Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.200
    Кај ги најде количкиве, дезените им се преубави! Отсекогаш сум ги сакала Чиполино поради тоа. И ние имаме Чиполино па ќе ти споделам искуство...гледам оваа има целосна рачка што е предност во однос на оние со две рачки. Порано читав дека многу полесно за кичмата за буткање се вакви исцело рачки. Друга предност се единечните задни тркала и дека се широко поставени па кога ќе буткате нема да се сопнувате (нели има колички со дупли тркала, две лево две десно, тие се незгодни).

Кога бирав количка се изначитав работи според кои треба човек да се води, а не да се залета само по изгледот на количката. Исто така убаво би било да имаат амортизери тркалата, но Чиполино генерално мислам дека немаат. Зимската прекривка исто е предност, ние ептен ја искористивме цела зима, не пропушта ни ветер ни дожд.
    Потоа настрешницата, што подолу се затвара тоа подобро. Нашава се затвара скоро до долу па кога не фаќало дожд сме немале фрка, а истото и за сонце важи.
    Друго што ми текнува е рачката за буткање да може да и се подеси висина (ова посебно важи за високи луѓе инаку кичма ќе искривите), и да може или рачката да се менува од другата страна или пак корпата да се врти за да можете бебето да го свртите или да ве гледа вас или да гледа напред.
    Се надевам за некои дилеми на некого помогнав :)

На Maceto123, tweety26, MissDior и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Количкиве се од Бугарија, а кај нас кај ги има Чиполино, нема вакви дезени?Инаку, баш убаво што сподели за значајни работи за количките не е само изглед, ќе обрнам внимание на сешто пиша при купување...

3. Love23love

Love23love Активен член

Се зачлени на:
    13 октомври 2014
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    4
    Zdravo na site idni majki mnogu se raduvam koga ke vidam deka sme vo se pogolem broj.Jas odamna nemam pisano no mnogu cesto ve citam.Bremena sum i sum vo 27 nedela fala mu NA gospod sega za sega e dobro so nekoi mali isklucoci NA gadenje pocesto mokrenje i ponekogas mali bolki vo dolniot del od stomakot no se e izdrzlivo i vo granici na bolki.deneska mi se sluci nesto I malku sum nervozna se vozevme so maz mi vo kola i toj koga sakase da ja izvrti kolata vo rikvec udri vo trotoarot od mojata strana I jas malku se zatresov ama ne mnogu silno onaka poblago da kazam,ama sega sum isplasena da ne mu se ima nesto sluceno na mojata princeza .Inaku ne me boli sega za sega stomakot I plus si osekam pak Mali dvizenja NA bebusot.Dali nekoja od vas imala vakvo ili slicno iskustvo.Izvinete za dolgiot post I NA site vi posakuvam lesna bremenost do kraj

4. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.595
    Допаѓања:
    76.827
    Cim ne ti e sega nisto, ne se sekjiraj. Nas ni se sluci kola pred nas vo vozenje naednas zastana i maz mi zakoci i kaisot me pritisna na stomakot... Prvo se tresev da ne e nesto so bebeto ama si mrdase posle i mi olesna... :) Zastiteno si e toa vo balon vodicka, nema gajle... :)

5. Love23love

Love23love Активен член

Се зачлени на:
    13 октомври 2014
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    4
    Da sega sum dobra ama mi e strav pak se plasam da ne e nesto so bebusot da ne ima nekoja povreda veke od se se plasam tolku mnogu se pazam i se stitam so od najmala sitnica po nekogas se stresuvam i normalno sakam se da e dobro.Ti blagodaram mnogu za tvojot odgovor i ti posakuvam so lesno da si pominuvas do kraj

6. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.200
    Па ги немам видено дезениве кај нас но мислам дека можеш да си порачаш, генерален застапник им е Андреј компани од Штип, ги продаваат и Алф кидс од Прилеп, Локо Кроко, имам видено нешто и во Енци менци... Можеш сите да ги најдеш на фб и да погледнеш што нудат.

На espana му/ѝ се допаѓа ова.
  7. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.595
    Допаѓања:
    76.827
    Site sme takvi panicari :D Jas samo go galkam, pazam kako spijam... i koga bev na ctg vo drzavna toj koga me stegna so lastici na stomakot me izvadi od pamet, koga gi odvrza lasticite imav linii duri... ama doktor e si znae :D vo Cair fala bogu ne stegaat kako vo drzavna :D

8. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.163
    Допаѓања:
    10.941
    Jas stodeka de dvizam imam celulit za izvoz:lol:,ne deka porano nemav ama ne do tolku,sega od sto sum popravena od toa mislam deka e,imam nekoi kremi po doma ama nese preporacuvaat takvite za vo bremenost,taka da ni ostanuva da cekame da se olesnime,pa doga leto ke setame ke se dvizime pa poleka malku od malku mislam kese sredime,taka si planiram,si se tesam sto da pravam:rofl:

9. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Добро утро, ајде повторно да си посакаме убава недела лесна, и брзо да ни помине без некакви проблеми, освен стандардните (болки во половина,јајници, киселини, тешко станување), на кои веќе си се навикнавме... Убав ден!

