Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Alexandrite

Alexandrite Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2022
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    6.239
    Магнезиум имаш готова форма како прашак. Така се продава.

2. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Време е за боледување.

Шо ти е жено? (facepalm)
    Јас два саати низ град се акав со кола со маж, па мислев дома ќе умрам, неможев на себе да дојдам. Не прозори да бришам.

На Rtulka, JuLleE, V.N. и 3 други им се допаѓа ова.
  3. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.898
    Допаѓања:
    12.021
    Нормално е кркорење на црева по цел стомак ептен на почеток?
    И гасови и повеќе одење по голема нужда?
    И притисок во матка, ама и по цел стомак?
    Ама кркорењево најмногу ми е значи не знам, јес да грав јадев вчера.
    А да и сонување ептен имавте?

4. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.524
    Допаѓања:
    38.738
    Нормално е, од висок прогестерон се тие симптоми. И стомакот се дуе, изгледа поголем напочеток.
    Не да сонував, секоја вечер и тоа многу реални соништа. Татко ми нонстоп го сонував првото тромесечие. :(

На mal.ecka и elenaklasik им се допаѓа ова.
  5. Bibi_23

Bibi_23 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2022
    Пораки:
    781
    Допаѓања:
    1.174
    Како под калап да се правени, ова некој онлине тренинг да не посетуваат за мажи на бремени жени а ние не знаеме:^)

На V.N., Nela_21 и Erika.greeneyes им се допаѓа ова.
  6. hello-kitty.90

hello-kitty.90 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 октомври 2013
    Пораки:
    2.978
    Допаѓања:
    21.188
    Скроз исто се чувствувам ;( ;( ;(.
    39+3 Едвај чекам се да се заврши и да си дојдам дома.
    А најтешкото тогаш уствари почнува :whew:

На pikachu2, Rtulka, mal.ecka и 3 други им се допаѓа ова.
  7. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.527
    Допаѓања:
    8.520
    И јас денес чистев.
    После малку кичмата почна да ме боли.
    Удрив еден туш, малку одморив и како нова сум :muscle:
    Искрено повеќе енергија имам сега отколку во прво тромесечие :)

Убав викенд на сите :inlove:

На Bibi_23, Rtulka, Coco31 и 13 други им се допаѓа ова.
  8. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.439
    Допаѓања:
    183.457
    Прозориве кај мене ќе пропеат, ама си чекаат подобри денови. Леле луѓе колку беше топло денеска, изгубив воља за живот. :sweat:
    Што е со вториве? Нели второ побрзо излага, нели второ полесно излага. :doh: Среда ми е краен термин, абер нема моево. Решив уште утре го чекам, понеделник одам и барам да го вадат. ]:) Не можам веќе луѓе. Не мо жам!!!
    Спијам седната. Јадам легната. Секое ковче меѓу нозе боли, ми треба пола саат да се свртам на другата страна, и само што ќе се свртам и ќе се наместам ќе ми се примоча. Киселини ме удавија дури и од вода. Дијафрагмата под притисок едвај дишам. И така…. :|

На pikachu2, LiquidLuna, Kate Rina 93 и 15 други им се допаѓа ова.
  9. kikikikirika

kikikikirika Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2011
    Пораки:
    2.030
    Допаѓања:
    4.605
    Имам едни прашање до мајките што веќе родиле. Дали бебе што многу мрда во стомак и кога ќе се роди е активно?

Моево не престанува, само мрда. На секоја контрола е во друга позиција. Страв ме фаќа да не се замота околу папочната на толку мрдање.

На pikachu2 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. V.N.

V.N. Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2020
    Пораки:
    3.296
    Допаѓања:
    15.227
    Леле ова последново ко јас да сум го пишувала, со таа разлика што тебе ти се гледа крајот а јас ја терам тек 33 недела ;(
    Значи од еднаш почна да ме боли и кичма и препон и срамна коска и секаде каде може да боли. Бебе само нека е живо и здраво тегне мава од сите страни. Од вц немам излезено, да помислам вода да пијам прво одам во вц, па вода, па пак во вц.
    Ќе пукнам додека се роди, а дома тек треба да се кречи, пере, чисти, докупува за бебе...ама битно муж ми е оптимист имало време
    И така, си се пожалив и јас

На hello-kitty.90 и Eli23 им се допаѓа ова.
  11. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.634
    Допаѓања:
    109.057
    Не, синко не застануваше во стомак, од сон ме будел, се роди најмирното бебе на свет и од 4м преспивање по цела ноќ а до 4м со 1 будење. Ама и јас бев посмирена, полесно некако се носев, сега ем јас сум живец ем се е некако наопаку, мислам дека ова ќе биде љуто. За илустрација до толку што комарец не ми се приближува, а јас сум позната по тоа 1 комарец да има мене да ме сотре.

На pikachu2, le.soleil, *Milicka* и 4 други им се допаѓа ова.
  12. V.N.

V.N. Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2020
    Пораки:
    3.296
    Допаѓања:
    15.227

13. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.439
    Допаѓања:
    183.457
    Ако ти е некоја утеха цели 3 месеци ми е вака. Само што претходно знаеше да попушти некој ден и да спијам малку подобро. Е сега месец ипол имам константни болки секаде, а многу мрзам да се жалам, ама се осеќам мизерно оти некогаш не сум способна основни работи да завршам. :doh: Ама еве истерав до крај, па не се секирај. Ќе издржиш. Некои полесно некои малку потешко, ама сите ќе издржиме. :hug:

Постои генерално верување дека ако е активно во стомак, ќе биде активно и надвор. Мислам дека повеќе е индивидуално. Иако во мој случај се погоди да е така. Првово во стомак беше претерано активна, сега во Август 3 ќе прави, ама не застанува. Ова сега ако е возможно во стомак е дури уште поактивно и искрено очекувам и потоа исто да продолжи.

