конзистентна ме нервира некако. Еве за утре се спремам гравче и само барам изговори тавче да го направам. Ич не ми се јаде манџа. Се би јадела суво и свежо, да не видам тешка храна. Заедничко со претходната бременост ми е што и пред 6ипол години и сега да не видам комбо ориз со батаци, бљак!

Rtulka and elenaklasik like this.
  8. Alexandrite

Alexandrite Истакнат член

Јас имав многу чудни болки неколку дена по ред. Како овулација, само послаби. Така со пецкање. Мислиш дека ќе добиеш, всушност ништо немаш. Не оди порано, ако не се види ништо на ехо, само уште поголема паника ќе кренеш. Кога ти кажале тогаш. Само добра мисла.

oblace1 and elenaklasik like this.
  9. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

И јас слично. Дури пред да го направам тестот (а го направив на три дена доцнење поручекта), се осеќав а и сега како во овулација да сум. Вака како со малку притисок при овулација имам обично. И некоја желба за секс имам, ајее :drunk:

Alexandrite likes this.
  10. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Зедов Фемибион на своја рака, мислејќи дека има калиум внатре. Има железо само, а мене ми дадоа и железо да пијам плус, и тоа два пати на ден.
    Да ги вратам се мислам, да не ми дојде многу.
    Пие некој во комбинација со железо?

11. Kolache na mama

Kolache na mama Истакнат член

Да, но за железо пијам еднаш на ден. Фемибион 2 + Тотхема.

12. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Мислам дека не е тоа нешто многу. Пошто познавам многу што пијат и Фемибион и железо.

JuLleE likes this.
  13. V.N.

V.N. Популарен член

Нек
    Сега ми се појави на ФБ група некоја
    Здраво Бебе - Центар за мајки
    Види побарај ги држат нешто часови ко што видов онлајн или со физичко присуство, ама не пишува дали се плаќа или не. Имаш тел за инфо, како и да е разгледај ги може ќе ти фатат око

14. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Јас пиев тотхема и фемибион. Бебе расте и влече, мислам дека со царски ке си, уште побитно е да си со добра крвна слика.

15. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Калиум ми фали, и железо.
    Да си испијам едно пакување може најубаво ќе е, и така ги купив.

MilaSs12 likes this.
  16. tatjanasakalieva

tatjanasakalieva Истакнат член

Здраво , јас сум 18та недела веќе, имам многу испукани капилари , посебно по нозете. Немам качено ни килограм....од почеток на бременоста. Купив гел за мачкање на капиларите но не знам колку ќе помогне, а очигледно не се појавуваат од зголемена телесна тежина. Некоја со сличен проблем да има искуство?

17. Alexandrite

Alexandrite Истакнат член

TURTLE-PREGNANT-MEME-FUNNY (1).jpg
    Поздрав до оние со поголеми мешиња. Останатите да си дочекате наскоро и вие вакви слатки маки:D

18. Bebetoo

Bebetoo Популарен член

Честитки мила, добредојде !!!!
    Се израдував како за мене :inlove:
    Не си прави стресови се ќе биде супер, истата бев и јас од почеток па еве 32+5 терам и бебе е одлично.

elenaklasik likes this.
  19. perlaa1

perlaa1 Популарен член

Мешиња се гледате ли вие скоро секој ден на огледало колкав стомак имате и колку сте секси или само јас сум мрдната 8)

20. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Кое секси ко кит сум :rofl: се гледам единствено стрии да не излегле, се држам уште :D (fingers)

Rtulka, Mateas, eli25 and 13 others like this.