На Maceto123, bella.s, Ivanushkaa и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Тебе @mariz, знаеш, ти прогнозирам дека до недела ќе ни кажеш да јадеме мекици, спремај се :) :) :)

На Maceto123 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.595
    Допаѓања:
    76.827
    Neeee jas mislam kje me pomaci do kraj, do 1vi April kje se sali so mene :D jas si spremiv torbici za sekoj slucaj, ama mislam deka kje teram do kraj... Denes nesto cudno me zastipka dole, kako presekuvanje nekoe, duri deka se dvizev i podripnav malku i si vikam da ne mi puka vodenjakov deneska hahaha

12. Moira

Moira Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.937
    Допаѓања:
    7.686
    Труднички, да ви влеам малце оптимизам - целулитот во бременоста е резултат на послабата и отежната работа на бубрезите и задржувањето на вода. Нека не ви е репер дека такви ќе сте и 1 месец по пороѓајот :)
    Јас се качив на бокс со +23кг. И ден денес сите се чудат како е тоа можно, ама ете, организмот ми задржувал вода, и по само 4дена, јас бев -14кг, а по нецел месец уште -4. Сега имам само уште 3кг до мојата тежина пред бременоста, а се породив пред скоро 3 месеци.
    Исто имајте на ум и дека прворотките побавно ќе ги симнуваат килограмите, малтене колку време сте ги ставале (9 месеци) - толку и ќе ги вадите :) За второто се' е полесно :lol:

На Annath, elena.mak, bittersweet и 4 други им се допаѓа ова.
  13. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Епа , убаво што ни кажа, да се надеваме дека ќе се вратиме во нормала.Онака да се поправам едно килце или да видам целулит одма сум на справиве за вежбање, асега си уживкам во секоја промена, си гледам целулит, стрии, и некако симпатично ми е кога ќе ми текне дека во стомаков си носам бебе...само мислам да се роди,живо ,здраво ,друго ништо :)

На Ivanushkaa и PUPICA им се допаѓа ова.
  14. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Vprocem,jas ne se zamarav so kilogramite,celulitot,striite i slicno...bitno se da zavrsi kako sto treba,koga ke se rodi najmiloto nisto drugo nema da vi e bitno,bar mene mi bese taka...porano se nervirav lele samo dva para cizmi imam,ne sum bila dva meseca do Solun i razni gluposti za koi sega se smeam i cudam na sto kinev zivci...koga se rodi sinko,site kriteriumi mi se smenija :lol:

15. Moira

Moira Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.937
    Допаѓања:
    7.686
    Апсолутно, ама знам и колку е фрустрирачки да се гледаш во огледало и да не се препознаваш :)
    Децата малтене цел живот ќе ни се приоритет, ама па и задоволна и среќна мама значи задоволна и среќна фамилија :wasntme:

На Annath, bittersweet, joy1 и 4 други им се допаѓа ова.
  16. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    More ic ne ni primetuvam celoliti,strii...
    Bog dacuva od poloso,tie raboti se preterano nebitni ako podrazmislimemalku kakvi se problemi moze da ispadnat.
    Ne e nisto loso covek da saka se da mu e vo najdobar red,pa duri i za tie raboti,ama se do momentot dur ne dozivee polosi raboti..

На Annath, Moira, PUPICA и 2 други им се допаѓа ова.
  17. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Devojki mi treba sovet , sestra mi e 12 polna nedela bebeto odlicno napreduva no ima problem so placentata vcera prokrvarela uste na prviot pregled i kazala doktorkata deka e so miomi placentata i prepisala lekovi , i sega pak sto mislite kako ke bide do kraj , bebeto e odlicno no strav mi e za placentata . Doktorot vcera i prepisal dabreston ama ne mozele da go najdat po aptekive :|

18. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Kazete mu na doktorot.Navistina gi nema no ima Progesteron,Utrogestan..i tie se isto kako i Dobraston,no toa mora doktorot da gopotvrdi.

На bokace и espana им се допаѓа ова.
  19. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Ај ве молам некоја што знае да ми каже дали во Стружанка има завеси.Сакам дома да ја сменам завесава во спална соба, ама незнам од каде да земам.Бидејќи ми ја знаете состојбава, нема шетање, разгледување,туку да одам на сигурно каде што има.

20. MissDior

MissDior Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    10.127
    Има некоја трудница што оди на јога во салата БорисТрајковски?