На Kate Rina 93, Rtulka, mal.ecka и 2 други им се допаѓа ова.
  14. shz

shz Форумски идол

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    6.255
    Допаѓања:
    50.848
    Моево па не е толку активно како порано, кога беше помало растур правеше.
    Сега движењата се нежни или како бранови ми се прави стомакот или само од десната страна како топче ми се прави, сигурно е раче или ноже.

15. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.009
    Моите и во стомак лудуваа еве и ден денес.
    Двете се турбо активни и темпераментни.

На eli25, Yowannty и JuLleE им се допаѓа ова.
  16. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.234
    Допаѓања:
    258.750
    Само да споделам искуство, не ви сугерирам ништо.
    Проверете си калиум, особено ако имате грчеви во нозете.
    Јас имав, дури и болни, во сон.
    Мислев магнезиум е причината, ама испадна калиумот. Имам ниско ниво. Вчера пиев калиум, синоќа заспав без грчеви.
    Не велам на сите ви е намален. Не знам дали во Мк го испитувааг, тука да.
    Чисто искуство споделувам.

За активно бебе во стомак и надвор. Синко не престануваше, особено ноќе.
    Еве го, уште е таков, преактивен и неспијач.
    Ова исто е, и страв ме фаќа оти истото ме чека.

На mal.ecka, pikachu2, LiquidLuna и 8 други им се допаѓа ова.
  17. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.439
    Допаѓања:
    183.457
    За грчевите во нозе мислев да пишам пред некое време, ама се заборавав. Некоја овде даде совет пред некој месец не памтам која беше мажот што и бил спортист. :D Дека стискање на прстите помага.. Епа стварно помага. Пред тоа механички ми доаѓаше да ја истегнувам ногата и прстите и грчењето ме држеше подолго. Откако почнав да ги стискам прстите грчењето ми поминуваше одма. Пробајте која си има мака со грчеви во нозе, кај мене беше успешно.
    Која и да го сподели ова од убавини да не куртули. (fingers)

На pikachu2, Kate Rina 93, Rtulka и 5 други им се допаѓа ова.
  18. cherry89

cherry89 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2020
    Пораки:
    183
    Допаѓања:
    390
    Се мислев дали да го пишам ова, може не е ни за тука, ама долго време ми стои на душа, па да си се олеснам.
    Последниве месец-два претежно сум во спална, лежам поголем дел од времето зашто постојано имам болки во грб при седење/стоење, веќе ми е мачно и сум при крај, а до нашава спална е станот на една фамилија со две деца и нон стоп ги слушам. И претходно ги слушавме дека многу често се караат, ама сега бидејќи сум 90% од времето во спална, слушам речиси се што се случува. Луѓе, значи… Мајката мислам дека е најнервозната личност во светот. Не поминува ден да не им се изнавика онака сочно, да не ги исповреѓа со - глупачо, ако ти е! (детево вришти) Ако ти е! Според плачењето на децава мислам и дека ги тепа (пригушено е, па не слушам баш онака удари), а еднаш кога се скараа двете ја тераше едната да и врати на другата - Удри ја! Удри ја! Јас лежам во кревет и се трауматизирам :| Едно време мислев дека трипам, дека нема шанса да е така зашто не се слуша јасно, ама не може секој пат да ми се причинува дека таму се дешава хорор. И знам дека децата знаат да те извадат од такт, ама мене тоа нејзино однесување не ми е нормално. Особено не сакам да судам зашто уште немам деца и факт е дека не знам како е, па еве ако може второродките да кажат како треба :wasntme: Еднаш тргнав и да ги пријавувам, жими се. Не можам вака да ви доловам што се дешава. Извинете за долгиов пост, може ќе си помислите дека се глупости, ама освен со маж ми на никој друг немам кажано а стварно ми е мачно да слушам и да знам во каква средина растат девојчињата (помали од 5 год), па викам да си пишам тука ако може, да ви споделам… Да преземам ли нешто или само да продолжам да си се трауматизирам? Ми се плаче за нив, може дека го чекам моево прво па сум поемотивна ;(

Последна измена од модератор: 18 јуни 2022
    На pikachu2, Kate Rina 93 и Rtulka им се допаѓа ова.
  19. Misskirova

Misskirova Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.770
    Допаѓања:
    9.124
    Јас мислам дека треба да превземеш.
    Страшно.
    Збори со социјално ако можеш....

На Rtulka и cherry89 им се допаѓа ова.
  20. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.390
    Јас би ги пријавила.
    Во никој случај тепање и дерење на дете помало од 5 години и употребување навреди ко Глупачо не се оправдани, ниту се глупости, ниту е осудување, ептен сериозни работи се ова, ако тебе те трауматизира преку ѕид, замисли како им е на децата.
    Само чисто сумљам дека ќе се постигне нешто со пријавувањето, пошто Македонија

На pikachu2, Kate Rina 93, Rtulka и 1 друга личност им се допаѓа ова.